Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
inzichten en veranderingen

Nieuwe inzichten en nog meer veranderingen

Nieuwe inzichten en veranderingen

De situatie

Regelmatig ga ik naar trainingen: enerzijds is het bijscholing, anderzijds kom je in contact met collega’s. Het contact met collega’s houd je blik helder, je kunt dingen vanuit een ander perspectief zien. De training, de trainer en de collega’s kan je veel energie geven.

Onlangs was ik op een training: het was een fijne dag, ik had veel energie opgedaan. Er was wel een klein dingetje; maar ach overal is wel wat. Dus dat schoof ik terzijde.

Thuisgekomen bleek mijn dochter die alleen in het weekend thuis is, samen met haar broer: kat en hond te spelen. Ze waren heel moeilijk tot bedaren te brengen.

Beide schreeuwde tegen elkaar: de één schreeuwde: ´ik hoop dat je nooit meer thuis komt´

De ander schreeuwde: ´ik kom nooit meer thuis´

En ik stond daar tussen.

 

Wat is er aan de hand?

Mijn zoon en dochter reageren zich vaker tegen elkaar af.

De andere kant is er ook.

Als ze het moeilijk hebben, hebben ze elkaar nodig.

Er is de afgelopen maand veel veranderd.

Juist nu hebben ze elkaar nodig, maar ze gaan de strijd aan.

Verder is de kat helemaal van de wijs;

We hebben het opgezocht; de kat heeft last van stress.

Begrijpelijk.

 

Zou het kunnen

Zou het kunnen dat niet alleen de kat last heeft van stress?

En zou het kunnen dat de kinderen daar ook last van hebben?

Moet ik met deze nieuwe training even pas op de plaats moet maken?

 

Nog een vraag

Enne, wat was dat dingetje wat niet zo belangrijk was?

Ik wil niet lullig doen.

Ik had me bij voorbaat voorgenomen dat ik akkoord zou zijn.

Maar wat was daar aan de hand?

Het resoneerde niet, ook niet bij haar!

 

Conclusie

De weekend training die gepland staat betekent een heel weekend weg.

Mijn kinderen, mijn dochter die alleen het weekend thuis is, ze hebben mij nodig.

De boodschap is duidelijk; wat vind ik belangrijker?

Mijn kinderen, aandacht voor elkaar, juist nu of mijn training?

 

Bovenop de conclusie

Maandagmorgen heb ik een droom:

Over mijn pad en hoe dat verder gaat.

De trainer die niet meer 100 % resoneert.

Ik voel dat de aansluiting steeds verder uit elkaar komt te liggen

Ook hier mag ik los gaan laten.

Niet alleen vanwege of voor mijn kinderen, maar voor mezelf.

Mijn trainer is goed in haar ding; ik heb veel geleerd,

maar mijn pad loopt niet meer parallel. ik heb een andere weg te gaan.

 

Veranderingen komen zelden alleen.

Herken jij de signalen van verandering?

Handel jij naar deze signalen?

De tips zijn gebaseerd op inzichten uit de gansmethode legging van 17-12-17

Zeven tips bij nieuwe inzichten en nieuwe wegen

Tip 1.

Het gehele universum werkt samen om jou dingen duidelijk te maken.

De omstandigheden in mijn blog benoem ik onafhankelijk, in werkelijkheid komen ze bij elkaar.

Elke omstandigheid heeft zijn eigen boodschap, te samen vormen zij de boodschap.

Tip 2.

Het universum werkt via kringlopen. Er is een tijd van komen en van gaan. Trainers, situaties komen je leven binnen en gaan weer uit je leven. Niet omdat zij niet goed zijn, maar omdat jij niet meer met ze resoneert.

Tip 3.

We zijn allemaal voortdurend in ontwikkeling. Mensen, situaties resoneren met je. Zodra jij weer verder gaat, verandert je energie. Je zicht verandert. Kleine dingen vallen je op. Verschillen eerst klein worden groter. Het past niet meer bij je.

Tip 4.

Niet handelen naar wat je voelt, beperkt je in je mogelijkheden. Je bent niet meer vrij in je handelen. Het knelt. Je kunt psychisch rijp zijn voor verandering zonder dat je het weet. De situatie, de mensen, jij, alles vraagt om te handelen naar wat jij voelt. Jij krijgt je tekens en signalen.

Tip 5.

Je kan het heel moeilijk vinden om los te laten. Je bent gehecht, het brengt je…

Overtuigingen en gehechtheid kunnen het heel moeilijk maken om je los te maken uit de situatie. En toch is het belangrijk dat je handelt naar je inzichten.

Tip 6.

Inzichten komen tot je uit je stilte, uit je omgeving. Het is belangrijk dat je in contact bent met jezelf; dat je luistert naar wat er in je speelt. Dat je de signalen oppikt die er zijn en dat dan besluit en handelt naar je eigen waarheid.

Tip 7.

Durf los te laten en het onbekende in te gaan. De oude situatie is uitgewerkt, die resoneert niet meer. Om groei in je leven toe te laten, moet je het oude vertrouwde loslaten en het nieuwe in je leven toelaten. Het oude geeft je schijnveiligheid, het nieuwe en onbekende brengt je ontwikkeling: de weg die jij moet gaan.

Wil je meer weten over je eigen waarheid?

Vraag een proefsessie aan op deGansmethode.nl

Reageer

  • Joke
  • 21/12/2017
  Beantwoorden

  Sofie ik wil graag een proefsessie met de Gansenmethode.

   • sophie
   • 21/12/2017
   Beantwoorden

   Dat is prima Joke. We maken een afspraak om dat te doen.

Via Sophia