Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
On-hold

On-hold? Hold on!

On- hold? Hold-on!

De dag dat alles on-hold stond; internet werkte niet mee, projecten liepen niet zoals gewenst; wat doe je dan? Wat wil zo’n dag je vertellen? Hold-on!

Misschien dat je het even rustiger aan moet doen?

Wat ik ervaar is dat rustig blijven heel belangrijk is; want dan gebeurt het. De boodschap komt binnen; Blijf vertrouwen, blijf doorgaan. Nu is het moment om jezelf even de gelegenheid te geven om de boodschap binnen te laten komen. Want je gaat door, door op het pad dat je mag gaan.

Vertrouwen is zo kwetsbaar; als de dag niet loopt zoals je denkt dat hij zou moeten lopen, wil het vertrouwen soms zomaar wegglippen. Zonder vertrouwen ben je niet goed afgestemd, en verwacht je de verkeerde dingen. De boodschap van een dag als vandaag is eigenlijk als stilte voor de storm. Neem even de tijd, de rust: wat zijn je wensen en verwachtingen?, sta open voor de wonderen die gaan gebeuren.

Hold – on!

We hebben een bijzonder jaar achter de rug; december gaat de klap op dit jaar zijn. Alles waar je aan gewerkt hebt, alles waarop je gehoopt hebt, komt in een stroomversnelling. Ben jij er klaar voor?

Klaar staan voor wat?

Ja, ik ben geen ziener, ik ben geen visionair, ik zie steeds maar één stap vooruit. Ik voel me soms gedwongen om nu deze stap te nemen terwijl ik niet eens de volgende stap weet. Ik kan zo maar voor gek staan. Ben ik ergens aan begonnen en ik weet niet hoe verder. Daar is vertrouwen voor nodig. De stappen te maken, die je in je voelt, waarvan je voelt dat je ze moet maken.

Durven te falen, fouten durven te maken. Volgen terwijl je niet weet welke richting het uit gaat. Het voelt alsof we ingewijd worden in de nieuwe tijd. Er is veel minder dan ooit duidelijk wat mogelijk is. Er is veel meer mogelijk, alleen daar is lef en vertrouwen voor nodig.

Stapje voor stapje gaan we vooruit, hee belangrijk is de liefde die we voelen om die te volgen. Er is meer liefde nodig in de wereld. Veel liefde voor elkaar, voor onszelf. De liefde verbindt ons en leid ons. De weg gaat verder, wordt gemakkelijker als we hand in hand in liefde met elkaar verbonden zijn.

Zeven tips bij On hold?, Hold on!

1. Er zijn altijd pioniers nodig, mensen die geloven in het pad dat ze gaan en dat zich voor hen zal ontvouwen. Leef en handel naar de ingevingen van je hart, hoe vreemd ze ook mogen lijken.

2. Het is heel gemakkelijk als je wacht tot een ander een pad baant; het vraagt jou lef en vertrouwen om je eigen pad te banen. Weet dat je een voorbeeld bent voor velen.

3. Wat is een visionair of een ziener: niet degene die het plaatje helemaal compleet heeft; mogelijk ben je meer visionair als je de ingevingen van je hart volgt.

4. Geniet van de dingen die je doet, heb plezier. Hoe meer plezier je hebt, hoe beter de energie in je stroomt en het voor jou duidelijk is of je op de juiste weg bent.

5. Iedereen heeft een eigen rol, een eigen weg en een eigen doel. Laat je niet in een vorm persen waarin je niet past.

6. Alles verloopt op een natuurlijke manier. Er is een tijd dat je ingevingen krijgt en er is een tijd dat je ze kunt volgen: sta stil en luister wat er bij jou binnen komt.

7. Verwacht het beste voor jezelf en de mensen om je heen. Met een open hart en met open handen kun je meer ontvangen dan met een gesloten hart en gesloten handen.

 

Weet je niet hoe je verder moet gaan? Wil je advies, heb je vragen? Neem contact op, of maak een afspraak.

Reageer

Via Sophia