Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
onbevangen

Onbevangenheid, onbevangen zijn

Onbevangenheid en onbevangen zijn.

Elk mens heeft allerlei ervaringen in zijn leven meegemaakt. We worden geslepen door het leven. Je wordt getekend door het leven. Je kunt vallen, maar sta je ook steeds weer op?

In elke cyclus in het leven is het van belang om te kijken waar je staat. Kun je onbevangen naar het leven kijken? Opnieuw met een schone lei beginnen?

Het leven nodigt je uit om elke keer opnieuw de dag opnieuw te beginnen met een schone lei: Om van het leven te genieten. Heb je genoeg moed, kracht, vuur en ideeën? Wat heb je nodig om vandaag opnieuw, als nieuw te beginnen?

Als je blijft hangen in hetgeen waar je gisteren was, dan blijf je heel wat meezeulen. En hoe vaak doen we dat onbewust? Plannen gaan niet door vanwege de overtuiging die we hebben. In plaats van bouwen op hetgeen al gecreëerd is, blijven we hangen in wat was en niet meer is. Iedere dag, iedere cyclus vraagt van ons om voluit te leven, beleven, creëren, genieten, ondergaan om het daarna weer los te laten.

Het leven vraagt om onbevangen te zijn, weer worden als een kind, zodat je nieuwe dimensies kunt ervaren. Als je met oude overtuigingen nieuwe dimensies betreedt merk je dat het niet soepel loopt. Je voelt je niet lekker, je hebt overtuigingen, pijn, verdriet of oordelen waardoor je niet onbevangen kunt zijn. Daardoor kan je niet zijn in het nu, niet werkelijk het nu beleven.

Als je gelooft dat een ander jou moet helpen, ga je ontdekken dat het niet werkt. Jij blijft zelf verantwoordelijk voor je leven en de keuzes die je maakt. Je eigen verdriet mag je een plaats geven. Oude overtuigingen mag je onder ogen zien. Zolang je dat niet doen, kun je niet onbevangen zijn, niet met een schone lei beginnen.

Zeven tips bij : Onbevangenheid en onbevangen zijn.

Tip 1.

Carpe diem: pluk de dag.

Tip 2.

Wat mag je loslaten om opnieuw te beginnen? Loslaten vraagt dankbaar zijn voor wat was , vergevingsgezind voor wat gebeurd is, liefde voor het geheel.

Tip 3.

Herken wat je te doen hebt; wat het leven van je vraagt. Zie de kansen en de mogelijkheden. Ga daarvoor onbevangen, zonder angst, met het vuur van je verlangen.

Tip 4.

Merk op wat je tegenhoudt in het hier en nu. Zijn het de oude overtuigingen, die niet passen bij deze nieuwe realiteit? Ze herkennen en toestaan, is het halve werk. Daarna kan je aan de slag om de nieuwe realiteit toe te laten en de oude achter je te laten.

Tip 5.

Blokkades, barrières: ze zijn geen sta in de weg. Zij helpen je om te ontdekken hoe graag je werkelijk iets wil. Blokkades en barrières aangaan of, verzetten geeft een doorgang die je nog niet voor mogelijk hebt gehouden. Je focus is dan nog meer gericht op het hier en nu.

Tip 6.

Ideeën komen in je gedachten, komen in je leven. Het is aan jou om te kijken wat jij ermee doet. Bizarre ideeën kunnen je helpen om een nieuw pad te ontdekken. Kijk daarom goed naar de ideeën die je hebt. Het helpt je om nieuwe ruimten te maken.

Tip 7.

Zonder liefde voor het leven, zonder liefde voor jezelf kan de zon nog zo uitnodigend schijnen, kan het leven je nog zo uitnodigen om naar buiten te komen, maar dan gebeurt het wonder niet werkelijk. Alles valt of staat met de liefde. De liefde voor het leven, de liefde voor de dag, de liefde voor jezelf, de liefde voor de ander: zie de wonderen gebeuren!

 

Heb je vragen over deze blog?

Neem contact op

Reageer

Via Sophia