Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden

De ontdekking van de hemel

De ontdekking van de hemel

In de ontdekking van de hemel waarin Harry Mulisch verhaalt in dit gelijknamige boek, hoe door kosmisch ingrijpen, het leven van mensen in lijn wordt gebracht voor hun opdracht. Ik heb het boek indertijd met veel plezier gelezen; de verhaallijnen waren zo bijzonder uitgewerkt en maakte zoveel in me wakker.

Niet voor te stellen hoe de dialogen tussen de engelen ging, om de zaken goed te laten verlopen, als de mensen weer van alles deden wat indruiste tegen het grote plan.

Het hier en nu

Deze week moest ik hier weer aan denken, nu er een bijzondere wending in ons situatie gaande is; enerzijds de lockdown, anderzijds de verhoging van frequenties: hoe wij als mensen omgaan met de situatie en hoe de kosmos druk in de weer is om ons zover te laten komen dat wij de juiste stappen maken.

Hè zul je denken, hoezo is de kosmos druk in de weer?

Ik kom hierop doordat voordat de werkelijke aankondiging wordt gedaan; iedereen al weet wat er gezegd gaat worden. Dus maandagmiddag liep de stad vol: iedereen moest nog snel naar de winkel voordat deze zou gaan sluiten.

De één zei; ´het had veel eerder moeten gebeuren´, de ander, waaronder ik, denkt en zegt: ´moet dit nu echt?´ Mijn reactie was eerder boosheid. Tot ik me realiseerde dat ik me aan het verzetten was.

Ja, het is doorgestoken kaart; we worden gemanipuleerd; waarom zou het anders nodig zijn om de informatie te laten lekken? Zodat we braaf doen wat er van ons verwacht wordt; dan komt het niet uit de hemel vallen.

Uitstijgen boven tegenstellingen

Toen ging ik verder denken; wat wordt er bereikt? De bedoeling is dat we allemaal braaf dezelfde kant op kijken en het gros zal dat doen. De media is daarop gericht, het uitlekken van de boodschap werkt daarin mee, en de negatieve energie die gecreëerd wordt is de tegenhanger van de energie die hoe dan ook omhoog gaat. We leven nog in die wereld van tegenstelling; in de zoektocht naar evenwicht. Maar zodra ik mijn verzet laat varen, niet meer boos ben, kan ik uitstijgen boven die tegenstelling.

Dan blijkt de verhoogde frequentie ondanks alles ons te bereiken en mee te nemen. En zo kom ik terug op de titel: de ontdekking van de hemel; niet ‘het testimonium’ wordt in de hemel terug verwacht; wij worden in de hemel terug verwacht. Wij mogen die hemel op aarde creëren, door uit te stijgen boven de tegenstelling, boven de lage frequenties.

Vrijheid

Bewegend vanuit een eindeloze ruimte

verplaats ik mijzelf

in een ieder

die om mij vraagt

Een ieder kent mij

Want ik leef immers in elke ziel

Echter kan ik pas tevoorschijn komen

Als men eerst om mij heeft gevraagd

Dan hul ik mij in een pracht aan kleuren

Zodat ik deze aan jou kan overdragen

Zie mij als voeding welke jou voedt

want als jij mij toe laat

ervaar jij mij

als jouw groot goed

Joke de Bruin

De ontdekking van de hemel; 7 overwegingen

1. Hoe denk je? Je denken kan je vasthouden als je alles in de hand wil houden, ik wens je een transformatie in je denken toe.

2. Leef je leven, en laat de dingen gebeuren om je leven te transformeren.

3. De huidige situatie kan vaststaande patronen ontwrichten, misschien is dat behulpzaam om open te staan voor verandering die gaan komen.

4. Met geloof, hoop en liefde kan je de wereld vooruit helpen.

5. Hoe kan jij de heilige vonk in jou nog meer laten schitteren? Gebruik je verbeelding.

6. Blijf trouw aan jezelf, wat het leven ook van je vraagt.

7. Door intensivering van de condities kunnen ervaringen uit het verleden verwerkt worden.

Heb je vragen of wil je meer informatie, neem dan contact op. Voor het gratis ebook; klik hier

Reageer

Via Sophia