Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
onvoorwaardelijke liefde

Onvoorwaardelijke liefde; kan je dat wel aan?

Onvoorwaardelijke liefde; kan je dat wel aan?

De kracht van onvoorwaardelijke liefde

Onlangs werd ik geconfronteerd met onvoorwaardelijke liefde voor mij. De kracht greep me bij de adem, ik vroeg me af is dit voor mij? Wil ik dit wel?

Ondanks mijzelf ben ik het voorzichtig aangegaan. Alles was voor mij. Ik kon doen wat ik wilde, maar dat wilde ik niet. Ik maakte ruimte voor de ander, samen konden we zijn. Ieder op onze eigen manier; elkaar accepterend.

Onvoorwaardelijke liefde gelukkig het bestaat, ik zie het vaker in relaties. Het heeft te maken met de zekerheid dat de de ander je neemt zoals je bent. Daarvoor moet jij jezelf nemen zoals je bent. Als die onvoorwaardelijkheid je aangeboden wordt, kan daar de twijfel zijn of je het waard bent.

De kracht van die onvoorwaardelijkheid kan zelfs zodanig zijn dat je het niet aandurft om die onvoorwaardelijkheid te accepteren. Dan heb je eerst voorwaarde om die onvoorwaardelijkheid te kunnen accepteren.

 

Onvoorwaardelijk liefde, liefde zonder voorwaarde

Geven zonder er iets voor terug te verwachten. Ik merkte bij mezelf de aarzeling, voordat ik het kon accepteren.

Als je heel vaak teleurgesteld bent, en of weinig veiligheid gekend hebt, is het geven en ontvangen van onvoorwaardelijke liefde niet zo eenvoudig. De reden is simpel: we kunnen niet onvoorwaardelijk van een ander houden, als we niet van onszelf houden. Hoe kan ik iets geven als ik het zelf niet eens heb? Je kunt alleen onvoorwaardelijk van iemand houden, als je eerst leert om van jezelf te houden.

We kennen allemaal de voorwaardelijke liefde, dan zijn er voorwaarde aan de liefde verbonden. Mijn moeder vertelde mij dat ik haar als kind altijd vroeg: ben ik dan niet meer lief? Het werd verteld als een leuke anekdote. Bij mij wrong het altijd een beetje. Waarom zou ik dat gevraagd hebben? Ik was blijkbaar niet overtuigd dat mijn ouders ondanks wat ik ook deed, toch van me zou blijven houden. Mijn moeder zal dit nooit zo bedoeld hebben.

Mijn kinderen hebben ondertussen ook heel wat meegemaakt in hun leven Helaas hebben ze ook kennisgemaakt met de voorwaardelijke liefde. Misschien juist door mijn ervaring met mijn moeder zeg ik heel uitdrukkelijk tegen mijn kinderen: wat er ook gebeurt, wat je ook doet, ik sta altijd achter je, ik houd altijd van je.

 

Wat is onvoorwaardelijke liefde?

Onvoorwaardelijke liefde, is liefde zonder angst, zonder voorwaarde. Je mag ontvangen zonder dat je iets terug te geven. Je mag ontvangen zonder angst.

Binnen geloof en spiritualiteit vind je ook de onvoorwaardelijke liefde. Om die onvoorwaardelijkheid te ervaren is een spirituele bewustwording nodig. In deze bewustwording kan de aanvaarding van die onvoorwaardelijkheid volledig ervaren worden. Zelfs als dit spirituele bewustzijn niet aanwezig is, kan je toch die onvoorwaardelijkheid gewaar worden en/of accepteren.

Je hoeft je alleen maar open te stellen, het te aanvaarden.

2Citaten: Een verschuiving in het denken van angst naar liefde is een wonder. Daarvoor heb jij jezelf helemaal open kunnen stellen voor de grotere waarheid, voor het grotere geheel en je blokkades daarover los kunnen laten. (cursus in wonderen) (71)Williamson. Telkens wanneer onze liefde het Universum instroomt ervaren we wie we werkelijk zijn en wat ons doel in het leven is.

Het gaat om de omslag dat niet angst regeert, maar dat je liefde regeert. Je mag liefde verwachten, je mag in liefde zijn en je mag liefde geven.

Het weten dat je aanvaard wordt zoals je bent, als uniek persoon geeft je kracht om te leven, zaken uit te proberen, fouten te maken, te zijn. Het maakt niet uit of het lukt of niet lukt; je mag er zijn.

Dat is nou de kracht van onvoorwaardelijke liefde.

 

Zeven tips om onvoorwaardelijke liefde toe te laten

Tip 1. Onvoorwaardelijke liefde

Angst en liefde gaan niet samen. Kies voor de liefde. Angst en liefde kunnen niet samengaan. Het zijn twee werelden die elkaar uitsluiten.

Laat je angst los. Kies voor de liefde, maak contact met je Hogere Zelf en laat je leiden.

 

Tip 2. Onvoorwaardelijke liefde

De wereld is een weerspiegeling van je gedachten, gevoelens en geloof. Wees de liefde die je in de wereld wil zien. We werken allemaal aan onszelf, wees onbevangen en kijk op een eerlijke manier naar jezelf. Zie de goddelijke vonk in je ogen. Zie de liefde die je in je hebt. Handel zeker en met vertrouwen en je zult succes hebben waar je ook naar op zoek bent.

 

Tip 3. Onvoorwaardelijke liefde

Vanuit liefde, krijg je de het kracht, het zelfvertrouwen; een oprecht vertrouwen in de hogere macht. Je kunt je verbinden met deze hogere of innerlijke kracht. Je kunt deze kracht ontvangen en doorgeven. Het is een ontwikkelingspad dat voor je ligt als je kiest om liefde te zien. Heb de moed, duikt erin. Echte kracht ontstaat uit de combinatie van je pogingen, en je vertrouwen op een hogere macht die via jou werkt. Alles is dan mogelijk. Laat alles los wat je berooft van je levenskracht en vertrouw erop dat er iets beters voor in de plaats komt.

 

Tip 4. Onvoorwaardelijke liefde

Liefde wil gedeeld worden. Gedeelde liefde geeft meer liefde. Liefde houdt geven en nemen in tussen jouw en de ander die voor jouw van betekenis is. Wat echt voor jou is zal niet aan jou voorbijgaan. Ware liefde zal altijd worden weerspiegeld.

 

Tip 5. Onvoorwaardelijke liefde

Liefde en wijsheid stelt je in staat om hinderlagen op je weg te zien. Patronen te herkennen die je vasthouden. Je leert elke dag opnieuw je les. Je hebt alles wat je nodig hebt tot je beschikking. Als je jouw les in liefde kan bezien, heb je echt je les geleerd.

 

Tip 6. Onvoorwaardelijke liefde

Soms moet je diep gaan om het licht van de liefde te zien. Maar als je dan in dat licht stapt, wordt de wereld zoveel mooier. Dan ga je steeds meer zien wat de bedoeling is. Dat is niet stappen in het lijden, maar in het leiden. Dan mag je de verantwoordelijk nemen om jouw licht te laten schijnen, om jouw waarheid te laten zien. Het is de bedoeling dat ieder zijn waarheid en zijn licht laat zien.

 

Tip 7. Onvoorwaardelijke liefde

Heb je naaste lief als je zelf, vraagt van jou jezelf lief te hebben, anders kan jij je naasten niet lief hebben. Dus hou van je lief en deel je liefde!

 

Wil je meer weten schrijf je dan in voor de nieuwsbrief of download het ebook

Reageer

Via Sophia