Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
onvoorwaardelijkheid

Onvoorwaardelijkheid in liefde

Onvoorwaardelijkheid in liefde

Onvoorwaardelijke liefde, vraagt onvoorwaardelijkheid om deze te volgen. Onvoorwaardelijke liefde, maakt je wakker, ….je voelt zoveel. Alles komt los. Je angsten, je verlangens, je hoop je geloof en alle gebrek daaraan.

Onvoorwaardelijke liefde laat het licht schijnen over het pad dat je gaat en dat je gegaan bent. Het vraagt je om in diep contact te komen met jezelf. Voelen wat voor jou de bedoeling is. Het vraagt je om je angst te transformeren. Je levensstromen te laten stromen, hoe groot of klein dit stroompje op dit moment ook is. Het vraagt je om je om te keren, niet meer weg te gaan van datgene wat je pijn doet. Niet meer in gevecht te gaan. Keer je om, in liefde voor jezelf. Ga staan in liefde voor jezelf , zie waar je voor op de vlucht bent. Het achtervolgt je, juist omdat je het uit de weg probeert te gaan.

Ga de onvoorwaardelijkheid aan

Ga het aan. Je hoeft er niet meer voor te vluchten, je hoeft er niet meer bang voor te zijn. Kijk het aan, zie wat het je wil vertellen. Zie wat de boodschap is, Zie dat de boodschap liefde is. Dat jij mag staan in liefde, voor jezelf en voor je zijn. Dat je vanuit die liefde mag kiezen voor de ervaringen die je hebt. Door de zien wat je niet wil en wat je wel wil zien zie je hoeveel ze met elkaar te maken hebben. Angst heeft zoveel met liefde te maken, met een gebrek daaraan.

Tekort heeft zoveel met overvloed te maken. Het zijn de tegenstellingen die je nu mag overbruggen.

In de liefde stappen

Door in de liefde te stappen, kun je de tegenstellingen overbruggen. Maar het vraagt van je om onvoorwaardelijk zijn in het navolgen van de liefde. In het volgen van je blijdschap en je geluk. Waar wordt je blij van, wat laat je levensstroom stromen?

Voel het, volg deze levensstroom, zie hoe deze elke keer in je leven aanwezig is. Hoe je in de flow kwam als jij het pad van vreugde volgde. Voel ook dat het je uitnodigt om stappen te maken, misschien eng, maar je voelt daar gaat de levensstroom heen, naar nieuwe gebieden.

Er breekt een nieuwe tijd aan. Door in de onvoorwaardelijkheid van de liefde te stappen, help jij deze energie neer te zetten.

Zeven tips: Bij onvoorwaardelijkheid in liefde te stappen

1.

In het omdraaien en kijken naar angst, lijkt deze je eerst te donker, te diep. Het is een moment van vernauwing, waarna je daarna weer licht gaat zien. Dit is vergelijkbaar met de maanfase: even is maan weg voordat ze opnieuw zichtbaar wordt.

2. 

6.Waar je voor wegrent, blijft je achtervolgen; net als een hond die ruikt dat je bang bent. Blijf staan, sluit vriendschap. Het is niet de situatie of de persoon die je bang maakt, het is wat jouw gedachten ervan gemaakt hebben, wat je bang maakt.

3. 

Er is moed, kracht en diep innerlijk vertrouwen nodig om je te realiseren dat wat je doet juist is. Wanneer jij je verbindt met de bron, wordt je begeleid om alles te doen wat gedaan moet worden met de diepste liefde en de grootste vreugde.

4.

Als we ons niet meer tegen de ervaring van angst verzetten zal ze veranderen in verwondering en uitzicht geven op een nieuw avontuur.

5.

Door je in onvoorwaardelijke liefde om te draaien kan jij de confrontatie aangaan en ontmoet je de stilte van je zuivere weten en van je intuïtie.

6.

Als men geheel is binnengetreden in het Rijk der Liefde wordt de wereld – hoe onvolkomen ook – rijk en schoon, want het bestaat uit niets dan gelegenheden lief te hebben.” (Kierkegaard)

7. 

Het is tijd om het even in al zijn volheid op je te nemen en je vrijheid te hernemen vanuit het oerkind in jezelf. Leven is spelen en spelen is leven.

Heb je naar aanleiding van de blog vragen? Neem dan contact op.

 

Reageer

Via Sophia