Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden

Oogsten in de energie

Oogsten in de energie

September, de volle zon, tijd om te oogsten. Wat mag jij oogsten? Als je niet direct antwoord weet, doe dan even je ogen dicht en visualiseer de warmte van de zon rondom je hart. Mag de zon je verwarmen, door je heen stromen?

Oogsten in de energie gaat over datgene wat er in je leeft en door je heen mag stromen. Als jij in harmonie bent met jezelf, kan het licht je vervullen, kan jij het licht door je heen laten stromen en een licht zijn.

Afgelopen tijd merkte ik bij mezelf dat juist in deze tijd, mogelijk doordat de zon zijn bijdrage levert, er zoveel los kan komen. Laag voor laag wordt ik opgeschoond. Alsof ik klaar gestoomd wordt voor een nieuwe fase. Heel letterlijk stappen we zo de herfst in en mogen er weer zaken losgelaten worden. De seizoenen werken ook door in ons emotionele leven. Zoals in het rijpingsproces van een vrucht, onder invloed van de warme stralen van de zon, een chemische verandering voltrekt, zo rijpt ook in ons wezen iets nieuws en wordt er iets getransformeerd.

De nieuwe lagen

Het tevoorschijn komen van nieuwe lagen die bij de opschoning naar voren komen, nodigt uit tot nieuwe ontwikkelingen. Nieuwe wegen tot persoonlijke groei openen zich in het nieuwe seizoen. Door alle lagen die afgepeld worden kan de integratie van persoonlijke tegenstellingen bloot komen te liggen. Het is niet altijd comfortabel, deze komende ontwikkeling.

De zon die je doorwarmt, door je schijnt mag tot je essentie doordringen, je doordrenken met zijn warmte; je mag het eigen maken. Jij die de warmte van de zon in je draagt, heb je over te geven aan je eigen emotionele diepten. Het bevindt zich niet buiten je, maar in je. Elke onrust die in ons naar boven komt, elke ontevredenheid helpt ons om op zoek te gaan naar de innerlijke rust en vrede.

Elke liefde is een tussenstap, een wegwijzer naar een grotere liefde die in je leeft. Voel de zon, het licht en de liefde en laat haar door je heen stromen.

Oogsten in de energie: Zeven overwegingen

1. De zon laat je in alle zachtheid zien wat de uitnodiging is voor je leven. Wat er door je heen mag stromen en waar jij mag stralen.

2. Elke dag dat jij een glimlacht naar de ander vanuit de warmte van je hart, raak je de ander in z’n hart. Een glimlacht, een woord, een aanraking vanuit de liefde die door je stroomt, is een geschenk wat je de ander kunt geven.

3. Je mag de blijde momenten, de momenten dat je geraakt wordt op waarde schatten. Deze aanraking, waar je hart bij betrokken is, doet in jouw de levensenergie stromen. Leven is energie, stromen in harmonie met je Zijn. Als je stroomt ben je levend.

4. Het leven is beweeglijk. Zodra je het leven wil controleren treedt er verstarring op, de stroom wordt bemoeilijkt. Hoe meer je kunt mee stromen op wat er is, hoe meer de energie door je heen kan gaan. Hoe gemakkelijker jij tekens en signalen kunt oppikken die je verder helpen.

5. We hebben allemaal een innerlijk kompas meegekregen. Dit kompas laat ons weten of we onze weg bewandelen. Op de zijwegen krijgen we de signalen om ons naar onze hoofdweg terug te leiden. Zodra we ons pad echt kwijt zijn, zijn we lost; dan is het zoveel moeilijker om de signalen te ontvangen, ze te duiden en je persoonlijke weg terug te vinden.

6. De rust, vrede en blijheid in jou, zijn de signalen dat je op je juiste pad zit. Onderzoek de signalen zoals onrust en verwarring; soms is het het dieper duiken in je essentie, wat niet samenvalt met de paden die er zijn, waar jij je toe mag verhouden.

7. Vanuit een zonnig, innerlijke blijdschap komt er een andere toekomst in beeld die erg met je verleden verschilt. De toekomst is geen uitbreiding van het heden. Ook oude fouten en vergissingen achtervolgen je niet meer. Het leven zelf is je doel en je weg, en alle benodigde middelen zullen je met vreugde worden aangereikt.

Wil je meer over de doorstroming van het licht weten? Neem dan contact met me op. Voor het gratis ebook, klik hier.

Reageer

Via Sophia