Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
Grensgebied

Op het Grensgebied van niet stromen naar stromen.

Nieuw leven en nieuwe mogelijkheden zijn verschenen. Het oude leven werpt nog zijn schaduw naar voren. Dat is nogal verwarrend. Ga ik me bezig houden met de schaduw? Welke ik wel zal op moeten ruimen? Of kan ik me richten op het nieuwe, wat mijn volle positieve aandacht vraagt.

De brug

Vandaag stond ik stil voor de brug, onduidelijk wat er aan de hand was, de brug was niet open.

De tijd verstrijkt, enerzijds is daar het ongeduld dat je niet door kunt rijden. Anderzijds de berusting, hoe druk je je ook maakt, het door mogen rijden zal niet sneller of langzamer zijn.

Ik heb lang gestaan voor de symbolische brug, ik wilde naar de andere kant, nu mag ik rijden. Mijn leven is op alle vlakken op gang gekomen, er is iets heel nieuws in mijn leven gekomen, op het juiste moment. Het had ook niet eerder gekund, maar ondertussen ligt er psychisch wel wat om af te ronden.

Het oude en het nieuwe

Ik merk dat beide aan mij trekken. Het beïnvloedt mijn stemming, dat is het laatste wat ik wil. Het helpt mij wel om de zaken naast elkaar te zetten, even ruimte te nemen om het op een rijtje te zetten. De energie verandert, dat is al fijn.

Een ding is duidelijk, als ik blijf doen wat ik deed, verandert er niets. Mijn energie en mindset kan alleen verder veranderen als de juiste gedragingen daarbij gevoegd worden. Gedragsverandering is het resultaat van wat er in mij leeft. Bewustwording kan helpen, om het gedrag de juiste kant op sturen, zoals een vormgever weet wat hij beoogd.

Dan komen alle niveaus van ons mens-zijn bij elkaar op het energetisch en spirituele vlak, in het psychische vlak en op het fysieke vlak.

Zeven tips bij Op het grensgebied van niet stromen naar stromen.

1.

Nieuwe inzichten brengen niets als je er niets mee doet. Het vraagt van jou actie om de wonderen die in je leven verschijnen, vorm te geven.

2.

Wat vertelt je situatie? Kijk naar je leven als een afspiegeling van jou realiteit. Staan voor de brug, kan je symbolisch zoveel vertellen. Klachten vertellen jou het verhaal, waarmee jij aan de slag mag. Wat vraagt het van je?

3.

Hoe gemakkelijk is om te berusten en te zeggen: het is niet anders. Wat is er wel mogelijk? Kijk steeds naar wat het leven je wil vertellen.

4.

Jouw intentie is bepalend in je leven. Net zoals de vormgever iets beoogt, beoog jij ook wat. Wordt je bewust, hoe verloopt je pad, waar ga je heen? Is dit het juiste pad?

5.

Verandering kan niet alleen in het gedrag plaatsvinden. Als de andere niveaus van Zijn niet meegaan, is het gedrag ook nutteloos. Dan zal het gedrag uitdoven; het heeft nl geen doel.

6.

Merk de emoties die in je spelen, laat ze er zijn. Maar er geen drama van. Het is juist het hoofd dat denkt dat je het ene moment niet mag lachen en dan gaan huilen of alles tegelijk. Laat door je heen stromen wat je voelt, en kijk wat het je vertelt wat er binnen komt of naar buiten gaat.

7.

Je stemming wordt beïnvloed door de emoties. Tegenstrijdige emoties kunnen je terugbrengen naar oude gedragingen. Let op jezelf en kijk wat je nodig hebt, om het wonder hechtingsbodem te geven in je bestaan.

 

Heb je vragen? Neem dan hier contact op

Reageer

Via Sophia