Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
veilige afstand

Op veilige afstand bid ik voor je

Op veilige afstand bid ik voor je

Voor je bidden is een daad van liefde toch? Hier gaat het over de veilige afstand, hier spreekt angst uit. In het kader van overleving en mezelf veilig stellen blijf ik op afstand.

En hoe vaak blijven we niet op afstand, zowel letterlijk als figuurlijk?

Mijn collega LeonieLinssen postte een artikel op fb dat wij als sisters niet voor niets gekozen zijn. Indertijd hebben wij als sisters op veilige afstand gebeden. Bang voor ons eigen hachie. Bang om hetzelfde lot te ondergaan. Ondanks de angst ondergaan we misschien wel duizendmaal dat lot. Eerst vanuit de angst, dan roepen we het zelf op, dat is vaak vele malen erger dan de realiteit. En tenslotte in werkelijkheid, dat blijkt vaak minder erg, korter en ‘humaner’ te zijn dan de angst die we ervoor hebben.

Angst om afgewezen te worden, vervolgd te worden, een koppie kleiner gemaakt te worden zit in ons systeem en werkt heden ten dage nog door. Nog niet zo lang geleden heb ik een de-armouring oftewel een bindweefsel massage ontvangen waarin een ontwapening van je systeem plaatsvind. Bij mijn nek waren er vele littekens en blokkades te vinden in mijn systeem. Daar waar ik letterlijk en figuurlijk de mond gesnoerd werd, de kop eraf kreeg en meer; voelbaar in mijn huidige lichaam.

Tegenwoordig doen we dat toch niet meer? Jazeker de inprint, de angst zit er nog in. Mogelijk wordt niet letterlijk ons hoofd eraf gehaald. Figuurlijk is het nog steeds goed mogelijk. Duidelijk waarneembaar in de publieke discussie. Maar ook als het gaat over uitkomen voor je eigen angst. Gaan staan waar je weet dat je moet staan en je rol vervullen.

Angst houd je op afstand van waar je moet zijn. Van datgene waar jij moet zijn en wat voor jou de bedoeling is. Je voelt en je weet wat jij te doen hebt, wat jou rol en functie is. Juist in deze tijd is het belangrijk om ook deze angst aan te gaan en daarmee heling te ontvangen voor datgene wat nog niet geheeld is.

Zeven overwegingen bij Op veilige afstand bid ik voor je

1. Overleven is niet meer nodig, tenzij je daarin gelooft. Uiteindelijk is het de bedoeling voor iedereen om zijn rechtmatige plek in te nemen en te leven.

2. Leven is het meervoud van lef. Je hebt lef nodig om te gaan leven vanuit je hart, je ziel en je lichaam in deze maatschappij.

3. Ondanks goede bedoelingen is de angst eerder en meer voelbaar dan de liefde die er bij kan zitten. Je staat dan niet op de plaats waar je behoort te zijn.

4. Je bezit altijd meer kracht dan je denkt. Zij wacht erop dat je haar gebruikt, gebruik haar op de juiste manier.

5. Wanneer je weigert te zien wie je in werkelijkheid bent, kun je niet geloven dat je de kracht hebt om van betekenis te zijn. Wanneer je gelooft; kan je bergen verzetten.

6. Je juiste houding tegenover alles is zo enorm van belang. Ook de juiste houding om jezelf als spiritueel wezen te zien maakt dat je ondanks je angst stapt in de rol die jij te vervullen hebt.

7. Weet dat je alles kunt wat jij vanuit je innerlijke bron neerzet. Accepteer dat je binnen alles bezit wat je nodig hebt om hier op aarde je taak en je rol op te nemen.

Wil je hulp om je angst aan te gaan, neem dan contact op. Voor het gratis ebook klik dan hier.

Reageer

Via Sophia