Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
overnieuw beginnen

Overnieuw beginnen, hoe doe je dat?

Overnieuw beginnen.

Ontdek je dat het niet loopt zoals je had gedacht? Ben je toch op een andere zijweg of misschien zelfs op een doodlopende weg?

Heb je neiging om het bijltje er maar bij neer te gooien?

Wat je neiging ook is, hoe boos of je gefrustreerd je ook bent, op jezelf of het Universum, je moet door. Het leven stopt niet. Dit is niet het einde. Wat is het dan wel?

Wat het dan wel is? Zie het als een uitnodiging van het leven. Kijk naar jezelf en je situatie; wat is de bedoeling? Het oude werkt niet meer, je mag het op een andere manier gaan proberen. Garantie krijg je niet. Maar neem het nu eens niet zo zwaar op. Speel er mee.

Als je al je al je overtuigingen, je hele geloofwaardigheid hierin gelegd hebt, is dit olie op het vuur. Niet zo zwaar opnemen! Kan jij gemakkelijk zeggen! Misschien stop je dan bij deze met het lezen, of je leest door.

Wat is het probleem?

Misschien is het wel het probleem dat je al je overtuigingen, al je geloofwaardigheid hierin gelegd hebt. Dat je het volledig op jouw manier hebt gedaan, dat je daardoor op een zijspoor bent gekomen. Je hebt alles geprobeerd, dacht alles onder controle te hebben, dat je het volledig op eigen houtje kon doen. Kan het zijn dat je nu uitgenodigd wordt om het even niet te weten? Zelfs als je al het verzet in je voelt, dit kan nl. een bijzondere angstige gedachte zijn.

Wat kun je doen?

Je kunt nog een hele riedel opentrekken, luisteren naar wat anderen zeggen en doen. En dat vervolgens toe gaan passen. Maar wat als jouw weg heel anders is? Durf je een iets totaal anders te proberen? Kun je toegeven dat je het niet weet en je vraag stellen aan je Hogere Zelf? Weet dat als jij vraagt, jij antwoord krijgt. Elke vraag over wat jou nu te doen staat, wordt beantwoord. Dan is het niet het ego wat besluit. Je besluit dan in samenspraak met je Hogere Zelf. Zeg tegen je Hogere Zelf: ¨Beslis voor mij¨, en het gebeurd. Dan wordt elke beslissing even gemakkelijk als ademen. Waarom zou je zo verwoed worstelen om vooruit te lopen op alles wat je niet kunt weten, wanneer achter elke beslissing die je Hogere Zelf voor jou neemt alle kennis ligt?

Zeven tips bij Overnieuw beginnen.

Tip 1. Geef toe dat het niet loopt zoals je had verwacht. De situatie onder ogen zien is al heel belangrijk.

Tip 2. Kijk wat niet werkt en waarom het niet werkt. Ben je te eigenwijs? Ligt het aan jezelf of aan de situatie; is dit werkelijk het probleem?

Tip 3. De manier om eenvoudig je les te leren is: beschuldig je zelf niet. Leg geen lading op de situatie. Vanuit zelfbeschuldiging zul je zeker geen goede keuze kunnen maken. Dan belast jij jezelf.

Tip 4. Leer te communiceren met je Hogere Zelf. Sta open voor deze communicatie en voel de eenheid hierin.

Tip 5. Vanuit de eenheid met je Zijn, ontdek je dat alle beslissingen een impact hebben naar binnen en naar buiten. Buiten jou wordt weerspiegelt wat er in jou gebeurt.

Tip 6. Ontvang je antwoorden en handel hiernaar. Je bent niet verstoken van hulp. Het gaat niet over jou waarde; trek die niet in twijfel. Jouw waarde is daar, anders krijg je het niet aangeboden.

Tip 7. Kies niet tegen je Zijn. Je hoeft niet te begrijpen hoe het in elkaar steekt. Maar open je voor de mogelijkheden die je ontvangt.

Voor vanavond 7 november kun je je nog aanmelden voor het gratis webinar: Van angst naar passie. Meld je hier aan. 

Op donderdag 15 november houd ik een lezing in Hofdael te Geldrop. Je kunt je via de reply aanmelden.

Reageer

Via Sophia