Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
pijn in de liefde

Pijn in de liefde

Pijn in de liefde.

Net zoals er eb en vloed is, is er pijn in de liefde. Een teleurstelling, een onmogelijke liefde, een verlies of een teveel aan liefde. In liefde zijn er zoveel kanten. En eigenlijk hebben we helemaal geen zin in die pijn of dat verdriet in de liefde. Toch is het wel belangrijk om even stil te staan bij pijn in de liefde.

Daar hebben we nl allemaal wel eens mee te maken. Vaak is het op de meest onverwachte momenten dat liefde pijn kan doen. Schijnbare zekerheden worden op dat moment om ver geworpen. Jij wordt op jezelf terug geworpen. Dan is het belangrijk om te voelen of te ervaren waar jij staat. Heb jij genoeg liefde voor jezelf om deze pijn te (ver)dragen?

Heb je genoeg liefde voor jezelf?

Dit is een belangrijk punt, (denk mn aan bindings- of verlatingsangst) daar waar je zo van iemand kunt houden, kan hij/ zij je evenveel pijn doen. Ongeacht of dit door persoonlijk toedoen is of door het lot. Liefde kan je vervullen, maar je kan er ook volledig door verlaten voelen. Dan is het belangrijk dat jij blijft staan in liefde, in vertrouwen. Weet dat alle gebeurtenissen in het leven uit de oneindige liefde van het universum komen en mogelijkheden tot leren en ervaren in zich dragen.

Ja je mag de liefde beleven en ervaren, ja je mag ze ook weer loslaten als ze je verlaat. Dankzij het weten dat jij en de ander of de situatie een ondeelbaar deel zijn van datzelfde universum, kun je de liefde en het gemis daarvan zien als waardevolle geschenken. Zoals eb en vloed, kom je terug bij je essentie; wie je bent en waar het werkelijk omgaat in dit leven. Juist de periode waar je de pijn van het gemis van je geliefde of de liefde zo heftig kunt ervaren is vaak één van de transformerende periodes in je leven. Alles wordt door elkaar geschud, niets is vanzelfsprekend. Jij voelt waar het werkelijk omgaat. Oude patronen, vanzelfsprekendheden zijn niet meer vanzelfsprekend. Niets is meer zeker; alleen jij. Jij weet wie je bent en wat je te doen hebt.

Pijn in de liefde geeft je mogelijkheid, de kansen om iets nieuws op te bouwen. Vanuit je persoonlijke intentie mag jij je opnieuw verbinden. Let op, niets is meer zeker, niets is meer hetzelfde. Kan jij en durf jij het leven opnieuw aan te kijken? Met je nieuwe inzichten en de openheid die je nu ontvangen hebt?

Zeven overwegingen bij Pijn in de liefde:

1.

Pijn in de liefde is een natuurlijk proces. Het valt onder de natuurwetten van het leven. Zodra je het op die manier kunt aanvaarden, heb je de sleutel in de handen om deze pijn in de liefde te transformeren.

2.

Pijn in de liefde is een uitzuiveringsproces; jij bent liefde, de ander is liefde, je bent in liefde. Zoek de liefde waar zij is, niet buiten je, maar in jou zelf.

3.

Liefde bestaat uit vele dimensies, ons leven bestaat uit vele dimensies. Door de pijn in de liefde wordt je meer en meer geopend voor de dimensies die er zijn, waar jij voor open mag staan.

4.

In het hart wat open staat voor liefde, dat de pijn van de liefde accepteert, ontwikkelt zich een kracht waaruit diepe vrede kan groeien. Deze kracht helpt je om onvoorwaardelijke liefde uit te dragen.

5.

Stem je af op je hart, op de liefde die daarin huist. We zijn het sterkst als we ons laten leiden door datgene wat ons hart ons influistert.

6.

Pijn in de liefde is de voorbode van iet nieuws. Eerst mag je loslaten, leren om afstand te nemen, te laten gaan; ook al denk je dat je er niet zonder kunt leven. Pas dan kan in je ziel, je geïntegreerde zelf geboren worden. Verwacht niet hetzelfde, niet dezelfde reacties of relaties, maar wees nieuwsgierig naar wat komt.

7.

Ook al weet je dat pijn in de liefde een natuurlijk proces is, toch kun je bang zijn voor de pijn die het met zich meebrengt. Wat je ook denkt, waar je ook bang voor bent, Het komt op het juiste moment; jij bent er klaar voor. Vraag steun en zoek de liefde in jezelf.

Wil je weten hoe je met pijn in de liefde kan omgaan? Neem dan hier contact op

Reageer

Via Sophia