Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden

Planning of Pluk de dag?

Planning Pluk de dag:

Iedere dag kan je invullen zoals jij het wenst. Als de dag begint, je agenda vol is, of ineens verandert: wat doe jij met je dag?

Uiteindelijk heeft alles te maken met jouw doelen en plannen in het leven. Daar past beslist een vrije dag in, maar als je voor jezelf weet; wat je deze week, deze maand, dit jaar en de komende tijd nog wil bereiken wordt dit meegenomen in het geheel.

Bewust leven doe je met de dag, dan ben je aanwezig; toch past bewust leven juist in het grotere plaatje. De grote lijnen; wat je wil, wat je belangrijk vind liggen er. Als je jong bent, ben je je er niet altijd van bewust dat je juist in je jeugd de basis legt voor je toekomst. De studiekeuze kan belangrijk zijn, maar ook de manier waarop je studeert, slaapt en middelen gebruikt.

Mijn zoon begrijpt mijn zorg wel als ik die met hem bespreek, maar zegt: ‘het komt wel goed mam’. Daarmee is weinig van mijn zorg weggenomen. Deze week sprak ik iemand; hij leefde met de dag, ik zou zeggen hij leefde erop los. Zijn lichaam is op, zijn geest wil wel.

Het is niet mijn bedoeling om er een schuldvraag van te maken, maar een bewustzijn; wat heeft je leven nodig, wat heeft je lichaam nodig en geef jij jezelf datgene wat je nodig hebt?

Je energie huishouding

Wij zijn energie, we hebben energie en we gebruiken energie. Daar waar we energie verbruiken, moeten we het ook weer aanvullen. Door bewust te zijn, rekening te houden met onze eigen energiestroom, weten wat we willen en wat daarvoor nodig is, kan er op een evenwichtige manier energie uitgaan en binnenkomen.

Door bewust te leven, te genieten van dag tot dag; kunnen we ook alert zijn op de veranderingen die zich aankondigen. Zoals in de natuur de veranderingen van seizoen aangekondigd worden, zo worden er in ons leven ook veranderingen aangekondigd. Afspraken vallen uit, de flow raakt eruit, andere interesses komen naar boven, dan verschijnt er weer een nieuw licht aan de horizon. Jouw wensen en verlangens zorgen ervoor dat er plaats gemaakt wordt. Dat nieuwe energie binnen kan stromen, dat het oude verwelkt en er plaats gemaakt wordt. Jouw bewustzijn creëert nieuw leven, nieuwe paden. Het begint in het klein, goed voor jezelf zorgen, de juiste dingen doen; uiteindelijk kan dit leiden tot de grote veranderingen die jij in je leven wenst.

Zeven overwegingen bij Planning of Pluk de dag:

1. Niemand leeft volledig voor zichzelf. Je kunt niet alleen voor jezelf leven en werkelijk geluk en tevredenheid in je leven vinden.

2. Het leven gaat twee kanten op, een voortdurend geven en ontvangen. Leef voor het geheel, geef aan het geheel en wees heel.

3. Wees duidelijk wat voor jou echt belangrijk is. Elke poging om dat uit de weg te gaan veroorzaakt zorg en gepieker.

4. Ga na wat de verstoringen zijn in je leven, wat daar onder of achter zit. Je merkt dat aan de kleine signalen, of de kleine irritaties. Wanneer je ze op tijd onderkent kan je voor problemen voorkomen.

5. Als je alles alleen maar met je verstand wil begrijpen, kom je vaak voor moeilijkheden te staan waar je met je verstand niet uitkomt, ook niet met piekeren. Ontspan je en kijk hoe de zaken zich ontwikkelen; vertrouw het Leven, ze zal je laten zien wat je volgende stap is.

6.Tegenwoordig zitten maar weinig mensen echt lekker in hun vel, maar met ieder moment dat je je in jezelf terugtrekt en je geest tot rust brengt, doe je beetje bij beetje een deur open die nar geborgenheid en tevredenheid leidt. (uit de 7 geheimen van de schildpad)

7. Zodra je de hindernissen in je leven bent aangegaan, hervind je een vitaliteit en komt er een energie vrij die alles in een nieuw licht zet. Gebruik deze energie optimaal door het vinden van het juiste kader.

Wil je sparren over hoe jij je koers kunt uitzetten en daarmee gelukkig zijn? Neem dan contact op. Voor het gratis ebook, klik hier.

Reageer

Via Sophia