Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
Vier het leven

Relatie met jezelf

Relatie met je zelf.

Oh wat raak je gemakkelijk uit verbinding met jezelf, door een steek onder water, een confrontatie of te hard werken. Steeds opnieuw mag je verbinding maken met jezelf. Het vraagt een soort reset. Wat gebeurt er eigenlijk als je nog in die andere energie blijft zitten?

Je kunt je voorstellen dat je niet in lijn bent met je eigen kracht, je eigen wijsheid als je van je aprepo bent, geïrriteerd of overwerkt. Laatst schreef ik er al over hoe gemakkelijk een ander bij je binnen kan komen en dat het belangrijk is om je af te schermen.

Mijn kinderen hebben andere agenda’ s, andere belangen dan ik heb. Zij vinden feesten, uitgaan en chillen met vrienden het belangrijkste in hun leven. Ik zit in een andere levensfase, en vind het belangrijk om mij af te kunnen stemmen op de stilte in mij. Ook met vrienden zoek ik andere dingen dan mijn kinderen. Daarmee komen we elkaar in hetzelfde huis vaker tegen, omdat het een niet altijd samengaat met het andere. Geen probleem; maar daarmee zit ik soms in een energie die niet van mij is. Uitlijning en afstemming vraagt om de rust in jezelf te vinden.

Er zijn veel soorten relaties. Naast de relatie met je buitenwereld: kinderen, vrienden, familie en werk is het ook van belang dat je een relatie opbouwt met je binnenwereld. Vannacht had ik een droom die liet zien hoe het onbewuste (onderbewuste) werkt en wat niet werkt.

Ik was in ’n groot gebouw waar het enorm druk was. Steeds weer nieuwe bewoners. Die er regelmatig uit gingen. Het was eenvoudig om eruit te gaan. Maar erin gaan was niet zo gemakkelijk. Er was ’n lift: ik stapte erin als de mensen eruit stapte: zo kon ik gemakkelijk naar binnen. Mijn broer probeerde het soms op het moment dat het hem uitkwam. Op in keer sprong hij diep in de liftschacht, hij kwam wel weer gemakkelijk boven, maar niet naar binnen het gebouw.

Op het moment dat er bij jou iets naar boven komt, kan je contact maken met het bewustzijn wat eronder ligt. Dan is het actueel en is er een ingang. Als je gaat graven, kan je wel diep duiken maar wil het niet zeggen dat je dan uitkomt bij hetgeen hoort bij het onderwerp.

Dromen helpen heel je om een relatie met jezelf en je onbewuste op te bouwen. Zij geven je informatie waar jij mee verder kan. Dromen worden vaak beschreven als de brief vanuit het onbewuste aan jou gericht. Door attent te zijn op hetgeen bij jou naar boven komt, leer je jezelf steeds beter kennen. Daarvoor heb je tijd, aandacht en rust nodig.

Relatie met jezelf; zeven overwegingen

1. De belangrijkste relatie is die met jezelf. Je neemt jezelf overal mee. Je kan overal gaan en staan, maar overal neem jij jezelf mee.

2. Hoe vaak hoor je mensen zeggen dat ze door iedereen verlaten zijn. De belangrijkste vraag die daarop volgt: blijf jij trouw aan jezelf?

3. Een relatie opbouwen, aangaan vraagt tijd, aandacht en energie van je. Aandacht is misschien wel het allerbelangrijkste daarin.

4. Met aandacht kun je bij jezelf opmerken wat je behoeftes zijn, wat je nodig hebt, waar je blij van wordt. Als je met liefde en aandacht bij jezelf kunt zijn, ben je een gelukkig mens.

5. Als je werkelijk kijkt en luistert wat voor jou belangrijk is, ontdek je ook waar jij niet voor jezelf kiest en concessie doet. Realiseer je dat het er niet omgaat of je het anderen naar hun zin maakt, maar dat jij mag kiezen om het beste leven te creëren voor jezelf in afstemming op jou ziel en waarheid.

6. We hebben geleerd om ons aan te passen. Maar jou weg ligt niet in aanpassing, maar in datgene waar jou hart warm voor loopt.

7. Angst, depressie en burn-out laten ons zien dat er delen in onszelf (nog) verloren zijn. Ga op zoek om jouw zielsdelen te zoeken. Zij kunnen terug gehaald worden.

Heb je hulp nodig om een relatie met jezelf op te bouwen en wil je mijn hulp daarbij, neem contact op. Voor het gratis ebook, klik hier.

Reageer

Via Sophia