Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden

Riemen vast en gaan!

Heb je alles wat je nodig hebt? Oké doe dan je riemen vast want we gaan! We gaan in de achtbaan van de tijd. Nu kun je weer zoveel creëren en ervaren, mooier dan je veel mogelijk hebt gehouden, grootser en indrukwekkender dan je je kan voorstellen. Denk niet te veel na, volg je drive en doe datgene wat door je heen geboren wil worden.

De afgelopen tijd hebben we mogen verzamelen, nadenken en bedenken wat we wilden, wat we wensten. Vaak dachten we het is dit of het is dat, we verwierpen het weer. Dat kan toch niet, dat kan ik toch niet doen? Ideeën, gebaseerd op verwachtingen en overtuigingen, kunnen zo beperkend zijn. Nu wordt er veel losgemaakt, nu komt er ruimte, gun jezelf die ruimte.

Ja maar

Ja maar ik moet zorgen dat mijn man en kinderen ook met hun neuzen dezelfde kant opstaan! Hoe graag je dat ook wil, ieder mens heeft zijn eigen pad, zijn eigen uitdagingen. Jouw zorg om voor hun het perfecte pad te creëren, hun problemen op te lossen, maakt dat ze zelf niet aan de bak gaan om hun eigen leven vorm te geven. Hoe graag je ze ook wil beschermen, je kunt ze niet beschermen, houd jezelf bezig met datgene wat jij te doen hebt om voor jezelf het beste leven te creëren waarvoor jij bedoeld bent.

Je bent hier om het allerbeste van je leven te maken en van ieder moment te genieten. Het plezier dat je hebt, de vreugde die je kan ervaren is een belangrijk signaal dat je op de juiste weg bent. Dat je doet wat voor jou de bedoeling is. Het is niet de bedoeling dat het leven een last is, het is niet de bedoeling dat jij je tijd uitzit. Het is de bedoeling dat je leeft. Dat je risico’s neemt, dat je meer van jezelf mag verwachten. Geloof niet dat je het niet waard bent, je bent juist precies zoals je moet zijn. Met jou bijzondere kwaliteiten, hoef jij je niet in een bocht te wringen om te voldoen aan de eisen van…… Kies je eigen weg, het pad dat je uitdaagt, het pad dat je soms tot het uiterste brengt. Waarna je terug kunt kijken en verbaasd zijn: heb ik dit gedaan? Ja je kunt veel meer dan je denkt, het leven bied je de mogelijkheden om al je talenten te benutten. Ontwikkel ze, houd je niet in, als ze anders zijn dan die van anderen. Dat is juist de bedoeling, we zijn zo verschillend, zo divers, maar juist met elkaar maken we er een mooi geheel van.

Riemen vast en gaan, zeven overwegingen

1. Jij bent een kanaal van creativiteit en inspiratie; het leven wil door jou heen stromen. Laat je inspireren, wees de inspiratie, de vonk, het vuur wat brandt. Dat wat jij wil, wil jou ook; heb het lef en creëer waar jij je toe aangetrokken voelt.

2. Ons denken, onze overtuigingen hoe het hoort, wat eerst moet; houd ons tegen om het moment te pakken. Als de energie daar is, gebruik haar, dan is het ‘het’ moment. Ontspan je en laat de behoefte om te situatie te controleren los, volg de flow, de energie en je krijgt energie.

3. Voel waar de stroom van je energie niet stroomt, waar een blokkade zit. Voel de pijn, ga naar haar toe, maak contact, vergeef jezelf over wat tot nu niet is gelukt. De pijn die je hier voelt vraagt om erkenning, neem daar even de tijd voor. Alleen die erkenning is al zo helend.

4. Door tijd te nemen, de rust te vinden in jezelf kun je verder kijken dan normaal. Dan gaat je intuïtie aan. Het brengt je naar plaatsen die misschien niet logisch lijken, maar die precies ‘to the point’ zijn. Daar sluimert het leven, de vonk die je verder brengt.

5. Veranderen is niet altijd gemakkelijk. Als je leert te leven van binnenuit dan verandert alles.

Veranderingen beginnen van binnenuit en werken zich uit naar buiten. Ga niet zitten wachten totdat er wat komt. Je begint daar door aan je innerlijk te werken. Vanuit innerlijke harmonie en vrede en kun je voelen: Wat of wie wil je zijn? Wat er in jouw ontstaan, Waar zou je nu werkelijk blij van worden? Wees dankbaar voor wat er nu al is en maak stappen om die persoon te zijn die je wil zijn.

6. Er is altijd genoeg. Het is tijd om je energie te gebruiken, te stromen, doen waar je blij van wordt. Geef wat je hebt te geven, ontvang wat je wordt gegeven: wees dankbaar. Je waarde wordt niet gemeten aan wat je hebt, maar aan wie je bent: hoe oprecht ben je en hoeveel liefde ben je bereid te geven?

7. Laat je hart stromen, laat je energie z’n werk doen en denk eraan liefde en geluk wordt groter als je haar kunt delen. Deel met de mensen om je heen, geniet van alles wat je doet : je leven is vol geluk en creatiekracht.

Wil je me spreken over hoe jij je leven op de rit krijgt? neem dan contact met me op. Voor het gratis ebook klik hier.

Reageer

Via Sophia