Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
lichaam en geest

Samenwerking geest en lichaam

De geest volgt het lichaam, het lichaam volgt de geest

Zodra jij een beslissing hebt genomen, merk je dat je hele lichaamssysteem daar in meegaat.

Jouw beslissing om voor iets te gaan, is een belangrijk signaal voor jou systeem om er alles aan te doen om dat mogelijk te maken.

Deze week ben ik op prana retreat bij Prana awakening. Het voelt voor mij als een belangrijke verandering in mijn leven.

Ik was er niet mee bezig, maar toen ik op de lezing was voelde het voor mij als een logische stap.

Ik merk dat ik het moeilijk vind om uit te leggen waarom ik deze stap maak.

Het heeft alles te maken met een droom, een beeld waar het volledig in past.

 

Aan de signalen van mijn lichaam merk ik dat het proces, door mijn beslissing, als vanzelfsprekend wordt op gepakt.

Lichaam en geest zijn zo verbonden met elkaar. Ik hoef het niet aan mijn lichaam uit te leggen.

Mijn lichaam geeft mij een bevestiging dat het klopt wat ik voel. Ik ervaar dat als een soort geruststelling.

Hoe moeilijk je een beslissing ook vind, hoe weinig woorden je daar ook voor hebt; Voor je systeem maakt het niet uit.

Als het klopt, dan gaat alles meewerken en samenwerken de juiste richting uit.

 

Signalen van geest en lichaam

Een maand voor de retreat merkte ik dat mijn lichaam zich aan het voorbereiden is. Er wordt afgestoten wat niet meer passend is. Ik hoef niets te doen, alleen maar te volgen.

De week voor de retreat ben ik met de laatste voorbereidingen begonnen: de detox. Daar blijken toch nog wel kleine gewenningen aanwezig te zijn; het gemis aan koffie geeft een vage dufheid.

Het loslaten van mijn normale eetpatroon, vraagt meer bewustheid hoe ik het nu kan invullen.

Mijn lege gevoel vraagt verdraagzaamheid.

Bovenal is daar de rust. Het voelt alsof ik een inwijding ga ontvangen.

Een start passend bij mijn nieuwe leven.

Ik hoor dat iedereen er heel anders op reageert.

Ik ben benieuwd, nieuwsgierig hoe het gaat zijn, vol verwachting.

Anderen reageren vol vragen, angsten en emoties. Vragen kan mijn lichaam dit wel aan?

Ik ben vol vertrouwen. In de wereld waar ik opgeleid ben, is dit niet mogelijk. Toch is het van alle tijden. Er zijn altijd mannen en vrouwen geweest die dit pad gevolgd hebben. In onze maatschappij komt door het sociale media netwerk gemakkelijker onder je aandacht. Maar het aangaan is nog altijd een strikt persoonlijke zaak.

Zeven tips Geest en lichaam volgen elkaar.

Tip 1.

Of een beslissing nu van binnenuit of van buitenaf komt, als jij je ermee verbindt, kan je hele wezen, je hele systeem zich ermee verbinden. Dan gaat alles samenwerken.

Tip 2.

Je overtuigingen bepalen wat je gelooft. Als je geleerd krijgt dat iets niet mogelijk is, is het niet mogelijk totdat… Het tegendeel bewezen is, je geloof groot genoeg is, of door een wonder. Wonderen bestaan alleen bij de gratie van je geloof. Veel natuurwetten zijn voor ons normaal, terwijl ze ooit als een wonder werden beschouwd.

Tip 3.

Alles is veranderlijk; ook je overtuigingen mogen veranderen. Als ze uitgediend zijn, heb jij ze niet meer nodig. Dan verdwijnen ze gewoon uit je systeem. Beweeg mee met de veranderingen en sta ze toe.

Tip 4.

In elke levensfase heb je andere behoeften, andere wensen. Ook zijn er andere verwachtingen van je zelf en van de buitenwereld. Door hier open in te staan merk je wat voor jou fijn is en de wat jij kan en wil doen.

Tip 5.

Ieder mens heeft zijn eigen pad. Verlang niet van de ander, dat hij of zij jou pad volgt. Dat zal die niet doen, als hij trouw is aan zichzelf. Wees trouw aan je eigen pad en wees tolerant voor het pad van de ander

Tip 6.

Soms lijken stappen vergezocht voor jou. Stappen die je voelt dat je moet maken. Weet dat je altijd uit je comfortzone wordt getrokken. Veranderingen vinden nooit plaats in je comfortzone. Dus stretch je, stap in de uitdaging.

Tip 7.

Vertrouw op je gevoel. Ook al snap je niet altijd waarom je moet doen wat je doet. Als het klopt met wat je van binnen voelt, volg dan de leiding die je hierin ontvangt.

Meer weten? Volg mijn nieuwsbrief, of vraag informatie

Reageer

Via Sophia