Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden

Solar eclips, the eclips of the heart.

Solar eclips, the eclips of the heart

Solareclips in eclips in Schorpioen, een heel speciale nieuwe maan, omdat de Zuidelijke maansknoop erbij staat. 9e huis: horizon verbreding, dromen over indikking, de afwijzing voorbij, Soms moet iets eerst helemaal afbreken voordat het opgebouwd kan worden.

Vannacht heb ik wel 3, 4 dromen gehad en onthouden, dat is voor mij uitzonderlijk. Allemaal hadden ze een thema; indikking, inhouding, inklaring: alles naar binnen toe. Waar ik vorige week de energie zo naar buiten toe voelde gaan, gaat nu de energie naar binnen.

Momenteel is er aan de hemel ook wat gaande: er is een Solar eclips in Schorpioen; deze week 25 oktober 2022 is er sprake van een partiële zonsverduistering. Dat betekent dat de maan gedeeltelijk het licht van de zon belemmert gedurende 5 uur. (bron Google) Daar waar de zon in vroege tijden aanbeden werd, was een zonsverduistering een bijzondere, angstaanjagend gebeuren. De zon, die ons leven geeft, die zorgt dat wij warm zijn, als die afwezig is: dan heeft dat impact.

De zon is heel belangrijk voor de aarde; vooral als gedurende een eclips het licht van de Zon of de Maan belemmert wordt, voordat het de Aarde bereikt, dan betekent dit iets. In deze duisternis is een afwijking in de gewone cyclus van dag en nacht omdat een periode die eigenlijk verlicht moest worden, zich nu in duisternis bevindt.

Wat kan de impact zijn van een gedeeltelijke zonsverduistering?

Hiervoor heb ik wat op internet gezocht, als psychologische astrologie student interesseert me dit wel. Zonsverduisteringen staan spiritueel gezien symbool voor verandering. Ze brengen vaak belangrijke gebeurtenissen met zich mee. Deze gebeurtenissen zijn meestal geheel onverwachts en ongepland. Hierdoor word je als het ware een nieuwe richting in geduwd. (Google)

In een andere video kom ik erachter dat de Zonsverduistering in het 9e huis staat; het huis van de bewustwording. Daarbij staat de Zuidelijke maansknoop in de buurt; deze gaat over je levensbestemming. Verder staan in het 9e huis, zowel Zon, Maan, Venus als Mercurius allemaal persoonlijke planeten

We kunnen ons zonnestelsel beschouwen als een organisch geheel, waarin sprake is van een bepaalde kosmische harmonie die steeds wisselend is. De horoscoop van een bepaald moment is het beeld van de kosmische harmonie van dat moment. Behalve de aarde zelf bevinden zich in ons sterrenstelsel acht planeten, we spreken over tien planeten omdat de zon en de maan voor het gemak ook zo genoemd worden. Hoe dichter een planeet bij de zon staat, hoe harder diens omlooptijd door de dierenriem gaat. De regel in de horoscopie is dat de snelst bewegende factoren het meest persoonlijk van invloed zijn. Daarom worden de drie planeten; Mercurius, Venus en Mars de persoonlijke planeten genoemd. (Th. Brouwers deel 1.)

De Solareclips (de Zon) bevindt zich in het 9e huis in Schorpioen, het huis van de bewustwording en diepgang. De nieuwe maan daagt je uit om voorbij je angsten te gaan, en te gaan manifesteren. Als de Zon en de maan zich op dezelfde graad bevinden in Schorpioen, dan liggen onder de oppervlakt de van het levens meest waardevolle schatten. (Moonology) Mercurius daagt je uit om verder te kijken dan onze neus lang is. Verder dan datgene wat wetenschappelijk bewezen is. Venus moedigt dit aan om te leren door je relatie, je relatie als een groeiproces te gebruiken. Op voorwaarde dat je genoeg persoonlijke ruimte en vrijheid behoud.

Wat betekenen dan mijn dromen in deze periode?

Saturnus is sinds 29 september 2022 weer vooruit gaan lopen. Saturnus heeft een beperkende invloed op ons. Begrenzing, controle, geduld, ouderlijke boodschappen, groots denken en ambities, dat zijn de eigenschappen die bij Saturnus horen. In combinatie met de Solar eclips denk ik dat het is belangrijk is om terug te keren naar onze essentie; waar gaat het werkelijk over, wat is echt belangrijk. Daar kan ieder van ons alleen persoonlijk antwoord op geven. En dan is nu de uitnodiging om vanuit onze essentie onder de oppervlakte te kijken en te doen waarvoor wij op aarde gekomen zijn. Onze blauwdruk, onze horoscoop geeft zicht op ons ontwikkelingsproces.

Zeven tips Solar eclips, the eclips of the heart

1. Soms vraag je het Universum om een teken; je krijgt je tekens. We krijgen steeds de leiding vanuit onze intuïtie, ook al kunnen we het niet altijd begrijpen. Vertrouw meer op de ingevingen die je krijgt, vraag je tekens en handel ernaar. Je zult zomaar wonderen in je leven zien ontvouwen.

2. In jou wil het leven stromen. Creativiteit is een belangrijke manier om het leven dat in je stroomt vorm te geven. Speel en creëer, volg wat je handen, je lichaam of je stem wil laten ontsnappen, sta toe dat het door je stroomt en uit je mag gaan.

3. In het leven ben jij verantwoordelijk voor je eigen aandeel. Jij mag jezelf dragen. Het wordt mooier als je naast jou een ander durft toe te laten en je elkaar kunt zien, respecteren en eren. Als je beiden één ben en samen één bent kan het mooiste leven zich nog sneller ontvouwen. Dan ben je beide een spiegel waarin je kunt kijken.

4. Als je het gevoel hebt dat je iets te doen hebt, dat je niet anders kan dan….Volg dan deze roep, je hebt een roeping. Wij allen hebben onze eigen blauwdruk waarin onze behoeften, verlangens en ontwikkelingen plaats krijgen.

5. In relatie, in werk, in het leven; je neemt jezelf overal mee. Als er nog oude pijn zit, laat haar toe, ze wil gezien worden. Het is nu tijd om je hart te volgen, daarin heeft oude pijn die gezien is een plaats. Zij is als een parel die zichtbaar wordt, hoe meer jij jezelf durft te zien en te zijn.

6. Voortdurend in contact staan met God of het Universum is mogelijk. Noem het bidden, noem het afstemmen, of je openen: dit is de manier om te ervaren dat jij het kanaal bent, waardoor God werkt.

7. De antwoorden die je zoekt komen naar je toe, zodra je stopt met zoeken. Informatie komt uit het niets tot je, erken haar, integreer haar; de wijsheid staat altijd tot je beschikking.

Heb je vragen omtrent deze blog of het proces dat je gaat? Neem contact op. Voor het gratis ebook, klik hier

Reageer

Via Sophia