Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
transmuteren

Transmuteren: een nieuwe werkelijkheid

Transmuteren, naar een nieuwe werkelijkheid

Transformatie brengt veranderingen aan in de bestaande werkelijkheid. Bij transmutatie ga je van de ene werkelijkheid naar een andere werkelijkheid waardoor nieuwe mogelijkheden ontstaan.

In de aanloop van het nieuwe seizoen, verjaardag ed begint de tijd te dringen. Oh jee krijg ik het allemaal wel klaar? Het hele huis is op zijn kop gezet. Het begint vorm te krijgen, maar daar zijn dan nog altijd de laatste puntjes die op de i gezet moeten worden. Dat kost altijd meer tijd dan je denkt.

Verder dan deze druk, voel ik de nieuwe fase die meer en meer vorm krijgt. Mijn huis wordt multi- functioneel ingericht, dat heeft impact op mijn leven. De energie is aan het veranderen in mij en om mij. Mijn leven wordt transparanter, ik wordt transparanter. Dat vraagt een andere attitude van me. Die energie is voor mij al merkbaar. Zaken waar ik in het verleden mee bezig was, die mij hielpen bij mijn groei, komen terug en blijken ineens een andere rol te spelen. Alles verandert, ik ben verandert, mijn omgeving verandert; alles vibreert.

Groeiproces

Nieuwe verwachtingen, hoge verwachtingen, bom daar lig ik. Dan gaat het mis. Als ik mijn verwachtingen te hoog stel, dan zakt mijn energie, dan verhoogt de spanning in mij en heb ik t gevoel van onder af te moeten beginnen. Dat is het natuurlijke proces. In beginsel leren we zo te lopen; met vallen en opstaan. Het is dus niet erg om te laten zien, dat dit principe in alle processen doorwerkt. Net zoals je hebt leren lopen, leer je ook de veranderingen in je leven aan te gaan.

Sta jezelf toe te vallen en weer op te staan. Als je jezelf het vallen ontzegt; ´jij mag geen fouten maken´, ontzeg jij je een heel belangrijk proces. Het proces van leren, van leven. Met al zijn ups en downs. Het is een golf beweging, door mee te bewegen kan je er op vertrouwen dat de golf zo meteen naar beneden gaat, daarna weer naar boven, en elke keer ben je verder. In een ritme dat bij jouw past en dat je leven vorm geeft.

En ja natuurlijk mag je willen. Maar start met het voelen wat stroomt er door je heen, wat wil het licht zien. Mag je levensstroom vrij zijn gang gaan? Loopt jouw verlangen gelijk met je levensstroom? Dan kunnen hoofd en hart elkaar versterken. Dan is er sprake van twee geweldige energiestromen die samen de creatiestroom van het leven vormen. Die aanhaken bij andere energiepatronen, waardoor we gedragen worden in ons bestaan en in onze bestemming.

Alles is energie, wij zijn energie en we ontmoeten energie. In onze afstemming op ons zelf, is het gemakkelijker af te stemmen op de energie om ons heen. Dan hoef je je niet uit balans te voelen, maar kun je uitgebalanceerd zijn.

Ook als je leven en je werkelijkheid verandert, kun je je opnieuw richten om gewoon te zijn. Aanwezig zijn in je lichaam in je leven. De woorden IK BEN versterken je aanwezig zijn.

 

´Het mysterieuze is het mooiste wat we kunnen ervaren. Het is de bron van alle kunst en wetenschap´.

Albert Einstein.

Zeven tips bij transmutatie van je leven:

1. Alle groei verandert je lichaam, geest en ziel. Het helpt je om je persoonlijke bestemming te vinden, om steeds een nieuwe stap te maken binnen de verschillende werkelijkheden die je belichaamt.

2. Persoonlijke groei, spirituele groei: het maakt veel talenten in je vrij, het trekt nieuwe energie aan. Het kan je vullen met heel veel plezier, licht en bevrediging.

3. Transformatie, transmutatie: zijn begrippen uit de natuur- scheikunde en de alchemie. Elk van hen benoemt het vanuit zijn gezichtspunt. Elk gaat echter uit van het principe dat elke stof, materie aan verandering onderhevig is.

4. Voel welke verandering er door je heen wil stromen. Zie het als een geschenk: jij bent leven, jij mag je leven vorm geve. Aan de ene kant heb je je ervaringen en verwachtingen aan de andere kant zijn daar de toekomstige gebeurtenissen en resultaten. In liefde de verandering toelaten beïnvloedt de toekomstige gebeurtenissen en resultaten.

5. Soms verander je alleen onder grote druk of door enorme uitdagingen die je bent aangegaan. Herken de kracht in jezelf en jouw speciale bijdrage die jij aan de wereld te bieden hebt.

6. ´Liefde is de stof in de natuur, die door verbeeldingskracht is verfraaid´. Voltaire.

7. Bij elke verandering is er energie die vrij komt. Gebruik fysieke beweging om overtollige energie vrij te laten. Rust voldoende om je lichaam en geest tijd te geven om te herstellen, te integreren en te reorganiseren.

 

Je lichaam en de energie hiervan leren kennen is uiterst belangrijk. 4 september geef ik een knuffelworkshop om het contact met je zelf te versterken en van daaruit uit te reiken naar de ander. Voel je welkom. Meer informatie vind je hier, voor vragen en of contact klik hier 

Reageer

Via Sophia