Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden

Transparantie en openheid

Transparantie en openheid.

Naast het feit dat ik heel open ben, ben ik ook heel gesloten. Als ik het gevoel hebt dat ik niet geaccepteerd wordt, trek ik mij terug. Toegeven daar waar ik niet zo zeker in mijzelf ben, laat ik mezelf niet zien, vooral als ik me niet helemaal veilig voel.

Vannacht droomde ik dat ik een proeve van bekwaamheid had af te leggen. In alle openheid laten zien wat ik doe. Midden op tafel en dan maar hopen dat het goed gaat. Onzekerheid, angst voor afwijzing; heel vaak projecteren we datgene naar de ander wat in ons zelf leeft.

Afwijzing door jezelf

Ik kan me gemakkelijk afgewezen voelen, dan komt er een negatieve gedachten stroom opgang, ik herken hem, maar daarmee ben je er nog niet. Het gaat erom dat ik mezelf steeds meer mag accepteren, datgene waarin ik me niet zeker voel, toe te laten. En datgene waarin ik mezelf afwijs, los te laten om mezelf te accepteren. Herken je dat ook?

Alles waar we bang voor zijn, waar we ongelukkig van worden, het is altijd weer te herleiden tot onszelf. De cursus in wonderen is een belangrijk keerpunt in mijn leven geweest. Maar er zijn altijd meer lagen af te pellen. In dit leven hangt aan de ontwikkeling, ook de afwikkeling van alle angsten en pijn vast. Hoe meer liefde er in mijn hart is, hoe meer openheid ik durf te geven over wie ik ben.

Heel veel delen van mij liggen ook voor mij onder de oppervlakte. Door mijn ontwikkeling aan te gaan, komt er steeds meer naar boven. Waar ik zelf in ingewijd mag worden. In mij is er veel dat belicht mag worden door het bewustzijn. Door datgene wat mijn psychische krachten ondermijnt aan te gaan. Negatieve zelfspraak; de verschillende overlevingsstemmetjes staan voor een pijn, ooit gecreëerd om te overleven. Door ze daarin te zien en te erkennen en ze te ontheffen van die functie, kunnen het krachten worden.

We mogen leren door ervaringen, door het licht van bewustzijn erop te laten schijnen. Door te erkennen en te herkennen wat gevaren zijn, wat uitnodigingen zijn worden we ingewijd in het leven. Als we nog niet voldoende ingewijd zijn, kunnen we de gevaren en de uitdagingen van het leven niet herkennen. Dan zijn we niet in staat om te zien wat er onder het oppervlakte leeft.

Ook ik wil net als jij het paradijs op aarde, daarvoor is bewustzijn en onderscheidingsvermogen nodig; wat dient en wat dient niet. Wat is gevaarlijk en wat moet bestreden worden. Zowel in onze innerlijke als in onze uiterlijke wereld ligt het leven. Daar hebben we zicht op te krijgen.

Bescherming tegen angst is vaak een aanval. Op het moment dat jij je wil beschermen, bescherm je de angst, dan heeft liefde een vijand. Want angst en liefde gaan niet samen.

Transparantie en openheid; zeven tips

1. Transparantie is allang het woord van deze tijd. Hier gaat het over een andere transparantie. Ook de donkere stukken dienen het geheel. Ik, maar ook jij bent één geheel. Ook al is dit anders en misschien niet helemaal common sense. Wat is eigenlijk common sense? Datgene wat we niet zijn, maar waar we krampachtig aan willen voldoen.

2. Je beschermen omdat je bang bent, is de angst beschermen en haar niet los laten. Angst wordt dan van binnenuit gevoed, ze kan dan groeien en groter worden.

3. Bij onze geboorte zijn we onschuldig en niet in staat om een situatie in te schatten. In het leven is het de bedoeling dat je door ouders en opvoeders wordt ingewijd in het leven; waar je voor moet opletten, wat gevaarlijk is, hoe we moeten omgaan met gevaarlijke situaties. Met deze lessen : hoe een nieuwe situatie in te schatten kun je rekening houden met jezelf en de omgeving: wat dit van je vraagt.

4. Naïviteit is een kenmerk van een niet ingewijde geest. Hoe meer je ingewijd bent, hoe meer je leert om te zorgen voor jezelf en rekening te houden met wat jij nodig hebt en wat de omgeving van je vraagt. Zorg jij goed voor jezelf?

5. Je geest verdoven, is het ontkennen van het leven. Het ontkennen van de gevaren, de uitdagingen en de mogelijkheden die het leven je biedt.

6. In jou bevind zich alles om jouw levenspad, je levensbestemming en je uitdagingen aan te gaan. Je bent op deze aarde gekomen met een uniek set aan kwaliteiten, wat DNA en talenten betreft. Je ziel (als bestuurder) brengt je in die situaties die jij nodig hebt om te groeien en te ervaren.

7. Het is niet hetgeen je zoekt, wat nodig is, maar hetgeen wat zich voor je voeten bevind. Kijk naar de tekens en signalen die je dagelijks op je pad vind.

Wil je transparantie en openheid naar jezelf ontwikkelen? neem dan contact op. Voor het gratis ebook klik hier.

Reageer

Via Sophia