Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
uit je jas gescheurd

wat als je uit je jas groeit?

Wat als je uit je jasje groeit ?

We groeien zo vaak uit ons jasje. Dat begint als kind al, je gaat naar school, je doorloopt de school en je bent toe aan vervolgonderwijs. Elke keer kom je een stapje verder. Eerst school, daarna baan, nieuwe baan. 2017 nu 2018. Ook de tijden veranderen. De wereld lijkt steeds sneller te gaan. Nu zijn er andere dingen belangrijk dan vorige jaar. We voelen ons anders, we ontwikkelen. Elke keer gaat je persoonlijke ontwikkeling door. Dan moet we het oude achterlaten en in iets nieuws stappen. Heel vaak iets wat onbekend is.

Als je een oude situatie ontgroeit weet je nog niet hoe een nieuwe situatie of zal zijn. Met je oude oude overtuigingen en gewoonte nog in je zak ga je op pad om een nieuwe weg in te slaan. Al snel ontdek je dat met wat je weet, het niet mogelijk is om een nieuwe situatie aan te gaan.

Je referentiekader past niet meer. Je voorstellingsvermogen is ontoereikend: het past allemaal niet meer. Mogelijk dat anderen zeggen wat je moet en kan doen, Maar zoals jij in de oude situatie zelf moest uitzoeken wat er bij je past moet je dat ook in de nieuwe situatie doen.

Het advies van anderen zal je eerder beperken dan helpen. Als je met bepaalde verwachtingen naar een nieuwe situatie gaat bepaalt deze hoe je dingen kunt zien. Belangrijk is het om open een nieuwe situatie in te stappen.

De oude jas past niet meer

Natuurlijk is het belangrijk hoe we een oude situatie hebben afgerond. Hoe we een oude situatie hebben ervaren en is vaak bepalend wat we in een nieuwe situatie zoeken. Als je tevreden bent geweest in een oude situatie zul je op een heel andere manier, de nieuwe situatie tegemoet treden.

Als je ontevreden uit een oude situatie komt, zal dit gevoel ook in je nieuwe situatie mee spelen.

Je neemt in elke situatie altijd jezelf mee.

Dus als je in een geheel nieuwe situatie stapt, is er één ding wat jij zeker weet; je neemt je zelf mee.

Jij kan een volledig onbekende situatie instappen, niets is bekend, alleen jij bent bekend; wat doe. Wat drijft je? Je bent geen onbeschreven blad. Je hebt al ervaringen opgedaan, Je hebt al overwinningen op jezelf behaald. Je hebt al tegenslag gehad. Je hebt al een bepaald beeld over jezelf. In een nieuwe situatie is de wijze hoe jij met jezelf omgaat belangrijk. Hoe jij in je vel zit. Welke overtuigingen je over jezelf hebt en hoe jij met jezelf kan omgaan. Als jij in vrede met jezelf bent; staat er een ander persoon, dan als er geen vrede in jou zou zijn.

Vrede met jezelf is een krachtige energie. Vrede in jezelf is een rust, waarbij je op een natuurlijke manier gebruik kunt maken van je intuïtie (je Hogere Zelf) Dan kan het nieuwe spannend zijn, maar je vrede creëert een vibratie die levenskracht naar je toehaalt. Je gevoelens geven vaart aan deze vibratie. Dit is de essentie van magnetische aantrekkingskracht. Als jij in vrede met je zelf bent, kan jij je magnetische aantrekkingskracht gebruiken om te creëren.

7 tips als je oude jas niet meer past

Gebaseerd op de gansmethode van afgelopen week

Tip 1.

wees zo onbevangen als ´n kind.

Wees volledig jezelf. Sta open staan en heb vertrouwen dat je krijgt wat je nodig hebt. Juist door deze onbevangen lijken dingen als ´vanzelf te gaan´.

Tip 2.

Wat verwacht je? Verwachting kun je het beste weergeven in de vorm van een gevoel. Hoe wil jij je voelen. Door te voelen, houd je de mogelijkheid open hoe het precies er uit moet zien, maar de energie van je wens wordt wel doorgegeven.

Tip 3.

Ook in contact met anderen is het belangrijk dat jij jezelf blijft. Voel wat van jou is en wat van de ander is. Trek daar waar nodig grenzen. Hoe beter je voor jezelf zorgt en voor je eigenheid, hoe beter je uiteindelijk voor de ander kan zorgen.

Tip 4.

Vertrouw op je gevoel. Hoe opener je naar jezelf toe bent, hoe meer je voelt. Hoe meer je voelt, hoe meer je energie gaat stromen. Als iets goed voelt merk je het verschil met als iets niet goed voelt. Je voelt je licht(er) als iets klopt, hoe lichter je bent, hoe gemakkelijker jij je beweegt. Als iets niet goed voelt, voelt het zwaarder als iets zwaarder voelt, beweeg jij je moeilijker. Je gevoel is je basis: je drive, je emoties zetten het geheel in beweging.

Tip 5.

Het helpt om out of the box te denken.

Soms moet iets visueel maken, of vanuit een ander invalshoek. Dan zie je wat er is en wat er niet is.

Tip 6.

Zorg voor je eigen energie level.

Heb je veel energie, dan is je magnetische aantrekkingskracht groot en kan je veel bereiken. Zorg goed voor jezelf. Zorg dat je batterij opgeladen is en vul hem regelmatig aan. N hoge batterij vereist jou aanwezigheid en goede zelfzorg.

Tip 7.

Volg je innerlijke leiding.

Hoe opener jij bent naar jezelf ben, hoe opener jij bent om de innerlijke stem in jezelf waar te nemen. Noem het intuïtie of je Hoger Zelf. Als jij accepteert dat je bent wie je bent, dat jij in contact met je jezelf bent en dat je kunt vertrouwen op deze stem, dan zul je merken dat hoe vaker je vertrouwt, hoe sterker deze innerlijke leiding wordt.

 

Wil je meer weten download  het gratis ebook

Reageer

Via Sophia