Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden

Van Probleem naar zegen; een reis naar inzicht

Van Probleem naar Zegen: Een Reis naar Inzicht

Wat de ene dag problematisch lijkt, blijkt de volgende dag een zegen te zijn. Dit heeft niets te maken met onze stemming, maar alles met hoe we zien dat alles samenkomt. Hoe het ene probleem helpt om een ander aan te gaan. Vanuit mijn studie in de Cursus in Wonderen komt naar voren dat er eigenlijk maar één probleem is waarmee we worstelen. We geven het vele namen: weerstand, onmacht en zoveel meer.

Het is allemaal zo herkenbaar: we willen dat dingen op een bepaalde manier gaan, we hebben verwachtingen en wanneer het anders gaat, raken we gefrustreerd. Dit geldt zowel voor ons eigen leven als voor de dingen die we voor anderen wensen. Blijkbaar is er iets anders dat we moeten leren.

Uit onwetendheid denken we te weten. We worden bang omdat we geen controle hebben; het leven kan je zomaar overkomen. Afgelopen week keek ik om me heen en vroeg me af waarom dingen gebeuren zoals ze gebeuren. Ik voelde de pijn, het verdriet, maar ik kon er niets aan veranderen.

Op een bepaalde manier is het leven zo vluchtig, zo ongrijpbaar. We worden uitgedaagd op onze persoonlijke punten, onze zwakke plekken, waar we ons kwetsbaar voelen. Juist daar worden we getest en uitgedaagd, totdat we het ‘leren’. Maar wat is dat leren dan?

Wat hebben we te leren?

De Cursus in Wonderen is hierin heel duidelijk. We zijn de eenheid verloren! Dat is het probleem. Zodra we die eenheid vinden en accepteren, verandert alles. De eenheid is in ons. Dr. Joe Dispenza benadert dit op een andere manier; door meditatie bereik je het niveau van het hogere Zelf en verlaat je het persoonlijke niveau. Er zijn vele wegen, vele wijsheden en veel overeenkomsten. Ons persoonlijke niveau, ons ego, kan het geheel niet overzien. Zodra je op het overstijgende niveau komt, het overkoepelende of transpersoonlijke niveau, wordt duidelijk dat we een groter plan moeten volgen. Onze weerstand is belangrijk, niet om overwonnen te worden, maar om te ontdekken wat ons tegenhoudt.

De weg vinden om met onszelf te leven, de aanwijzingen in de vorm van weerstand en tegenstand juist te verstaan, is een uitdaging, maar brengt ons verder. Hoe meer jij je kunt overgeven aan de bedoeling van het leven, die zich aan jou kenbaar maakt door de kleine stem in je, je dromen, je ingevingen en je weten, des te duidelijker zal je ontdekken hoe het leven je zegent en je brengt waar je moet zijn.

Voel je je aangetrokken tot de ideeën in deze blog en wil je hier dieper op ingaan? Het helpt om er over te praten. Ik nodig je uit voor een persoonlijk gesprek waarin we samen kunnen verkennen hoe je de uitdagingen in jouw leven kunt transformeren naar zegeningen. Neem contact met me op en laten we samen de weg naar eenheid en innerlijke rust bewandelen.

Zeven overwegingen bij: Van Probleem naar zegen: Een reis naar Inzicht.

1. Neem de tijd om je situatie beter in zicht te krijgen, wat afstand en soms wat dichterbij: onderzoek je situatie vanuit verschillende invalshoeken.

2. Er is nooit één situatie die op zich staat. Alles is met elkaar verbonden. Over het algemeen krijgen we voortdurend seintjes, signalen om ons op de juiste weg te brengen.

3. Een omweg, verdwalen; het kan allemaal: de kunst is om weer op je eigen pad te komen.

4. Er is geen weg hetzelfde. Wat zeg je intuïtie, je innerlijke stem of je innerlijke weten. Ook de omstandigheden kunnen helpen om je op het juiste pad te krijgen.

5. Heb je gehoord van mensen die iets is overkomen en dan zeggen: het heeft me zo geholpen. Pas toen zag ik hoe het zat. Elke omstandigheid is een stip op de weg, het laat je weten waar je bent en hoe je verder kunt.

6. We hebben niet de wijsheid in pacht, het gaat om het volgen van je pad. Je krijgt de signalen, je wordt bij de hand genomen: Je staat er niet alleen voor.

7. Onze weerstand is een belangrijk signaal. Hier is iets in ons wat aandacht vraagt, wat het nodig heeft om nader onderzocht te worden. Soms geeft het de sleutel tot verdere ontwikkeling.

—-

Wil je meer leren over hoe je de uitdagingen in je leven kunt omarmen en transformeren naar zegeningen? Schrijf je dan in voor mijn gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijkse inzichten, tips en overdenkingen geïnspireerd door de Cursus in Wonderen en andere wijsheden Begin vandaag nog jouw reis naar een dieper begrip en een vervuld leven. Om een afspraak te maken: klik hier

Reageer

Via Sophia