Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden

Veranderingen; je houdt ze niet tegen

Veranderingen, je houdt ze niet tegen

Veranderende inzichten, veranderende omstandigheden: ik sta er bij en kijk erna.

Ik laat het gebeuren; ik heb het niet in de hand. Wat kan ik hierover delen?

Wat mag ik hierover delen?

 

Veranderingen, durf ik te veranderen?

Mijn wereld is zo aan het veranderen, sommige dingen durf ik niet te delen. Als het zover is, dan deel ik wel. Voor nu is het van belang te weten dat we allemaal in een stroomversnelling zijn. De wereld verandert, wij veranderen. Verandering hangt in de lucht. Verzet je niet. Je kunt het niet tegenhouden. Stel je open. Het is de bedoeling dat het verandert. Nee de uitkomst weten we niet. We gaan het wel zien als we er klaar voor zijn.

Je hoeft alleen maar die stappen te maken die je aankan. Als ik één maand geleden had geweten wat ik nu weet, was ik absoluut gek geworden. Dit kan niet!

Nu kan het, ook al snap ik het niet.

Mijn bewustzijn is veranderd. Mijn situatie kan alleen veranderen als mijn bewustzijn verandert.

 

Snelheid van verandering

Zo gaat dat met veranderingen. Het kan zo snel gaan, je wereld kan van de ene dag op de andere dag zo veranderen, dat je het zelf niet kunt geloven. Al je me verteld wat er volgende maand gaat gebeuren zal ik je niet geloven. Zo zal het gaan. Verwonder je, sta open want de verandering is aan de orde. Bij iedereen vind deze verandering op een andere manier plaats. Het heeft absoluut te maken met je gaven en talenten. Maar dan op een manier die je niet voor mogelijk hebt gehouden.

Eerder schreef ik al dat heilige huisjes, taboes doorbroken zullen worden. Verandering houdt zich namelijk niet aan die regels. Verandering is een drive een energie die je niet kunt stoppen. Hoe graag je ook voor de deur van verandering wil staan en deze tegen wil houden. Het gaat niet helpen. Het wordt alleen maar pijnlijk voor je.

Toon de moed, zoek de moed; het bevindt zich in je. De moed heb je nodig om beperkende overtuigingen los te laten. De flexibiliteit heb je nodig om mee te bewegen. Zorg goed voor jezelf. Afgelopen week had ik het over de behoeften die we allemaal hebben. Verandering hoort bij het leven. We kunnen onszelf helpen door aandacht aan onze behoeftes te geven. De behoeften in te vullen, zodat de energie van verandering vrij kan stromen. Zodat er geen zwarte gaten ontstaan; waar alle energie in opgenomen wordt.

 

¨Zonder verandering is het leven een mooie foto, met verandering een spannende film¨                                                                                                                                                                               Olaf Hoenson

Zeven tips bij verandering: je houdt het niet tegen

Tip 1.

Zekerheid is de vijand van de verandering. Als jij overtuigd bent dat dingen niet mogelijk zijn, is het heel moeilijk om de situatie die wil ontstaan te laten ontstaan.

Tip 2.

Verandering brengt onzekerheid. Koester de onzekerheid, de verwarring; je bent namelijk halfweg: het gaat gebeuren.

Tip 3.

Eerst is het onmogelijk, dan wordt het mogelijk, het is nog eng, daarna ga je eraan wennen, langzaam begin je erover te praten, totdat het heel normaal wordt, tenslotte is het weer tijd voor iets anders. De kringloop gaat altijd door.

Tip 4.

Geef je over aan de onzekerheid. Je kunt niet voorspellen waar deze verandering heen leidt. Je kunt niet voorzien hoe jij je gaat voelen. Het is onzeker, het is nieuw, het is spannend. Ervaar het leven: het brengt je dat wat je nodig hebt.

Tip 5.

Leef met verschillende niveaus van werkelijkheid. Je oude jij laat je los, je nieuwe jij is nog niet daar. Wie ben je als je alle zekerheid los zou laten, wie wil je zijn? Wat kom je brengen?

Tip 6.

We zijn allemaal onderweg: ben je een wegbereider, een voorloper? een meeloper? Iedere generatie creëert een nieuwe werkelijkheid. Deze nieuwe werkelijkheid komt in de plaats van de oude werkelijkheid. Deze gaat altijd verder dan wat jij nu kent.

Tip 7.

We kunnen erop vertrouwen dat het leven op onverwachte momenten tot nieuwe structuren zal komen. Jij bent een onderdeel van deze nieuwe structuur.

 

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief

Reageer

Via Sophia