Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden

Verborgen Krachten: Hoe Je Innerlijke Energie in Ontmoetingen Ontketent

Verborgen Krachten: Hoe Je Innerlijke Energie in Ontmoetingen Ontketent

Vandaag is een nieuwe dag die mij uitdaagt om mijn stem te laten horen. Met een weegschaal ascendant ben ik iemand die harmonie probeert te bewaren, maar… Hou ik dan nog wel rekening met mezelf? Is dat nog wel goed voor mij?

Elke dag trek ik een dagkaart. Dit geeft me aanwijzingen over wat ik al weet, maar niet altijd wil erkennen. Vandaag mag ik buiten mijn comfortzone stappen en duidelijkheid scheppen, zowel voor mezelf als voor anderen. Als je op zo’n punt staat, ben je geneigd om scenario’s te bedenken, maar ik kan je vertellen dat dit niet helpt. Ook ik heb die neiging, maar ik weet dat het enige wat echt helpt, is om in het moment te zijn.

Wat vraagt deze situatie van mij?

Op dit moment vraagt de situatie om duidelijkheid. Ik zou zelfs ‘De Gansmethode‘ kunnen gebruiken om mijn eigen motieven verder te onderzoeken. Onze ware motieven blijven vaak verborgen, tot het moment dat dingen anders gaan dan we willen. Als je te lang wacht om je uit te spreken, kan het tot een uitbarsting komen. Maar als je tijdig spreekt, blijf je in contact met jezelf en de ander.

Iedereen heeft zijn eigen invalshoek

Iedereen bekijkt de wereld vanuit zijn eigen perspectief. Het is niet nodig om uit te gaan van kwade bedoelingen, integendeel. De meeste mensen hebben goede intenties en leven vanuit hun eigen authenticiteit. Afgelopen week kwam ik een mooie beeldspraak tegen: “We vertegenwoordigen en leven allemaal een stukje van het Universum.” Mensen zijn uniek. Mijn ascendant bijvoorbeeld, laat zien hoe ik overkom in mijn directe omgeving, maar onze volledige horoscoop biedt veel meer inzichten in ons innerlijke leven.

De ontmoeting van twee werelden

Wanneer de ene mens de andere ontmoet, komen twee werelden samen. Wat voor jou normaal is, kan voor een ander heel anders zijn. Het is in dit veld waar we elkaar ontmoeten, leren en creëren. In de ontmoeting met de ander, ontdek je wie je zelf bent en wat voor jou belangrijk is.

Durf je uit te spreken, stap buiten je comfortzone en wees duidelijk, zowel naar jezelf als naar anderen. Zo blijf je in contact met jezelf en ontdek je wat echt van belang is.

Wil jij ook dieper in jezelf duiken en je onbewuste motieven ontdekken? Jungiaanse therapie kan je helpen om verborgen aspecten van jezelf te verkennen en een dieper begrip van je innerlijke wereld te krijgen. De reis naar zelfontdekking en persoonlijke groei is een uitdagende reis, neem contact met me op als ik je hierbij mag helpen.

Zeven tips bij Verborgen Krachten: Hoe je innerlijke energie in ontmoetingen ontketent

1. Herken het Schuren: Om je goed uit te kunnen spreken, is het essentieel om te ontdekken waar het wringt. Dit kan iets in jezelf zijn, maar ook iets dat tussen jou en een ander speelt.

2. Observeer de Situatie: Let goed op wat er gebeurt. Hoe verloopt de situatie? Wat gaat er anders dan je wilt? Wat doet de ander dat niet in lijn ligt met jouw wensen en verlangens?

3. Spreek Je Wensen en Verlangens uit: Jouw wensen en verlangens zijn belangrijk. Maak duidelijk wat jij wilt en waar je naar verlangt.

4. Creëer Samen Een Nieuwe Wereld: In het gesprek tussen jou en de ander, waar twee werelden samenkomen, ontstaat iets nieuws. Deze ontmoeting creëert iets unieks dat zonder jullie beiden niet mogelijk zou zijn.

5. Zie de Betekenis van de Ontmoeting:Realiseer je dat je de ander niet zomaar tegenkomt. Wat mag er ontstaan? Wat mag je leren? Jullie hebben beiden baat bij deze ontmoeting.

6. Begrijp de Uitwisseling van Krachten: Vergelijk de ontmoeting met twee krachten die elkaar tegenkomen. Er vindt een uitwisseling plaats waarvan je de volledige impact niet altijd kunt zien. Woorden vormen slechts een klein percentage van deze uitwisseling.

7. Erken Jouw Energetische Aard: De mens is een energetisch wezen. Dit betekent dat jij energie bent en energie uitwisselt in een ontmoeting. Je energie kan opgeladen, afgetapt of op een mooie vibratie gebracht worden. Hoe voel jij je na de ontmoeting? Dit is hoe energie vorm krijgt en zich manifesteert in het lichaam.

Het leven is een ontdekkingsreis, het versnelt heel erg je persoonlijke om in gesprek te gaan en je innerlijk te onderzoeken. Wil je met mij dit gesprek aangaan, neem dan contact op. Voor het gratis ebook klik hier.

Reageer

Via Sophia