Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
Vervolg: wie ben je?

Vervolg: wie ben je?

Vervolg wie ben je?

We hebben allemaal overtuigingen. Overtuigingen wie we zijn, wie we niet zijn. Het zijn allemaal fragmentjes van wat we werkelijk zijn.

Deze week zei iemand tegen mij: Ik ben niks.

‘Ik zorg altijd, ik heb geen tijd voor mezelf. Dat vind ik ook niet belangrijk. Hoe dat komt? Wel mijn ouders wilde liever een meisje, dat was ik niet. In mijn relatie was mijn partner niet blij met me. Eigenlijk heb ik nooit iemand gehad die me graag zag.’

Hij had zich volledig ontkend en ontkend gezien. Wie ben je dan?

Voor vele van ons is het zo herkenbaar dat je niet gezien, niet gewaardeerd en niet erkend wordt. Ben je dan niets? Of ben je dan juist alles?

We worden zo vaak gespiegeld. Iemand zegt je dat je dit bent; hij ziet alleen zichzelf en verteld dat jou. Dan geeft hij of zij door wat hij in zichzelf ziet. Als je open en ontvankelijk ben, komt dit binnen. Als je hiermee groot wordt gebracht, geloof je het. Maar is het dan waar?

We krijgen overtuigingen mee van onze ouders, van onze geliefden, vanuit de maatschappij en we geven ze door; maar zijn ze dan waar?

Waar het op neer komt is dat we onszelf niet kunnen zien. We zien ons door de ogen van de ander. Totdat…..

Totdat je ontdekt vanuit je diepste weten dat het niet zo kan zijn.

Zelfs je huisdier mag er zijn, de bloemen, de vogels; alles heeft zo zijn eigen schoonheid. Of je dat nu ziet of niet. Je kunt blij worden door je huisdier, de bloemen, de vogels en de natuur om je heen. Mensen kunnen blij worden van jou, dat je er bent, dat je voor hen zorgt. Dan kan je toch niet niets zijn?

Hoe meer de informatie van binnenuit komt, hoe meer je kunt ontdekken. Ook dan weet en zie je niet alles, maar dan weet je wel dat je in essentie meer bent. Ook al kan je er nog niet altijd helemaal bij.

Zeven overwegingen bij het vervolg: wie ben je?

1. Plots werd ik opmerkzaam: Twee kinderen in een wandelwagen zwaaide naar mij. Ik zwaaide terug, hun gezicht gingen nog meer open. Ik voelde de blijheid in mij stromen.

2. Elkaar zien en gezien worden met ogen van liefde, maakt de liefde in je wakker.

3. Schoonheid is zichtbaar geworden liefde.

4. Zorg dragen voor, geven om; zijn allemaal uitingen van liefde. Die komen vanuit jou. Jij hebt die liefde in je. Leer ook om die liefde aan jezelf te geven.

5. Het is niet de bedoeling om overbelast door het leven te gaan. Je mag genieten van het leven, je mag leren dat dat ook voor jou bedoeld is.

6. Niemand weet exact hoe het zit, wat de essentie van het leven is voor eenieder. Je kunt haar voelen en leven, daarmee kun je jou essentie neerzetten.

7. We leven niet alleen volgens menselijke wetten, maar we leven ook volgens kosmische wetten. De microkosmos spiegelt de macrokosmos. Zo zijn wij ook spiegels.

Wil je meer zicht op je zelf krijgen? Neem contact op. Voor het gratis ebook klik hier.

Reageer

Via Sophia