Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden

Volle maan en maansverduistering

Volle maan, maansverduistering: intensivering van tegengestelde krachten.

Gisteren 8 november was het volle maan en een maansverduistering. Als de zon en de maan tegenover elkaar staan, in oppositie, is er volle maan. Twee vaste tekens staan tegenover elkaar ; zon in Schorpioen en maan in Stier staan tegen over elkaar; een fikse spanning. Deze wordt nog aangewakkerd door dat de maan verduistert wordt door de aarde; maansverduistering.

De zon staat in Schorpioen, vanuit de psychologische astrologie gaat het hier over onbewuste processen waarbij oud zeer naar boven gehaald wil worden om verwerkt te worden. De maan in stier wil graag alles bij het oude laten; tradities geven hierin een houvast. Een ware oppositie, je wordt heen en weer geslingerd tussen de veiligheid van het oude, en de drang om van binnenuit te transformeren.

Dromen in deze tijd

De afgelopen nachten zijn in mijn droom 2 x kerstklokken naar voren gekomen. De eerste keer weigerde kinderen om kerstklokken te versieren. Vannacht mocht ik in het kader van talent ontwikkelen, een kerstklok borduren. Kerstklokken wat wil dat zeggen? Mijn droom gebruikt rudimentaire beelden om zaken duidelijk te maken. Ik ben opgevoed zonder kerstbomen en zonder kerstklokken; toch zijn de begrippen kerst en kerstklokken verankerd in mijn collectieve onbewuste.

Kerst; de geboorte van kindje Jezus, klokken die daarover verkondigen: het lijkt dat er nieuwe tijden aankomen. We mogen eerst door een intens transformatieproces gaan. Wat niet zonder slag of stoot gaat. In ons woedt het, maar van binnenuit wil de verandering geboren worden. Wij zoeken ons evenwicht, zoeken naar datgene wat ons veiligheid biedt. Maar langzaam maar zeker zijn we op weg naar de verandering in ons.

Het proces

Misverstanden, blokkades worden opgelost, getransformeerd, er komt helderheid. We mogen vanuit ons eigen centrum, onze eigen waarheid ervaren. Door datgene wat voor ons niet klopt, storend is te benoemen en te bespreken wordt de lading ervan afgehaald. Het wordt duidelijk, de remmende werking verdwijnt.

De spanningen worden opgevoerd, deze intensivering is voelbaar. Weet dat net voor de dageraad het altijd het donkerst is. Tegelijkertijd blijk je over de kracht te bezitten om juist nu te ervaren wat er van je gevraagd wordt van binnenuit. Het wordt steeds duidelijker in jou wat voor jou de bedoeling is. Blijf in contact met jezelf, houd je voet aan de grond en blijf onvoorwaardelijk trouw aan de kracht die door je heen stroomt.

Volle maan, maansverduistering: intensivering van tegengestelde krachten. Zeven overwegingen:

1. Intense transformerende processen, vragen van ons om van binnenuit aanwezig te zijn. Om te voelen en te ervaren waar we staan en wat de bedoeling is. We leren vanuit onze ervaring.

2. Dromen over kerst kunnen gaan over nieuw leven dat geboren wordt in jou. De kerstklokken verkondigen dat deze veranderingen ook jou aangaan.

3. Hoe meer je mee kunt gaan met dat wat het leven van je vraagt, hoe meer je kunt ontdekken dat je die talenten en die gave al bij je draagt om jou aandeel hierin te leveren.

4. Tijden veranderen en ze veranderen snel; verhoudt je tot deze veranderingen, vind een weg en vecht er niet tegen.

5. Weerstand, blokkades en pijn: voed ze niet. Kijk er met liefde naar, wat vertellen ze je? Ook oude pijn, en weerstand vertelt je waarin je geheeld mag worden.

6. Benoem en bespreek datgene wat je bezighoudt; met gelijk gestemde zul je ontdekken dat je ieder een bijdrage levert, ook aan elkaars proces.

7. Door elkaar te ondersteunen en te dragen worden onoverkomelijke problemen, overkoombaar. Er is zoveel meer mogelijk, er is zoveel meer te ontdekken en aan te gaan. Hoe meer wij aanwezig zijn in het hier en nu, hoe meer ons bewustzijn groeit en ons datgene laat zien wat nodig is.

Wil je meer zicht op je persoonlijke proces, neem contact op. Voor het gratis ebook, klik hier

Reageer

Via Sophia