Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
keel blokkade

Waar zit mijn blokkade?

Waar zit mijn blokkade? Mijn aandacht gaat naar de keel. De keel het smalste gedeelte, de verbinding van het hoofd met ons lichaam.

Hoeveel mensen leven alleen maar in ´t hoofd. De keel lijkt afgesloten. Het lichaam levenloos. De geest briljant. De keel, waar onze stem zich bevind.

 

De mooiste gedachten, de beste gesprekken maar het wordt niet in het lichaam gevoeld. Het lichaam wat alles kan belichamen: wat je voelt, wat je wil wat je zegt wat je wenst.

Als de keel geblokkeerd is kan het lichaam niet doorstromen. Kan de verbinding niet gemaakt worden. Kan de wil niet tot uitdrukking worden gebracht.

Bij deze persoon met z’n blokkade in de keel is het ontbreken van de persoonlijke wil duidelijk aanwezig. Hij vindt alles goed. Het maakt hem niet uit. Doe maar wat. Wat? Ja hoor alles mag.

Wil je zelf dan niet…?

In antwoord hoe hij met zijn blokkade om kan gaan stel ik voor dat hij zelf gaat kiezen. Het maakt niet uit of de keuze niet direct de juiste is. Dan kan hij naderhand alsnog een andere keuze maken. Als hij zichzelf hoort zeggen dat het niet uitmaakt, mag hij zichzelf verbeteren. 

 

Het zal niet zo eenvoudig zijn als ik het nu zeg.

Het vraagt toewijding om met zichzelf bezig te zijn. Toewijding om anders met zichzelf om te gaan.

Het zal ‘n eerste stap zijn om te ervaren wat deze blokkade van hem vraagt.

Nu ligt er veel lading op. Zoveel dat hij er misselijk van wordt.

 

Blokkade op de communicatie kan zich op zovele manieren uiten. Bijv. dat jij jezelf niet durft uit te spreken. Dat jij jezelf niet durft te laten zien. Dat er lading ligt zoals: schaamte, schuld of taboe.

Step by step kan ´n blokkade ontmantelt worden. Niet een kwikfix methode. Maar voortdurende aandacht, zorg en bijsturing. Zelfs als er middels technieken stukken worden opgelost; als niet alles samenwerkt lichaam; ziel en geest: blijft terugval mogelijk.

Waar zit mijn blokkade? Zeven tips

1. Waar gaat je aandacht heen, waar voel je niets? Wat werkt niet samen? Als de blokkade langer bestaat, is er een grote kans dat je hier zelf geen zicht op hebt. Vraag dan om hulp.

2. Een situatie die je veel hoofdbrekens bezorgd, waardoor jij je emotioneel bezwaard voelt staat voor een blinde vlek die jezelf niet ziet. Vanuit de verbinding met je hart kun je wel de energie ervan voelen.

3. Een blinde vlek staat voor een angst die je niet onder ogen ziet. Door vanuit je hart deze energie te voelen er niet voor weg te lopen kan de angst verminderen.

4. blokkades en angsten zijn uitnodigingen aan jou om je opnieuw te verbinden. Verbinden met al je kwaliteiten, geen enkele uitgezonderd.

5. Elk deel wat blokkeert en niet stroomt heeft zijn uitwerking op een andere deel. Als de keel geblokkeerd is, heeft dat oa uitwerking op je wil. Dan kan jij niet staan voor wat jij wil, wat voor jou belangrijk is.

6. Vechten tegen de blokkade of de angst helpt je van de regen in de drup. Als jij niet in zachtheid voor jezelf kunt zijn, kun je niet verwachten dat jij je angst of blokkade nu zult laten zakken; dit was juist de reden dat ze ontstaan is.

7. Begin met de lading van zowel de angst als de blokkade af te halen. Alles wat er nu is is er om je te helpen zodat jij je kunt handhaven. Stel je zelf gerust. Vanuit deze geruststelling is het mogelijk om stapjes te maken in de ontmanteling van je angst en blokkades.

 

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem contact op, of download het gratis ebook

Reageer

Via Sophia