Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
veiligheid

Waar zoek jij je veiligheid?

Waar zoek jij je veiligheid?

Veiligheid en vertrouwen hoe gemakkelijk raak je het kwijt en wat doe je dan? Kies je dan voor schijnveiligheid, als jij je veiligheid niet kunt vinden?

Als je in t vliegtuig zit, wordt je als eerste gewezen op de zuurstofmaskers. Momenteel worden we gewezen op 1,5 meter afstand houden. Dit zijn preventieve maatregelen; helemaal prima. Vandaag zag ik mooi gekleurde mondmaskers; huisvlijt. Is dit een grap vroeg ik mij af?Of wordt er werkelijk gedacht dat dit een preventieve maatregel is. Wordt angst voor besmetting nu met een vrolijk masker uitgedragen?

Het voelt dubbel om iets over de frisse, leuke mondmaskers te zeggen. Ze zijn zo qute. Bij gebrek aan echte zegt ‘n ander. Om ergens ‘n grap over te maken, vind ik een goed idee. Maar dit voelt niet als ‘n grap. Hier wordt serieus gekeken naar veiligheid.

Terugkomend op de preventieve maatregelen; als in het vliegtuig geen zuurstofmaskers aanwezig zijn, maar wel een touwtje waar je aan kunt trekken? Dan zul je daar aan trekken in tijden van nood. En er niets aan hebben. Als jij je beschermen tegen het Corona virus en je draagt zo’n vrolijk masker; heb je daar geen bescherming aan.

De uitdaging om je veilig te voelen

Je veilig voelen in veranderende tijden is een uitdaging op zich. Je weet niet wat je kunt verwachten. De informatie is gericht op gevaar. Waar is de informatie die je uitnodigt om op andere manier met deze situatie om te gaan?

Die informatie is er. Deze informatie vertelt je dat waar de uitdagingen liggen, ook de kansen liggen. Jij hebt de kans je volledig te ontwikkelen. Je te ontplooien naar een groter bewustzijn. Dat je het grotere plaatje kunt zien. Om te kunnen transformeren zul je oude zekerheden los moeten laten, op een andere manier in het leven gaan staan. Dan mag je nog steeds de preventieve maatregelen ter harte nemen. Niet uit angst, maar uit vertrouwen dat we met elkaar in een proces zitten. Dat we allen in een transformatieproces zitten. Het is niet nodig om naar schijnveiligheid te grijpen. Het is wel nodig om ‘het’ even niet te weten.

De uitkomst van deze transformatie ligt niet in ons blikveld. Hoe kan een rups bevroeden dat hij een mooie vlinder wordt. En wat zou hij er mee kunnen als hij het wel wist, maar nog niet kon ervaren?

Zeven overwegingen bij: waar zoek jij je veiligheid?

1. Neem de tijd om te voelen en te ervaren wat deze tijd van je vraagt. Je zit in een ontwikkelingsproces, een transformatieproces; ga erin mee.

2. Om je heen grijpen naar schijnveiligheid stagneert het proces van transformatie. Je probeert de veiligheid buiten je te zoeken in plaats van in jezelf.

3. Hoe meer je in de situatie stapt zoals deze is, haar toelaat, hoe omvattender de inzichten zullen zijn die je opdoet.

4. Wat voelt als je persoonlijke pad? Het vraagt van je om stappen te maken. Vooraf zullen ze je beangstigen, omdat je niet weet wat….. Toch zal het een zelfverloochening zijn, als jij niet je persoonlijke pad loopt.

5. De hoogste uitdaging van het leven is onszelf te verwerkelijken. Dit gebeurt dooe je in te zetten voor de speciale uitdagingen die je in je leven tegenkomt. Deze tijd heeft voor een ieder van ons een persoonlijke uitdaging, ga haar aan.

6. Maak contact met je innerlijke wijsheid, je liefde en je creativiteit. De centrale rol is de liefde die je voelt en ervaart; zij lijdt je door het nu.

7. Stop met schijnveiligheid. Vind vrede door jou liefde en aandacht te geven aan de taken die je hebt en erken je persoonlijke resultaten. Stop met het napraten en het nadoen van anderen. Jij hebt je eigen persoonlijke pad.

Reageer

Via Sophia