Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
ruimte voor verandering

Wanneer is er ruimte om te veranderen?

Wanneer is er ruimte om te veranderen?

Veranderingen zijn er altijd, maar dan moet er ook weer wat verdwijnen omdat niet alles dan meer past. Ben je druk op je werk en in je hoofd? Dan zullen veranderingen tot hoogspanning leiden, je brein moet overuren draaien om het geheel weer te ordenen. Dan neem je niet de tijd om alles tot in de puntjes te regelen, als je dat wel doet dan gaat het ten koste van… Vul maar in.

Op dit moment zijn er veel veranderingen in en om mij gaande. Veel kijk ik aan, met verbazing; werkelijk? Ik zie mensen discussiëren, keuzes maken. Blijkbaar is mijn keuze al enige tijd ingezet. Ook ik zit in een proces waar op alle niveaus veranderingen plaatsvinden. Ik kan me verbazen over de rust in mij. Er gebeurt zoveel en in mij is daar rust.

Hoeft mijn brein geen overuren te maken? Nee, het is alsof er steeds meer afvalt. Alsof ik steeds meer loslaat. Vannacht droomde ik over een begrafenis; allemaal vierkante pakketjes. Ik stapelde ze op. Dingen die voor mij altijd belangrijk waren, ik laat ze los.

Keuzes maken

Bij alle veranderingen heb je keuze. Keuzen wat je wil, welke beslissingen je neemt, welke doelen je hebt. Wat is je drijfveer, wat heb je hier te doen, waar ben je voor bedoelt? Momenteel voelen we allemaal de druk, de keuzes die je maakt. Het vraagt de bereidheid van jou om je levensdoel aan te gaan. Die stappen te maken die noodzakelijk zijn om je rol te vervullen. Inkeren in je persoonlijke stilte, herinneren wat je hier bracht, wat ook alweer je bedoeling was.

Terugkeren naar je bron, daarvoor heb je rust nodig. Innerlijke rust, kun je zijn, kun je voelen en ervaren, kan je open staan voor de inzichten die je ontvangt? Vertrouwen dat je op het juiste pad zit, en er op rekenen dat er voor je gezorgd wordt. Ondanks dat er vragen zijn, gaat het ook hierbij om de keuze; wat mag je voeden, wat geef je aandacht. Als je om hulp vraagt, zul je ontvangen, als je klopt wordt er open gedaan. Maar nog steeds gaat het wel om jou vrije wil; mag het van jou?

Wanneer is er ruimte om te veranderen? Zeven overwegingen

1. Vooroordelen, verwachtingen, trots staan in de weg om informatie die niet via de reguliere weg komt te ontvangen. Nieuwe informatie komt niet via oude kanalen, niet via manipulatie of dwang. Nieuwe informatie komt via overgave en rust, via nieuwe kanalen, met veel nieuwe manieren en middelen.

2. Om het onbekende in te stappen, mag je het oude vertrouwde loslaten. Je mag gaan onderzoeken, experimenteren en leren. Fouten maken is geen probleem, daar leer je het meeste van.

3. Veranderingen gaan stap voor stap. In de eerste instantie mogelijk niet zichtbaar voor het blote oog. Maar innerlijk begint de verandering. Voelbaar voor degene die dichtbij staan, merkbaar voor jezelf als je achterom kijkt naar waar je vandaan komt.

4. Als je niet in harmonie bent met de heilige orde van het leven, trek je disharmonie en verdeeldheid aan. Dan zwem je tegen de stroom in en bereik je niets maar raak je alleen maar uitgeput.

5. Rust en ontspanning openen je voor wat er werkelijk door je heen wil stromen. Dan zullen er wonderen zijn, zichtbaar voor jou.

6. Als je in harmonie komt met jezelf, met het leven, komt alles om je heen in harmonie. Alles past perfect om je heen in je omgeving en in je omstandigheden.

7. Breng steeds meer rust in je leven, ga steeds meer mee met jouw stroom, laat toe, vecht niet. De wereld gaat door, jou leven gaat door. Je hoeft niet overal deel van uit te maken. Er zijn andere realiteiten die door je heen stromen, waar jij deel van uit mag maken.

Wil jij ook meer rust in jezelf ervaren? Neem contact met me op. Voor het gratis ebook klik hier.

Reageer

Via Sophia