Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden

Wat als alles anders bezien kan worden?

Wat als je anders zou kunnen kijken, als de situatie anders is dan je nu kan zien? Er is een andere manier om naar de wereld te kijken. We groeien op met een bepaalde kijk op de wereld, komen we in een ander land of in een ander continent dan blijkt dat mensen heel anders leven. Maar dat is niet hetgeen ik bedoel. Met de zondeval is onze eenheid met het leven van ons afgenomen. Vandaag hoorde ik Henk Franssen uitleggen dat wij toen uit het licht in het donker zijn gevallen. Die uitleg kan ik heel goed volgen.

In de dualiteit van goed en kwaad is de eenheid moeilijk te onderscheiden, is ons licht verzwakt. Dan is het heel moeilijk de eenheid te vinden. In momenten van flow, kunnen we een tijdloosheid ervaren, dan zijn we dicht bij die eenheid, die verbinding. We naderen een omslagpunt in de wereld, waar dualiteit doorzien mag worden en eenheid gedragen.

Het feit dat er steeds meer zaken aan het licht komen die eerst verborgen waren is een signaal. Niets blijft verborgen. Alles wil gezien worden. Ook in ons. Onze dualistische neigingen, onze verborgen angsten, ons dader- en slachtofferschap; we dragen het allemaal in ons.

Hoe meer wij licht kunnen laten schijnen op onze innerlijke dualiteit, hoe meer we bijdrage en het omslagpunt dichterbij brengen. Door het licht dat wij ontvangen hebben te gebruiken om onszelf te zien, te vergeven en te helen, brengen we meer licht in de wereld.

Het licht is nodig om het donker te verlichten. Het donker wat zich in ons bevindt en wat buiten ons bevindt. We hebben allen een unieke codering meegekregen om ons licht in de wereld te zetten en te gebruiken voor het grootste goed.

Wat als alles anders bezien kan worden? Zeven overwegingen

1. Telkens als er iets in of buiten ons sterft wordt het leven zoals wij het kennen een stukje dunner, naderen we het gebied hoe het ander kan.

2. Streef naar het licht; ons licht kunnen we versterken door ons zielenpad te volgen.

3. Respecteer de ander, ook al snap je niet wat en waarom hij wat doet. Ieder heeft zijn eigen codering meegekregen.

4. Je hoeft nergens bang voor te zijn, volg je verlangen naar een betere wereld.

5. Angst houd je afgescheiden, liefde verbind je.

6. Zorg goed voor je lichaam, houd maat, zodat het je later niet schaadt

Wil je met me spreken om je eigen donkerte in de ogen kijken? Neem dan contact met me op. Voor het gratis ebook klik hier.

Reageer

Via Sophia