Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
Wat is de illusie?

Wat is de illusie?

Wat is de illusie?

Waar je hart is, ben je thuis. Waar is je hart en waar is je thuis?

Deze week heb ik een documentaire gezien over de achtergronden van ons beleid wereldwijd.

Nee wees niet bang, ik ga hem hier niet herhalen, maar wat ik er wel uithaal is het gebrek aan hart.

In een beleid dat gedreven wordt vanuit zorg en liefde, staat geld niet bovenaan.

Als mensen van zichzelf houden kunnen ze beter doorzien of iets vanuit liefde of vanuit andere overwegingen je worden voorgehouden. Idealistisch? Misschien kan je het zo noemen. De maatschappij wordt gecreëerd door het hart en de overtuigingen van mensen. Angst in het hart brengt je ergens anders, dan liefde in het hart.

Ik heb altijd geleerd dat wij bovenaan de kringloop stonden van het leven. Nu weet ik dat dat niet klopt. Er zijn wezens die leven van onze angstgevoelens, die er baat bij hebben dat wij bang zijn.

Conditionering

Steeds duidelijker wordt dat we geconditioneerd zijn en dat veel zaken anders zijn dan we geleerd hebben. Niet volledig, nee dat maakt het lastiger om te ontdekken. Negentig procent kan kloppen, maar de context, de achtergrond en de richting zijn anders. Daarom is het gemakkelijker om het heel even los te laten, naast je te leggen en naderhand erbij te nemen. Dan kan jij je eigen oordeel vellen, zelf ontdekken hoe het zit.

Conditioneringen, jarenlang brainwashing het zit in ons systeem: het is niet zo eenvoudig te ontdekken wat werkelijk waar is. Er is gebruik gemaakt van de manier waarop onze hersenen werken. We denken dat we kunnen geloven: dat we zien, waar is, dat wat we horen waar is, wat we zien, waar is. Heb je wel eens gekeken hoe illusies werken? We zijn heel gemakkelijk voor de gek te houden. Dat gebeurt via reclame, media, overtuigingen; er zijn zoveel manieren.

Ons hart is echter niet voor de gek te houden. Daar waar ons hoofd wil zien, wil weten, heeft ons hart een andere manier van waarheid vinding. Ontdek steeds meer de liefde in je hart, liefde voor jezelf en je medemens. Stap in je zijn, wees aanwezig en breng jezelf in lijn met je Bron.

We worden voorbereid om de liefde van het hart uit te dragen.

Zeven overwegingen : Wat is de illusie?

1. Wat houd je bezig, wat vind je belangrijk? Is dit wat je drijft in het leven?

2. Een illusie is een zinsbegoocheling, ook wel een droombeeld. Een illusie is een schijnbare werkelijkheid of een onjuist idee van de werkelijkheid. … Dit komt doordat een persoon een beeld heeft van de werkelijkheid, dat is gebaseerd op de waarnemingen via zintuigen. Bron: ensie

3. Wil je leven vanuit je hart, vanuit jouw waarheid? Stap dan in verbinding met je Goddelijke Bron, daar vind je jouw persoonlijke waarheid. Dan kan de ander zijn waarheid hebben.

4. Door een overvloed aan informatie kunnen we onze innerlijke waarheid niet horen.

5. Conditionering zit in ons systeem, de blokkades in je lichaam laten je weten wat niet klopt, waar je niet stroomt.

6. Wil je een ander voeden door de angst in je systeem te leven? Of wil je leven vanuit je hart en ziel? Angst in het hart is voeding voor anderen, liefde in je hart is voeding voor jezelf en je medemens.

7. Ons hart kent een andere waarheid; kwetsbaarheid is je grootste kracht. Daar waar je hoofd kan denken dat je zwak bent, laat je hart je weten dat je in je kracht staat.

Wil je de illusie ontmantelen en je eigen waarheid ontdekken? Wil je daar samen met mij mee aan de slag? Neem contact op. Voor het gratis ebook, klik hier.

Reageer

Via Sophia