Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
Wat is je licht

Wat is je licht?

Wat is je licht?

Afgelopen week droomde ik dat dat ik een licht bij me droeg en bang was dat te laten zien, als het dak eraf zou gaan.

Ook jij draagt een licht bij je, misschien ben jij ook bang om het te laten zien.

Je eigenheid en je uniekheid te laten zien wordt niet altijd welkom geheten. Jij en ik hebben herinneringen, hoe we hierop zijn afgewezen.

Pijnlijke ervaringen, pijnlijke herinneringen dragen er nu bij dat we ons licht niet durven laten zien. Dat we naar buiten gericht zijn: we vertrouwen onze eigen waarheid niet meer. Wat vraagt de wereld, de samenleving van ons? In de tredmolen van het leven, doen we dingen, nemen we dingen aan, accepteren we de waarheid van de ander. Daarbij vergeten we wie we werkelijk zijn.

Ik, maar ook jij komt steeds dichter bij de herinnering van het eigen licht. We kunnen niet meer om ons eigen gevoel heen, in ons is een waarheid aanwezig, nog niet altijd bewust, maar het komt steeds vaker naar boven. Het is de tijd om steeds meer ons eigen weten, ons eigen licht te herinneren. Te vertrouwen wat onze eigenheid is, en dit naar buiten te laten komen. Er is nog zoveel licht verborgen. Daarmee is het licht niet weg.

Herinneren, daarvoor moet je stil zijn; reflecteren, voelen, terug denken. Het vraagt je; om het contact met jezelf, het vertrouwen dat je in jezelf kan voelen. Niet de ander, niet de buitenwereld weet het voor jou. Zij bepalen niet wat jij kan of mag, jij voelt het in jezelf, jouw waarheid; jouw licht is belangrijk.

Naast het herinneren is daar ook het vertrouwen. Je ontmoet mensen die in een soortgelijk proces zitten. Bijzonder, je bent verbonden met elkaar. Jouw licht en dat van de ander kan elkaar versterken, je kunt elkaar versterken. Samen kan je meer dan jij in je eentje. Het versterkt en bevestigt dat jij, jouw uniekheid belangrijk is. Dat we met elkaar op onze eigen unieke wereld een bijdrage mogen leveren voor de veranderingen die nu staan te gebeuren.

Zeven overwegingen bij: Wat is je eigen licht

1. Wat is je eigen licht; je weet het pas als je het realiseert. Zelfrealisatie is iets wat binnenin gebeurt.

2. Zelfrealisatie gaat over dat jij kiest; dat je de voorwaarden die nodig zijn creëert om magische moment te ervaren.

3.In ieder mens bevind zich de heilige vonk, zij moet nog aangewakkerd worden tot een vlam.

4. Eens als de vlam wakker is, gaat ze niet meer terug. Dan is je licht niet meer terug te stoppen

5. Voel de verlangens die in je leven, maak ze in je wakker, voed ze en laat ze tot licht zijn

6. Als je eenmaal de juiste weg hebt gekozen, de juiste inspanning hebt geleverd, dan zullen alle krachten zich verenigen om het succes te verzekeren

7. Laat het vertrouwen in de innerlijke kracht groeien en verdiepen.

Liefde is de creatieve kracht die het heelal ontwerpt en onderhoudt. Als wij dat begrijpen, zullen wij in staat zijn in onze aardse behoeften voorzien door gebruik te maken van dezelfde energie die de sterren schiep.

Heb je interesse om in het nieuwe jaar mee te doen met het proces van zelfliefde? laat het me aub weten.

Voor het gratis ebook, klik hier

Reageer

  • Pieter bijl
  • 15/12/2021
  Beantwoorden

  Lieve Sophie, er zijn mensen in mijn beleving die je vlam probeer te en dan voelt het als tegen een zware stroom in zwemmen.

  En hoe weet je dat je op de juiste weg zit?
  Gaat er een lampje op groen?

   • sophie
   • 29/12/2021
   Beantwoorden

   Hoi Pieter, als je tegen een zware stroom zwemt, ga je niet met jou flow mee. Er zijn verschillende manieren om te weten of je op de juiste weg zit. Dat wil niet altijd zeggen dat alles vanzelf gaat. Je weet het bijv door: je innerlijke weten, je innerlijke stem, het gevoel dat puzzelstukjes in elkaar vallen. Meestal gebeurt dit pas als je je overgeeft aan je weg, niet te veel zelf wil, maar luistert naar wat je van binnenuit hoort, weet of voelt.
   Lieve groet,
   Sophie

Via Sophia