Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
hart

Wat je kunt doen!

Wat kun je doen? of Je kunt wat doen!

De wereld veranderen begint bij jezelf. Hoe vaak heb je dat gehoord; maar wat moet je dan doen?

Ik was gisteren in gesprek over hoe je kunt stromen; hoe je lichaam jou laat weten of je stroomt, dat je stroomt en hoe je kunt stromen. Stroming gaat over een volkomen verandering in je hart: je lichaam, denken en je geest.

Het begint met te zien dat er veranderingen nodig zijn. Daarvoor moet je bereid en open zijn. De bereidheid naar jezelf te kijken, te voelen en te ervaren wat er in je leeft. Door je bereidheid kan je voelen wat er dwars zit, wat er blokkeert, waar het niet stroomt.

Afgelopen zaterdag heb ik samen met andere coaches bij Leonie Linssen een werkshop gevolgd die o.a over vergeving ging. Vergeving is machtig instrument om je ziel te helen, om blokkades op te heffen, om weer te gaan stromen. Daar waar niet vergeven kan worden, slibt de levensstroom, verdwijnt het leven, komt de duisternis.

Jouw bereidheid

In de bereidheid, de openheid ontmoet je andere mensen, dan hoef je het niet alleen te doen. Dan is de ander je spiegel; in de openheid en de bereidheid kun je delen, wat je ziet, hoort en voelt. Dat maakt de herkenning gemakkelijker. Dat helpt het proces. Je moet het altijd zelf doen. Maar het is ondersteunend en helpend om mensen om je heen te hebben die je begrijpen en die je ondersteunen.

Hoe meer je durft te vertrouwen dat je altijd hulp krijgt in je proces, hoe gemakkelijker jij in de bereidheid stapt om open te zijn. In beweging komen is moeilijker dan om in beweging te blijven.

Uiteindelijk zijn wij, de wereld en alles onderhevig aan verandering. Zonder verandering zou alles stilstaan, statisch blijven en sterven. Dus verander en open je zelf met liefde, vreugde. En wees dankbaar dat je een bijdrage mag leveren aan een betere wereld, want de wereld veranderen begint bij jezelf.

Zeven overwegingen bij Wat je kunt doen!

1. Het leven is wat je ervan maakt. Grootse plannen zien het licht als je start bij het begin.

2. Iedere verandering begint met een wens een verlangen. Je voelt wat er door je heen wil stromen.. Geef daar ruimte aan. Zo dat je mag creëren.

3. De sleutel tot je innerlijke rijkdom is liefde. Zij is de basis voor het resultaat van het tot bloei komen

4. Liefde is je maatstaf, de manier om de wereld tegemoet te treden. Zij is de verbindende kracht in alles.

5. Doorvoelde liefde doordrenkt je wezen en heeft invloed op je wijsheid en creativiteit.

6. Emotionele relaties en verbindingen worden op een hoger plan gebracht door een wederzijds uitwisseling en begrip.

7. Leven is verlangen vorm geven. In liefde leven in dienst van je Hoogste Zijn.

 

Heb je vragen of wil je meer info? Neem dan contact op. Het ebook kun je hier downloaden. 

Reageer

Via Sophia