Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
wat zou je doen?

‘Zou je het ook doen als ik er niet was? Nou dan kun je het doen.’ ‘Ja maar..

Ik wil rekening met je houden.’

We denken dat als je in een relatie bent, dat alles verandert. Vroeger werd je ontslagen als je ging trouwen. In mij zijn er overtuigingen dat je bepaalde dingen niet doet, die ik, als ik alleen was, wel zou verkiezen. Wat is dat toch, wat zo ingebakken en geprogrammeerd is?

Het gaat om oude overtuigingen: ‘dat doe je niet als…. Dat kan niet, wat zal men ervan zeggen. M’n partner kan dit besliste niet aan.’ Overtuigingen die ervoor kunnen zorgen dat jij maar ook ik me in bocht wil wringen om maar te voldoen aan..

Hoe meer je je zielspad volgt, hoe meer je in de knel komt met dit soort overtuigingen. Het leven heeft niet stil gestaan. Dingen die vroeger normaal waren zijn niet meer normaal.

Het gaat steeds meer om het volgen van de innerlijke leiding.

Maar deze kan behoorlijk onder druk komen te staan, door je persoonlijke overtuiging.

Zelfs als je geen idee hebt hoe je zielspad, je levenspad eruit gaat zien; er is steeds een volgende stap die je kunt maken. Zelfs als je leven ineens er anders uit komt te zien, wil dat niet zeggen, dat de stap die je zag om te maken, nu ineens anders is. Het perspectief, je overtuiging hoe het uit moet zien kan veranderd zijn. Dat kan voor jou heel ongemakkelijk zijn. Het is dan in eerste instantie niet in overeenstemming met wat je had gepland. Mogelijk is het proces voorafgaand aan deze verandering juist belangrijk geweest om in jou ruimte te maken, omdat ook in deze gewijzigde omstandigheden voort te zetten. Accepteer dat het leven altijd in ontwikkeling is, en dat ongemakkelijke situatie gemakkelijker worden als ze aan gegaan worden.

Je intuïtie stelt je in staat om verder te kijken dan het alledaagse, de logica en het rationele. Doe een stap terug en kijk met je hart, dan hoef je nergens bang voor te zijn.

Je wordt uitgenodigd om nieuwe paden te creëren, paden die er nog niet zijn, maar die jij zult maken. Je mag leven in overgave aan datgene wat er door je heen stroomt. Wat een geruststelling om te weten dat als jij je zielepad volgt, je altijd beschermd zult zijn.

Zeven overwegingen bij: Wat zou je doen?

1. Let op je persoonlijke gevoelens en waarschuwingstekens. Zelfs onbekend terrein, kan voor jou het juiste zijn.

2. Wees tegenover de juiste mensen open, vertel wat je voelt, waar je staat, waarom je doet wat je doet. Wees open en kwetsbaar.

3. Vanuit je openheid, ontvang je openheid bij die mensen die voelen en die weten dat jij doet wat voor jou de bedoeling is.

4. Het is belangrijk te onderkennen dat je gedachten,je gevoelens en wat je gelooft de werkelijkheid scheppen. Wat geloof je? Dit wordt weerspiegelt in je energie en wat jij creëert.

5. Vertrouw erop dat wat je pad ook is, het altijd ten goede zal keren, voor jou maar ook voor die genen die er bij betrokken zijn.

6. Open je hart, je mag anders zijn, je mag het wel of niet begrijpen; Doe datgene wat voor jou passend is.

7. Je zal oogsten wat je zaait. Droom daarom groot, en creëer de tuin van je eigen leven en ervaar het buitengewone.

Wat zou jij doen? Heb je moeite om je eigen pad te gaan en wil je daar mijn hulp bij? Neem contact op. Voor het gratis ebook klik dan hier.

Reageer

Via Sophia