Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
Tevreden

Wees maar is tevreden!

Wat verlang je? Ik heb daar weinig beeld bij. Het goed hebben, maar ik heb het goed. Zoveel verlangens heb ik eigenlijk niet. Heeft dat te maken dat mijn moeder zei; dat je maar eens tevreden moet zijn? Oh… heb ik heb ik hier een mogelijkheid om een oude inprint los te laten?

Maar ik ben eigenlijk tevreden. ´k Voel me heel fijn. Datgene wat ik nodig heb, kom ik tegen. Laat ik me dan te veel sturen door wat er op mijn pad kom? Ben ik te afhankelijk van anderen? Tegelijkertijd zijn de dingen die ik doe, niet voor iedereen. Ik doe dingen die ik zelf wil, die op mijn pad komen. Tegen het één zeg ik ja tegen het ander zeg ik nee.

Wees maar is tevreden, anders bezien

Wat als het nu eens heel anders ligt. Dat wensen en verlangens prima zijn. Maar dat zover je ze kent ingewilligd zijn. En dat mijn verlangens die ik heb, op een ander vlak liggen. Op het vlak van mijn levensdoel? Ik heb geen voorstelling hoe dat er ziet. Een flauwe notie ja, ik weet ongeveer waar het over gaat. Ik voel het. Maar ik heb geen beeld, geen voorbeeld. Het is. Dat voel ik. Maar het is nog vormloos. Ik mag het vorm gaan geven.

Niet naar een bestaande vorm. Maar naar een vorm die juist voelt. Ondertussen voel ik me prettig in mezelf. Ik voel dat ik al vervuld ben. Ik heb alles wat ik nodig heb. Ja er zijn dagelijkse beslommeringen, maar die zijn ondergeschikt aan wat de bedoeling is. Ik weet dat wat nodig is, elke keer weer daar is.

Heb ik dan mijn antwoord op de uitspraak van mijn moeder?

Ja, ik ben tevreden, Ja ik mag willen.

Er is een soort cirkelgang. Soms ben ik meer tevreden, dan ben ik meer open en ontvankelijk. Soms wil ik meer, soms vanuit tekort. Dan ben ik meer gesloten en kan ik minder gemakkelijk ontvangen.

Natuurlijk is er ook verlangen zonder tekort. Dan ben je niet gericht op het eindresultaat. Net zoals in mijn compleet voelen. Ik weet dat er nog wat komt. Ik weet dat ik het op het juiste moment zal ontvangen. Er is een vertrouwen, dat het goed is. Diep in mij; voel ik het al aanwezig zijn.

Het straalt al naar buiten. De eerste signalen zijn merkbaar. Daar is de belofte die als de zon gloort aan de morgenhemel. Net als de zon gaat stralen, weet ik dat deze belofte ook gaat stralen. Mooier dan ik me voor kan stellen. Met een groter bereik dan ik er in kan leggen. Omdat het door mij heen komt, maar niet van mij is.

Dat is ook een verlangen, een zeker weten. Ook deze zon, zal voor mij schijnen, in mij ontwikkelen. Ik mag er zelf van leren en ik mag anderen erover leren. Daar sta ik voor open. Daarvoor mag ik het kanaal zijn.

Zeven tips bij : Wees maar is tevreden! Tevredenheid en verlangen hoe breng je dat samen?

Tip 1.

Maak contact met jezelf en voel jezelf. Wat leeft er in je? Wat wil er door jou geboren worden?

Meditatie, muziek, wandelen het kan je allemaal helpen om bij je zelf uit te komen.

Tip 2.

Wees open en alert. Hoe wakkerder en open je bent, hoe beter jij kunt voelen wat er in je leeft.

Tip 3.

Niet een ander bepaalt wat jouw wensen en verlangens moeten zijn. Jij mag zelf voelen en besluiten wat jij wenst, waar jou verlangen ligt.

Tip 4.

Sommige wensen en verlangens hebben tijd nodig om het licht te zien. Heb geduld, heb vertrouwen. Jouw werkelijke wensen en verlangens zullen het licht zien.

Tip 5.

Ga niet de weg van anderen, maar ga je eigen weg om te voelen en ervaren waar jij werkelijk naar verlangt. Niet alles wat je tegen komt is voor jou. Je mag kieskeurig zijn. Wat is het wat voor jou bedoelt is. Je kunt het in je hart voelen.

Tip 6.

Leef en beleef het leven. Jij bent hier met een bepaalde reden, vanuit jou energie mag en kan er wat geboren worden. Jou levenspad geeft al aanwijzingen over datgene waar jij voor bedoelt bent. Laat het door je heen stromen. Je zult steeds dichterbij komen. Je zult het steeds meer gewaarworden.

Tip 7.

Ben je meer een gewaar-wordingstype, een gevoelstype, een denktype of ben je meer intuïtief ingesteld? Je krijgt op jou wijze jou informatie. Ieder heeft zijn unieke manier om de wereld te zien en te benaderen. Jij hebt die tools, jou eigenheid om jou uniekheid in de wereld te zetten.

 

Heb je vragen over bestaand artikelen, wordt je ergens geraakt of wil je meer weten?

Neem dan contact op.

 

Geniet van deze bijzondere tijd!

Reageer

Via Sophia