Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden

Wereldbeeld in duigen

Door een gewone opmerking, ligt mijn hele wereldbeeld weer in duigen.

Ik ben met m’n vriendin aan het praten; ze vertelt over haar ontmoeting met een gezamenlijke vriend. Haar kijk op de wereld, haar beleving, haar ervaring, laat mijn hele wereldbeeld wankelen. Wat ze vertelt is niet het probleem, ik ben blij dat ze het met me wil delen. Maar het doet wat me me. Het laat me twijfelen aan mezelf en aan hoe ik de dingen zie. Het lijkt wel een domino effect te hebben; als dit, dan dat….Ik voel het in mij door denderen.

Waar sta ik, hoe sta ik, is het wel het juiste? Bedenk ik het alleen maar?

Met moeite roep ik mezelf een halt toe.

Ik ben me aan het voorbereiden op een nieuw project. Daar heb ik nieuwe skills voor nodig. Ik heb hoger frequentie nodig. Dit is de test. Gooi ik alles over boord, laat ik me meeslepen? Of kan ik geloven en vertrouwen, dat als ik het bedenk, dat het ook kan bestaan? Kan ik zien, inzien, doorvoelen, verwerken en boven mezelf uitstijgen?

Steeds weer wordt je van je aprepo afgehaald. De voortdurende wisseling tussen uit balans raken en jezelf weer terugvinden in je eigen middelpunt, is het proces dat ons leert hoe we geleidelijk aan bewuster en bewuster de weg zoeken naar de plaats van innerlijke rust en helderheid.

Vragen, vragen maar ook antwoorden komen langzaam bij me binnen. Zolang ik denk dat mijn waarheid buiten mij ligt, zal ik twijfelen. Zeker ik zal fouten maken, ik zal leren van mijn fouten. Dat wil niet zeggen dat dat mijn bestaansrecht ondermijnd. Mijn antwoorden liggen in mij, daar waar mijn harmonie te vinden is.

Ik voel de rust en het vertrouwen weerkeren. Ik heb wat te doen!

Wereldbeeld in duigen: zeven tips

1. Let op de situaties in je leven die je evenwicht in gevaar brengen; vraag je af wat ze in je raken. Wat mag er in jou nog in evenwicht komen?

2. Neem regelmatig tijd om via meditatie je af te stemmen om je innerlijk evenwicht te versterken: vind rust in je eigen middelpunt

3. Evenwicht is een momentopname, ook al streef je naar evenwicht, weet dat het leven je altijd zult beroeren.

4. Luister wat je hart je zegt, luister niet naar alles om je heen. De waarheid vindt je binnen in je.

5. Honderd mensen, honderd meningen. Iedereen heeft zijn eigen waarheid. Die ligt binnen een ieder, niet buiten je.

6. Loop niet weg voor datgene jou blokkeert. Haal diep adem en kijk. Je lichaam geeft je niet voor niets deze boodschap.

7. Botsingen, confrontaties; het vraagt van je om stevig in je eigen schoenen te staan. Daardoor kun je nog sterker komen te staan in je eigen kracht.

Heb je hulp nodig of heb je vragen om je eigen wereldbeeld terug te vinden, neem dan contact op. Voor het gratis ebook, kun je hier klikken

Reageer

Via Sophia