Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
energie opslaan

Zeven tips om hoge energie op te slaan

Zeven tips om hoge energie op te slaan

(Monsterblog)

Dit weekend had ik een bijzonder weekend, overvol met liefdevolle hoge energie. En hoe kan je deze energie dan vasthouden?

Vanmorgen was het nog donker toen ik opstond, ik voelde me nog lang niet uitgeslapen. En van hoge energie was er weinig te bekennen. Ik was verbaasd, meestal zit ik toch goed in mijn energie. Terugdenkend aan mijn weekend, waar ik opnieuw de energie kon waarnemen, besefte ik dat het belangrijk is hoe je energie in jezelf kan opslaan. Zodat je gehele systeem wordt verhoogd naar een hoger energie level. N Moment daarna voelde ik dat mijn energie er weer was. Ik ging over naar een meer aanwezige, ontspannen en plezierige staat van zijn. Daarom sta ik nu stil wat jouw kan helpen om de energie die je opdoet zoveel mogelijk vast te houden, zodat jij nog kan nagenieten en jij als persoon je energie kan opslaan.

In een eerdere blog heb ik geschreven over energie levels: als jij je ongelukkig voelt; is je vibratie, je energie niveau laag. Ben je gelukkig en kan je genieten, dat is je vibratie, je energie niveau hoog.

Voor nu 7 tips om je energie te verhogen en op te slaan.

Geef jezelf toestemming

1. Heel belangrijk is dat je van jezelf toestemming hebt om te genieten. Klopt je overtuiging met je handelen? Daarbij is het belangrijk om je gedachten te observeren; welke gedachten gaan er door je heen? Wat zegt het stemmetje (je innerlijke criticus) in jou? Juist deze stem legt feilloos eventuele onvrede bloot. Waar je innerlijke criticus je in een eerder stadium je nog behoorlijk omlaag kan halen, laat dezelfde criticus je ook zien, waar jij misschien niet zo bewust van bent. Dat wat er voor jou niet klopt. In plaats van in de afwijzing mee te gaan, kan je ook in de onderzoekende rol stappen; en jezelf het volgende af te vragen:

Hoe voelt het eigenlijk voor mij?

Wat klopt er wel of niet in mijn overtuiging en handelen?

Mag ik mijn overtuiging bijstellen?

Heb ik nog vrede te sluiten met oude patronen?

Geniet van de hoge energie

2. Geniet van de hoge energie en waardoor het ontstaat. Alles waar jij van houd, waar liefde in is, bezit die energie. Kijk wat je blij en gelukkig maakt. Het zijn vaak de kleine dingen die het zo waardevol maken. Dat wat niet perfect ging, maar zo betekenisvol was. Het is de liefde die alles verbind, de bedoeling en de intentie geven datgene wat jij doet en wat de ander doet, de juiste richting. Het gaat niet om de perfectie maar om datgene wat bij elkaar komt. Het geheel is meer dan de som der delen. Juist door het leven, het geluk te accepteren voor wat het is en voor wat het je brengt maakt het volmaakt in al zijn onvolmaaktheid.

Probeer geluk niet vasthouden

3. Hoge energie, geluk zit niet in het vasthouden, maar in het stromen daarvan. Dat jij kunt zijn, dat jij kunt vibreren, meedeinen op wat er is. Mee stromen in wat er is, dat brengt je bij de wereld binnen in jou. Bij je ziel, bij jezelf: geluk is niet buiten je, het is binnen in je. Als jij gelukkig bent, als jij kunt voelen wat je vervult: dan is je ziel vervult, dat is de ultieme vorm van liefde en geluk. Dan is je ziels-bestemming in overeenstemming met je aardse bestemming en vice versa; dan is er vrede in jou.

Hoe meer verbinding, hoe meer ervaring

4. Hoe meer jij je verbonden hebt met je ziel, hoe meer je hoge energie kunt ervaren. Dan weet je dat je er nooit alleen voor staat. Bijzonder dat je dan ineens mensen ontmoet, vanuit andere invalshoeken die samen met jou dat geluk, die liefde delen. Liefde delen verhoogt en versterkt de liefde. Dan komen er dingen op je af, waar je al zo lang van gedroomd hebt. Dan worden dromen werkelijkheid. Je hoeft niets mooier te maken, het gewone is dan mooi. Alles valt op zijn plaats, de weg die je gaat, de strubbelingen die je meemaakt. Het zijn allemaal signalen, ervaringen die je verrijken.

Isoleer niet de geluksmakende factor

5. In het streven om geluk vast te houden, zul je het verliezen. Dit geld ook voor het vasthouden van mensen of situaties. Het isoleren van de geluksmakende factor brengt je de illusie van maakbaarheid. In die verwachting wordt je dan teleurgesteld. Juist door het leven en wat het brengt te accepteren voor wat het is, brengt je geluk. Leef in het heden, blijf in het moment: het brengt magie op je pad. Het verleden is geweest en komt niet terug, de toekomst heeft nog geen plaats. Ontdek de vreugde van wat er vandaag in je leven gebeurd.

Je maakt deel uit van het geheel

6. Alles is verbonden, jij bent verbonden. Wij maken deel uit van het groter geheel. Jouw ontwikkeling, jouw leven, jouw verhaal maakt deel uit van de ontwikkeling die nu gaande is. Onze energie gaat omhoog. Je leven verandert, je lichaam verandert, je overtuiging verandert. Omarm het: Je bent deel van het geheel. Door de veranderingen die er zijn te accepteren, help je anderen om ook hun veranderingen aan te gaan. Jouw ervaringen, geven jou informatie, vullen de beschikbare informatie in het collectieve veld aan. Deze inspiratie zorgt zowel voor jou als voor je medemens een tinteling in je wezen, je voelt, ervaart de energie, het feestelijke gevoel van geluk. Door gewoon verbonden te zijn in de stroom van het leven, met hart en ziel.

Stroom mee met de veranderingen

7. Hoewel veranderingen je leven op zijn kop kunnen zetten, hoewel je niet weet waar het naar toe gaat, vertrouw dat ze je brengt op de voor jou beste bestemming. Ook al vraag jij je vaker af of dit de juiste weg is, vertrouw dat je geleid wordt. Kies voor geloof en vertrouwen, denk na, voel en volg. Je zult ontdekken dat alles anders is dan je dacht. Niets wat je dacht te weten blijft hetzelfde. Alles verandert of is aan het veranderen. Zo onzeker als dat lijkt, zo zeker kun je zijn van één ding: alles verandert en jij mag meebewegen. Je vasthouden aan regels of wetten brengen je ten val. Jouw waarheid en zekerheid binnen in je te vinden, helpt je om te balanceren en je evenwicht te vinden.

Reageer

Via Sophia