Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
zien en weer zien

Zien, niet zien en opnieuw weer zien

Zien, niet zien en opnieuw zien.

Ik zie wat jij niet ziet! Wie kent dat spelletje nog van vroeger?

Ik moet daaraan denken, omdat ik het gevoel heb, ziende blind te zijn. Het is al in mijn bereik, maar ik zie het niet. Iets niet kunnen zien, heeft te maken hoe je staat in de wereld, wat je positie is, wat je verwachtingen en overtuigingen zijn. Soms wordt je erop gewezen zodat je het kan zien. Als je niet de juiste mindset heb, kun je het nog steeds niet zien.

Soms sta je op ‘n punt dat je weet dat het er is; je wil het graag zien, maar je ziet het niet. Is het gebrek aan zicht, ‘n gebrek aan vertrouwen? Of moet je totaal anders leren kijken, leren denken?

Laat het los, het komt wel.

Elke keer komt er een moment dat je denkt: wat nu?

Elke keer komt er een moment dat je denkt: wat nu? Dan heb je iets overwonnen, maar het nieuwe is er nog niet. Dan schiet als eerste de twijfel omhoog. Terwijl je weet dat twijfel al je goede bedoelingen, al je intenties onderuit haalt. Daarom heb je als eerste de twijfel los te laten. Je mag daarbij je hulp vragen door bewust contact te maken met je Hogere Zelf. Door te vertellen wat je graag wil: dit te vragen en te verwachten. Hoe het er ook uit gaat zien, je weet dat je krijgt wat je nodig hebt. Zolang jij in contact bent met je Hogere Zelf ben je op de juiste weg. Zelfs al heb je het gevoel dat het nu stil staat.

Je ontdekt nieuwe mogelijkheden

Vervolgens ontdek je dat er toch mogelijkheden zijn, je ziet er enkele. Dat zijn de vonkjes, die je reden geven om in actie te komen, om door te gaan op de ingeslagen weg. Het is zo belangrijk om je steeds opnieuw te laten inspireren door de schoonheid van het leven. Dat jij ziet dat jij een bijdrage te leveren hebt. Elke keer als je van de schoonheid kunt genieten, als je ziet wat voor moois er in het leven zit, maak jij de aantrekkingskracht groter. Jouw blijheid, jouw plezier, steekt het vonkje aan, laat het leven zodat het een groot vuur kan worden.

Je stijgt erboven uit

Dan komt daar vanzelf het moment dat je boven de uitdagingen, moeilijkheden en mogelijkheden kunt kijken. Je krijgt een ander perspectief. Je ziet wat je te doen hebt. Het is niet meer persoonlijk, het gaat niet meer om jou. Je hebt een rol te vervullen. Dan weet je dat het doel dat je gekozen hebt, dichterbij komt. Het wordt uitgelijnd, het is de tijd dat je nieuwe stappen kunt zetten. Het is de juiste tijd, je krijgt de juiste hulp.

Geniet

Ga dan rustig verder, doe de dingen die je moet doen. Heb vertrouwen. Geniet wat er op je pad komt. Je kunt je dromen waar maken. Het is de bedoeling dat je door gaat. Blijf je orienteren op je Hogere Zelf dan zul je niet verdwalen, zelfs als je het even niet meer weet.

Zeven tips bij Zien, niet zien en weer zien

Tip 1.

Geniet van het leven, je bent al verder op weg dan je denkt.

Tip 2.

´Huil, vergeef, leer, ga door. Laat je tranen de zaden van jouw toekomstige geluk voeden´.

Door Steve Maraboli  op de ¨Dagelijkse gedachten¨

Tip 3.

Keer je in jezelf; wat wil je werkelijk?: Bepaal je koers!

Tip 4.

Laat het worstelen, het vechten los. Hoe vrijer het wordt, hoe gemakkelijker er nieuwe mogelijkheden ontstaan.

Tip 5.

Open je hart, maak verbinding met je Hogere Zelf. Zet je wens neer en wees duidelijk.

Tip 6.

Speel. Het leven wil geleefd worden, neem het zo licht als mogelijk. Zware dingen worden lichter door humor en liefde.

Tip 7.
Alles waarom je bidt en vraagt,
geloof dat je het al ontvangen hebt,
en je zult het krijgen.

Marcus 11:24

Liefdevolle woorden van Jezus
door Doreen Virtue & Greg Olsen

 

Meld je hier aan voor het webinar van angst naar passie: hoe doe je dat? op woensdagavond 24 oktober om 20.00 

Reageer

Via Sophia