Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden

Zomerzonnewende, dag van de liefde, dag van de verandering.

Zomerzonnewende, de dag van de liefde, de dag van veranderingen, de dag waar veel energieën bij elkaar komen. Ik kreeg een plaatje toegestuurd; vanmorgen om 5 uur stonden alle planeten in lijn met elkaar.

Dit is een bijzondere dag. Vandaag treed mijn vriendin en Zuster in het huwelijk, 21 jaar geleden besloot ik in het Blijf van Mijn lijf huis dat mijn leven er anders uit zou gaan zien. Elke keer maak jij maar ook ik stappen; de richting mag jij bepalen, je ontvangt alle hulp die je nodig hebt.

Je richting bepalen, beslissen dat iets klaar is en dat je opnieuw mag beginnen, dat is iets dat jij en jij alleen moet kiezen om te laten gebeuren. Jij kiest elke dag hoe je dag zal zijn en hoe je deze vorm wil geven. Het hindert niet als het niet helemaal uitpakt zoals jij had gedacht, het brengt je elke keer weer een stap verder. Ook vandaag mag je er weer voor kiezen om er een heerlijke dag van te maken en de liefde in je te laten stromen.

Hoe begin je de dag? Probeer de dag te beginnen met innerlijke vrede en tevredenheid, door stil te zijn, tijd voor jezelf te nemen, je te vullen en omhullen met de vrede. Als je gehaast en onvoorbereid de dag begint, kan het zijn dat je deze energie de gehele dag bij je draagt.

Maar…

Stil zijn, innerlijke vrede in jezelf vinden is een proces. Zodra jij stopt om jezelf aan te vallen kan de vrede ontstaan. Het begint met de wens, het verlangen om je te bevrijden van de angst. Die angst komt niet buitenaf, hij is in je.

Door onze opvoeding, in onze maatschappij zijn we geconditioneerd, het zit in onze mind, daar mogen we bewust van worden. Als je bang bent om niet te voldoen, als je denkt dat liefde voorwaarde heeft, als je gelooft dat jij er niet toe doet: is dit het resultaat wat jij er in je hoofd van gemaakt hebt. Vereenzelvig je niet met dit denken. Haal haar los van wie jij werkelijk bent. Jij bent gemaakt uit liefde, door liefde: je bent liefde. Dat mag je gaan ontdekken. Daarvoor mag je stoppen jezelf te veroordelen. De vrede en de liefde zijn in je en brengen je de bevrijding van angst.

Zomerzonnewende; dag van de liefde, dag van de verandering: zeven overwegingen

1. Levend geloof: Je dromen en je doelen zijn altijd een kwestie van geloof. Je ervaringen kunnen toekomstige mogelijkheden niet bewijzen, maar ook niet ontkennen.

2. Verander datgene wat nodig is in je overtuigingen, denken en handelen. Als je blijft doen wat je deed, zul je geen andere uitkomsten kunnen verwachten.

3. Leer de kracht van je emoties kennen. Wordt je verlangen en je begeerten gewaar, ze zijn de fundamentele drijfkracht in ons leven.

4. Je geloof, je verlangen mag je omhullen en verwarmen als een warme jas. Als ze er niet mogen zijn, zullen ze je verlammen.

5. We zijn in dit leven om ervaringen op te doen, om veranderingen in te zetten en de liefde te beleven. Kan en mag je dit ook van jezelf ervaren en belichamen?

6. Geloof kan bergen verzetten; ons hoofd en ons hart staan tot onze beschikking om onze dromen waar te maken.

7. Hoe meer je leert dat instinctieve begeerte, deel zijn van ons bestaan, dat je ze mag integreren en dat je hart de leiding mag nemen, des temeer zullen onze verlangens, wensen en begeerte transformatie mogelijk maken.

Wil je met mij praten over de veranderingen die in je leven gaande zijn, neem contact op. Voor het gratis ebook, klik hier.

Reageer

Via Sophia