Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden

Zwanen en het openen van je ziel

Witte zwanen, zwarte zwanen, wie wil er mee naar Engeland te varen?

Zwanen staan voor de ziel, maar ze staan ook voor de vrijheid en onafhankelijkheid die je verworven hebt.

Ik zag zoveel witte zwanen op de rivier.

Zwanen op het land, paren met jonge dieren; zoveel zwanen.

Onze ziel wil steeds meer tevoorschijn komen. Ze waaiert uit, onderzoekt en tast af.

Dit is in het dagelijks voelbaar in de afwegingen die je maakt. De stemmetjes in je hoofd, je denken kan korte metten maken met de onderzoeken van je ziel en je zielenroerselen.

Persoonlijk merk ik dat hoe meer vrede ik in mij zelf heb, hoe meer mijn hoofd en hart in lijn met elkaar zijn, hoe stiller de stemmetjes zijn. Hoe gevoeliger ik ben voor de inzichten die door mijn ziel tot mij komen. De zwanen maken mij opmerkzaam op de processen die gaande zijn.

Juist nu merk ik dat mijn ziel meer naar voren wil komen. Dat ik stil moet zijn, om te luisteren. Dat ik niet te haastig moet zijn, om alles onder controle te hebben. Er zijn veranderingen, het gaat veranderen, ik mag mee veranderen. Ik mag een andere weg gaan. Samenwerken met andere mensen. Mijn zielsmissie heeft een nieuwe wending genomen. Het hoe en wat wordt steeds duidelijker. Het gaat over hoe ik met mijn kwaliteiten dienstbaar kan zijn.

Het pad van de ziel is geen voorgekauwd pad.

Het is een weg die nog niet eerder gegaan is. Zo zal jouw weg ook niet vanzelfsprekend zijn. Je zult voor beslissingen staan, waarvan jij je afvraagt of je dit wel aandurft, of het verstandig is.

Het volgen van de weg van je ziel vraagt van je om je aangeleerde, geconditioneerde overtuigingen opnieuw te onderzoeken. Vaak passen ze niet meer, of je kan ze in een totaal ander licht zien.

Het pad van mijn ziel, heeft me gebracht tot de stap om een samenwerking aan te gaan met Leonie Linssen om trauma’s binnen relaties en binnen jezelf aan te gaan. Daardoor is het project The 7 sisters of delight geboren.

Deze stap brengt verschillende werelden bij elkaar, die eerst niet verenigbaar leken, en nu in een totaal ander licht geplaatst kunnen worden.

Het pad van de ziel, de zwaan; ze vragen van je om in het nu te stappen.

Zeven tips bij het openen van je ziel

1. Leef in het nu. In het nu kun je voelen wat de situatie van je vraagt, welke beslissing en welke stap jij mag maken.

2. Wees oordeelloos; het oordeel maakt dat je ziel zich terugtrekt, dat het nog niet veilig is om zich te laten zien. Je ziel wil door jou welkom geheten worden, door jou erkend worden.

3. Nu is het de tijd voor transformatie; je spirituele geboorte wil plaatsvinden: neem de tijd om ruimte te maken. Ga in de rust.

4. Stap in je essentie, verhef je hart: je weet dat je een rol te spelen hebt. Je ziel heeft daar weet van. Laat je angsten los en ontwar je ervaringen: zij laten zien waar je nieuwe wegen en kansen liggen.

5. Laat je rol en je masker los. Je heb geen masker nodig. Jouw openheid, jouw onschuld laten je natuurlijke wijsheid zien.

6. Zolang het vuur van het leven in je brandt, zul je ervaren, en zal je wil voortdurend her-vormen.

7. Rust, liefde en overgave geven toegang tot het pad van je ziel, je innerlijke wegwijzer. Zorg goed voor jezelf en neem tijd voor jezelf.

Wil je meer zicht op het openen van je ziel, heb je vragen? Neem contact op. Voor het aanvragen van het ebook klik dan hier.

Reageer

Via Sophia