Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

 

Gratis Ebook

Burn-out anders benaderd,
uit je burn-out met de Gans Methode

Bewustzijns challenge

 

Wat als

Hoe zou het zijn als je: bij het wakker worden niet als eerste zou denken aan de angst en zorgen die je hebt? Waar zou je dan aan willen denken, wat zou dan je eerste gedachte zijn?

Je aandacht gaat naar datgene waar jij het vervuld van ben. Heb je angsten, heb je zorgen;?

´s Morgens bij het ontwaken, als je al goed hebt kunnen slapen.

Is het eerste waar je aan denkt de angst of de zorg die je deze dag onder ogen mag zien?

Waar zou je aan kunnen denken in plaats van deze zorg? Welke ontwikkeling zou je aan willen gaan om hier verandering in te brengen?

In de aanloop van mijn nieuwe levensjaar nodig ik jullie uit om met mij mee te gaan maar datgene wat jij in je leven wilt laten ontstaan, waar jij vervuld van wil zijn.

Start met het verlangen. Zet je vrij. Alles is oké, je mag verlangen, er is niets mis mee.

In je is daar een drive die langzaam naar boven komt. Door dit toe te laten, het te ontdoen van alle zwaarte, zie je de mogelijkheden, de potentie.

Je mag er mee spelen. Er kan niets mis gaan. Probeer maar, het enige wat kan gebeuren is dat je ontdekt dat het spelen leuk is. Dat de uitkomst mogelijk anders is, maar dat biedt weer nieuwe mogelijkheden.

Laat de wens, het verlangen je leiden. In jouw is daar de wetenschap dat er meer is. Hoe het er ook uitziet.

 

Deze challenge loopt tot 28 augustus 2019; je kunt nu instappen

 

De Amerikaanse psychiater David R. Hawkins (1927-2012) ontwikkelde een bewustzijnsschaal van 0 tot 1000 die hij beschrijft in zijn boek ‘Power vs. force’ (zie afbeelding). Het meten van het bewustzijnsniveau van iets of iemand is gebaseerd op kinesiologie. Hawkins koppelde zijn schaal aan het chakrastelsel van de mens, formuleerde kwaliteiten die daarbij passen en deed tienduizenden kinesiologische testen om de bewustzijnsschaal te ijken en te valideren.

In de bewustzijnsniveaus van 0 tot 100 is er geen drang om te leven. Gevoelens van schaamte, schuld, apathie en verdriet gaan samen met een negatieve passiviteit. De niveaus van 100 tot 200 zijn vooral gericht op zelfhandhaving en worden gekenmerkt door een hyperactiviteit die voortvloeit uit angst, begeerte, boosheid en trots. De niveaus beneden 200 worden gerekend tot een vernauwd bewustzijn dat gericht op forceren en daarom destructief is voor het leven. Mensen met een bewustzijn dat kalibreert beneden 200 kunnen alleen groeien in bewustzijn als gevolg van pijn en lijden waardoor er een groot verlangen ontstaat om daarvan te worden bevrijd.

Hawkins komt tot de schokkende conclusie dat maar liefst 85 procent van de mensheid een bewustzijnsniveau heeft van minder dan 200. Tegelijkertijd is hij hoopvol omdat het algemene niveau van de mensheid in de afgelopen decennia is gestegen van iets minder dan 200 naar iets meer dan 200. Dat komt volgens hem omdat een beperkte groep hogere bewustzijnsniveaus heeft bereikt waar een sterke opwaartse werking vanuit gaat voor het geheel.

Een kleine verhoging van een bewustzijnsniveau van èèn individu met een niveau van 300 kan de negativiteit compenseren van 90.000 individuen met een niveau beneden 200. En een individu op met een niveau van 700 compenseert de negativiteit van maar liefst 70 miljoen individuen met een niveau beneden 200. Individuen en groepen kunnen de mensheid het beste van dienst zijn door het eigen bewustzijn te verruimen!

Mensen met bewustzijnsniveaus boven 200 zijn min of meer harmonieuze persoonlijkheden met een positieve kijk op het leven. Vanaf het niveau van 400 speelt het verstand een dominante rol. Veel beroemde wetenschappers en uitvinders functioneren op het niveau tussen 400 en 500. Een duidelijk omslagpunt ligt bij het niveau van 500, dat wordt gekenmerkt door onvoorwaardelijke liefde voor alles en allen die mogelijk is dankzij een geopend hartchakra. Vanaf het niveau van 700 is er sprake van verlicht bewustzijn.

Met de methode van Hawkins kan dus het bewustzijnsniveau van mensen worden vastgesteld.

 

 

Abonneren op e-mail updates

Door je gegevens hieronder in te vullen kun je mee doen met de bewustzijn challenge.