Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden

Mijn missie is om een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving. Dit doe ik door mensen bij hun zielsmissie te brengen. Ieder mens heeft zijn eigen levens- of zielsmissie. Jij hebt alle tools meegekregen om dat in dit leven waar te maken. Het grootste deel van dit alles bevindt zich in jou; de omstandigheden en de problemen die je in je leven tegenkomt, helpen je om je op dat pad te komen.

Ik ben ervan overtuigd dat ieder mens alles in zich

heeft om een gezond en gelukkig leven te leiden.

Als jij leert te luisteren wat de bedoeling is van je ziel, dan kan jij jouw handelen in lijn brengen met jouw missie. Dan kom jij in flow en kan jij jouw geluk en voldoening in jouw leven vinden.

Wie ben ik

Ik ben Sophie Verheij van Via Sophia. Ik heb mij vaak geblokkeerd gevoeld in mijn leven. Dan zat ik vast en kon ik niet verder. Ik ben 30 jaar werkzaam geweest in zowel de lichamelijke als de geestelijke gezondheidszorg. Toen ik Jungiaanse therapie ging bestuderen werd de ziel en haar missie voor mij steeds duidelijker. G.C. Jung gaat ervan uit dat je probleem, het begin van de oplossing is. Er is een reden is dat je juist dit probleem krijgt.

Waarom kan ik jou helpen

Ik geloof dat ieder mens een zielsbestemming heeft; ieder mens heeft alles in zich om zijn volle potentieel (zijn zielsmissie) te leven. Als jij in lijn leeft met je zielsmissie, vindt je geluk in je zelf. Zowel hoofd, hart en je levensweg komen in balans.

Het leven geeft je alle tools om je zielsmissie te vinden en te leven. Deze tools kunnen verpakt zijn in beeldtaal; zoals je vindt in dromen en sprookjes. Ook kunnen je tools verpakt zijn als problemen in je leven. Als jij leert te luisteren naar wat jou ziel wil, dan heb jij je sleutel gevonden om jouw volle leven te leven.

Mijn missie is om jou te helpen jouw missie te vinden, om de stem van jou ziel te verstaan en te volgen. Zodat jij je volle potentieel kan leven.

Waarom ik voor jou de geschikte persoon ben1-img_7102a

In meerdere gebieden van mijn leven heb ik mij geblokkeerd en gevangen gevoeld: ik voelde me gevangen in de geloofsopvoeding die ik kreeg, ik voelde me gevangen in de relatie die ik heb gehad, ik heb me gevangen gevoeld in mijn werk.

Ik heb hulp gevraagd, pas toen ik leerde wat mijn zielsmissie was kon ik mij losmaken uit mijn beknellende situatie. Ik heb mij los moeten maken en andere keuze moeten maken.

Als ik te lang wachtte om mij los te maken, moest ik grote stappen maken, als ik snel genoeg door had dat ik niet op de juiste weg zat, kon ik kleine stappen maken. Ik heb vaak grote stappen moeten nemen.

Wat kan je van mij verwachten

Ik breng je terug bij je basis, zodat je los kan komen wat niet bij je past, welke overtuigingen niet kloppen. Zodat je jezelf opnieuw kunt ontdekken, wie je essentie bent, waar je voor bedoeld bent. Zodra je een nieuw perspectief hebt, ga je anders kijken. Je kijkt niet meer met ogen die veroordelen, je kijkt met ogen die weten dat jij een zielsmissie heeft. Dan zie je mogelijkheden die je eerder nog niet gezien hebt. Dan krijg je vertrouwen in jezelf en in de weg die je moet gaan. Je keuzes zijn dan gebaseerd op acceptatie van jezelf. Dan passen de ervaringen in je leven, in jouw ontwikkelingsweg. Dan mag je anders zijn.

'als een innerlijke situatie niet bewust gemaakt wordt, verschijnt dit in de buitenwereld als lot'

G.C. Jung.

Zodra je de stem van je ziel verstaat, gaat je ontwikkeling verder. Dan vind je meer verdieping en kan je ontdekken dat er nog veel meer is om te ontdekken.

Ben jij iemand die altijd tot het uiterste gaat, of nog verder? Iemand die altijd weet waarvoor je wat doet of je daar nu waardering voor krijgt of niet? De ideale baas of collega, iemand op wie je kan rekenen? Heb jij jouw idealen en passie nog? of ben jij jezelf tegen gekomen? Zit jij in de knoop met jezelf of je situatie, ben je bang voor de toekomst en ben jij je idealen kwijt? Dan kan ik je helpen om weer grip te krijgen op je leven, je angsten los te laten en geluk in je leven toe te laten. 

 

In 2018 heeft Kathrin Wolkowitz in het kader van Ode aan de Synode een audioportret van me gemaakt. Pictura heeft voor de tentoonstelling honderd Dordtenaren geportretteerd door honderd kunstenaars. Dit in het kader van de herdenking van de Synode vergadering 400 jaar geleden in Dordrecht. Om het audioportret te luisteren klik hier

 

 

 

Via Sophia