Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

 

Gratis Ebook

Burn-out anders benaderd,
uit je burn-out met de Gans Methode

Ben jij iemand die altijd tot het uiterste gaat, of nog verder? Iemand die de verantwoordelijkheid neemt of je daar nu waardering voor krijgt of niet? De ideale baas of collega, iemand op wie je kunt rekenen? Heb jij jouw idealen en passie nog of ben jij jezelf tegen gekomen? Met name de meest gepassioneerde, meest ijverige mens is kwetsbaar voor burn-out of het verlies van eigen idealen. Je gaat te ver over je eigen grenzen heen. Je houdt te weinig rekening met jezelf. Je neemt verantwoordelijkheid, of het je taak is of niet.

Totdat het niet meer gaat.

Dan ben jij te ver over je eigen grenzen gegaan.

 • Dan raak je het contact met jezelf kwijt.
 • Dan krijg je niet de erkenning waarop je rekende.
 • Dan snapt een ander niet waar jij je zo druk over maakt.
 • Dan raak je gestrest en verzand je in negatieve overtuigingen.
 • Dan kan jij je niet meer ontspannen.
 • Dan is er niets meer echt leuk.
 • Dan heb je onverklaarbare angsten die je niet onder ogen kunt of durft te zien.
 • Dan kom je in een geblokkeerde situatie,

Dan kom je er niet meer alleen uit.

Herken je dit?

Wil jij uit deze situatie komen?   Wil jij weer kunnen ontspannen en genieten?   Wil jij weer vertrouwen in jezelf krijgen, weer voelen dat je leeft?

De power in je lijf voelen en de passie door je heen gaan?

De eerste stap is: Erken dan dat je hier staat en het niet alleen kan.

De tweede stap is: Neem een beslissing: wat wil je.

Dan pas kan jij hulp vragen en geholpen worden.

Heel veel mensen met bovenstaande klachten worden niet gediagnosticeerd als burn-out. Ook ik ben nooit gediagnosticeerd als burn-out.

Ik ben Sophie van Via Sophia, mijn passie is de mens en zijn ontwikkeling. Mijn gehele loopbaan heeft in het teken van dienstbaarheid van de lichamelijke en psychische ontwikkeling van de mens gestaan. Momenteel verschuift mijn aandachtsveld naar psychische en transpersoonlijke ontwikkeling van de mens. Mijn burn-outklachten, mijn geblokkeerde voelen; zijn belangrijke keerpunten in mijn leven geweest. Ik kwam op het punt dat ik wist dat ik verder moest maar ik wist niet hoe.

Ook jouw klachten geven een belangrijk signaal aan jou af, en zij passen in jouw levensverhaal.

Burn-out of bijna burn-out zie ik als signalen van je ziel. Om eindelijk jouw eigen leven vorm te geven en niet alleen te leven voor anderen en volgens de norm: hoe het hoort. Je mag voor jezelf kiezen. Jij mag jouw levensmissie vormgeven.

In een (bijna)burn-out kan je je heel moeilijk voorstellen hoe het anders kan. Je bent altijd bezig om oplossingen te zoeken; je bent tenslotte zelf verantwoordelijk voor je leven. Het nadeel van voortdurend weer (schijn)oplossingen te zoeken en te vinden is dat je steeds dieper vast komt te zitten.

In jou is er een gezond besef dat je niet op de goede weg zit. Zodra jij beseft dat je niet op de goede weg bent, is het tijd om te veranderen. Dan kan je niet meer door zoals je het tot nu toe gedaan hebt

We kunnen een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt

Albert Einstein

Eerst moet je leren om jezelf te accepteren.

Weet dat jij degene bent die jezelf het meest in de weg staat.

Hoe leer jij om van jezelf te houden, jezelf te accepteren zoals je bent?

Dat start met het accepteren dat je goed bent zoals je bent: je bent okee

Hoe kan ik jou helpen.

Jouw klachten zie ik als ingang van de hulp die ik je kan bieden. Zij dwingen jou om het anders te gaan doen; daarmee zijn jouw klachten een goede drijfveer naar; hoe jij het anders wil.

Vanuit dit anders willen kan jij verder: je stelt je doel en begint opnieuw.

In het kort komt de hulp die ik bied op de volgende stappen neer;

 1. Je start met jezelf, wie jij bent,wat je kwaliteiten zijn en wat je nu werkelijk wil,
 2. Dan ruim je alle beperkende overtuigingen, gedragingen en situaties op en je bouwt nieuwe overtuigingen, gedragingen en situaties op.Daarvoor maak ik gebruik van jouw eigen krachtbronnen.Jij hebt alles in je om het geluk in jezelf te vinden, ik help jou je eigen krachtbronnen te ontdekken.
 3. in de stabilisatiefase verstevig je geloof en vertrouwen in jezelf; je kunt je missie gaan leven. Dan kan je ook de verdieping vinden, jezelf te zijn in alle situaties, het leven als een leerschool te zien, waarin je voortdurend uitdagingen op je pad krijgt. En te leven.

Online training:

De e-cursus angstmanagement; van angst naar passie: is gericht op één van de basisprincipes om met angst om te gaan. Volg hiervoor mijn nieuwsbrief. Ook geef ik regelmatig een webinar met dit onderwerp :  dan wordt de basis, van jezelf niet accepteren, besproken en daarbij krijg je nog meer oefeningen. Bovenop de oefeningen die nu in het gratis ebook staan en kan jij je vragen stellen. Mocht je geïnteresseerd zijn in een van onderstaande mogelijkheden, maar het nog niet zeker weten, dan kun je ook een  gesprek van een aanvragen.

Vip pakket: 5 Persoonlijke gesprekken:

Als je een snelle ´leerling´ bent kan je in een paar gesprekken, het probleem dat in essentie ten grondslag ligt aan jouw klachten, blootleggen. Dan leer je wat jou helpt om hier mee om te gaan. Je krijgt inzicht in je zelf en je eigen situatie. Je leert wat jij nodig hebt om jezelf bij te sturen. Je ontdekt wat jouw eigen krachtbronnen zijn, die je in je verdere leven kunt gebruiken

 

Vip pakket: 10 persoonlijke gesprekken:

Zijn jouw problemen complexer en heb je meer nodig dan 5 gesprekken, dan heb jij meer aan een serie van 10 gesprekken. In deze gesprekken leg je eerst het probleem bloot, wat hier allemaal aan verbonden is en bouw je dan opnieuw jouw leven en je situatie op. Daarvoor krijg je alle hulp en begeleiding die jij nodig hebt. Je leert om te gaan met je eigen valkuil, en je leert je eigen krachtbron aan te spreken. Ook jij hebt deze krachtbron tot je beschikking ook al was je je daar nog niet van bewust. Dan leer je wat jou helpt om hier mee om te gaan. Je krijgt inzicht in je zelf en je eigen situatie. Je leert wat jij nodig hebt om jezelf bij te sturen. Je ontdekt wat jouw eigen krachtbronnen zijn, die je in je verdere leven kunt gebruiken je kunt jezelf in iedere situatie bijsturen, want jij weet wie je bent en wat bij je past welke uitdagingen je ook tegenkomt, je weet dat dit passend is in je leven je hebt balans in je hoofd en in je hartje hebt contact met je hele zelf.

 

Weet je al wat je wil?

Als je al weet wat je wil, neem dan nu contact met mij op, of laat een bericht achter, zodat ik jou kan bellen.

Meest gestelde vragen:

Zijn 5 gesprekken genoeg om van mijn angst en burn-out klachten af te komen?

Ja dat kan, als je nog niet zo lang angst klachten hebt, en je pakt ze direct aan, dan kan jij in minder dan 5 gesprekken van je angst af zijn. De andere gesprekken zijn om het resultaat wat je behaald hebt te bestendigen.

Wat als ik minder gesprekken nodig heb?

Dan hoef je minder gesprekken af te nemen. In het eerste gesprek kan al duidelijk worden wat jij nodig hebt, daarop kan ook het aantal gesprekken op afgestemd worden.

En als ik niet in 5 of 10 gesprekken van mijn angst af ben?

Hoe langer je angst en burn-out klachten bij je draagt, hoe meer zij verwikkeld raakt in verschillende onderdelen van je leven. Uiteindelijk beslis jij of je angst aangaat. Besluit jij dat je niet meer door je burn-out en angst geleefd wil worden en je levert de daarbij behorende actie, dan kom je weerstand in jezelf tegen om deze patronen los te laten. Ook deze angst kan en mag je loslaten. Jij zal nieuwe gewoontes aan moeten leren om zomin mogelijk terugval te hebben.

Moet ik in 1 x betalen?

De persoonlijke gesprekken kunnen per gesprek vooraf betaald worden. Vooruit betaling van het gehele pakket is altijd mogelijk.

Krijg ik het vergoed van de zorgverzekeraar?

Als je aanvullend verzekerd ben, kan je bij de meeste zorgverzekeraars vergoeding per gesprek aanvragen. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de zorgverzekeraar.

Wat zijn voorbeelden van mijn krachtenbronnen?

Ieder mens droomt, kent mythe en sprookjes, of heeft een hobby. Dit zijn de meeste directe eigen krachtbronnen. Daarnaast zijn onder andere opstellingen, imaginaties, visualisaties en rituelen mogelijk om als krachtbron in te zetten.

Aarzel niet langer en neem actie, schrijf je in of bel mij op.

Zodat jij zo snel mogelijk weer gezond en gelukkig in jouw leven kan staan.