Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
knuffelen

 

Schrijf je in voor de lezing.

van Angst naar Passie: angst loslaten

 
 

 

Knuffelworkshop in Dordrecht op de 1e en 3e woensdag van de maand

Woensdagavond 6 november en 20 november 2019 opnieuw Knuffelworkshop in Dordrecht

Een knuffelworkshop is een workshop die gericht is op liefdevolle aanraking. De meeste mensen houden van knuffelen, maar durven het vaak niet. Veel mensen vinden het spannend om te knuffelen, omdat je dan wel heel dicht bij elkaar komt. Deze workshop probeert ruimte te scheppen door een omgeving te creëren waarin mensen zich veilig voelen. Zowel voor, tijdens als na een knuffelworkshop blijven we uit seksualiteit. In onze ervaring kunnen mensen zich daardoor nog veel verder ontspannen en overgeven, omdat ze weten dat er niets van ze verwacht wordt.

Hoe gaat zo’n avond?
Op zo’n avond mag er geknuffeld worden. Omdat knuffelen voor veel mensen een grote stap is, worden er oefeningen aangeboden om eerst contact met jezelf te maken, vanuit het contact kan jij aangeven wat je fijn vindt of niet fijn vindt. Jij bepaalt zelf jouw tempo. De oefeningen kunnen een meditatie, spel of dans zijn.
Door te knuffelen gaan we ons beter en gelukkiger voelen. Hoe dat komt? Mensen zijn sociale wezens. We kunnen een heleboel zelf, aangeraakt worden is iets totaal anders dan jezelf aanraken. Door te knuffelen worden stofjes aangemaakt waar we ons goed door gaan voelen. De belangrijkste daarvan is oxytocine, ook wel ‘knuffelhormoon’ genoemd.

Oxytocine zorgt ervoor dat we ons socialer gaan gedragen, ons fijner voelen, stress wegzakt, onze bloeddruk lager wordt en de spijsvertering wordt verbeterd. Veel mensen hebben een leven vol stress. Knuffelen kan een hele goede manier zijn om de ervaren stress te verlagen. De aanmaak van oxytocine versterkt ook de aanmaak van andere stoffen waar je je goed van gaat voelen, zoals serotonine, het ‘gelukshormoon’.
Toegang 15 euro

Inloop is om 19.30

de avond start om 20.00 tot 22.00

Opgeven kan via info@via-sophia.nl of bij Sophie

Via Sophia