Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
aanvaard je opdracht

Aanvaard je opdracht!

Aanvaard je opdracht!

Al onze ervaringen brengen ons op onze weg, die de ziel nodig heeft. Je ziel heeft een bepaalde opdracht aangenomen en jij als belichaming van die ziel mag het in de wereld zetten. Elke keer krijg je een beetje meer zicht en kan je en stapje verder zetten.

Deze week zijn bij mij plannen en ideeën naar boven komen drijven. En vraag ik me af, bedenk ik dit of is dit de bedoeling? Dan hoef ik maar te kijken welke tekens en signalen op mijn pad komen. In alles zie ik bevestiging en ondersteuning. In de dingen die ik meemaak, in hetgeen ik lees en in de contacten die ik op dit moment maak. Hoe duidelijk wil je het hebben?

Er zijn onderdelen van mijn werk die minder goed lopen er zijn onderdelen die me persoonlijke boodschappen mee lijken te geven. Ik mag zaken los gaan laten; dat wat niet werkt, is blijkbaar niet de bedoeling, en andere zaken gaan meer en meer vorm krijgen.

Hoe ziet de opdracht er uit?

Enkele jaren geleden ben ik begonnen vanuit de aandacht voor angst en trauma; steeds meer wordt mijn werk nu bepaald vanuit liefde. Angst en trauma hoeven niet bestreden te worden. De weg van heling loopt nu anders. In liefde en door liefde in jezelf te laten stromen kan angst en trauma geheeld worden. Het uitgangspunt is veranderd. Door meer liefde te laten stromen, door meer in liefde te staan vindt heling plaats.

Dit vraagt wat anders van mij, dit vraagt wat anders van jou. Het vraagt openheid en verbinding met jezelf. Mijn huidige activiteiten zijn ook gericht om die verbinding met het zelf op zowel lichamelijk als op geestelijk en spiritueel vlak te versterken. Vanuit mijn calvinistische achtergrond ligt daar een aarzeling. Bij mensen die tegenkom, herken ik deze zelfde aarzeling: Het lichaam wat vanuit het geloof, vanuit de kerk als niet belangrijk terzijde werd geschoven, is een kanaal om je hier op aarde neer te zetten, om de liefde te laten stromen. Zo logisch als het is, dat je met je lichaam hier op aarde bent, zoveel lading ligt er tegelijkertijd op.

Bedenkingen bij de opdracht

Het lichaam, het instinct, het vlees; het wordt als ´minder´ beschouwd, maar ook als de valkuil bij spirituele groei: hoe kunnen ze samen gaan? Mijn inziens heeft alles met jou intentie te maken. Jouw verbinding met je persoonlijke essentie; met je bron. Als je blijft hangen in de dualiteit goed – slecht komt je er niet uit. Met je persoonlijke verbinding met je essentie ,kun je verder gaan: je connecten met wat voor jou de bedoeling is. Dan is je lichaam je instrument hier op aarde: waarmee je kunt creëren, waarmee je kunt liefhebben en waarmee jij je kunt verbinden.

Zeven tips: Aanvaard je opdracht!

1.

Aanvaard je opdracht: verbind je in liefde met je persoonlijke essentie, met je Bron. Wie ben je, wat is voor jou de bedoeling?

2.

Vanuit je verbinding met je essentie krijg je tekens en signalen: dat kunnen ingevingen zijn, inzichten, plotselinge ideeën of spontane contacten: ze brengen je dichter bij. Elke keer ga je een stapje verder.

3.

Beperkende overtuigingen worden door liefde duidelijk: je wordt er bij stil gezet: klopt dit als je dit vanuit liefde bekijkt? Wat voorheen vanzelfsprekend was, blijkt te kunnen verschuiving, je inzicht verschuift, je bewustzijn verschuift. Je krijgt meer helderheid.

4.

Wat je tegen houd is je angst. Angst voor tekort, angst dat je het niet goed doet, angst wat mensen zullen zeggen: kijk hier in liefde naar. Juist de liefde zal je zicht verhelderen en de angst laten verdwijnen.

5.

Het leven leid je langs verschillende wegen, het staat niet stil: laat je leiden, in vertrouwen. Je intuïtie wijst je de weg.

6.

Ingevingen, plotselinge invallen: je krijgt ze niet voor niets. Zie het ook als signaal voor de weg die je hebt te gaan. Als jij je afstemt op de Bron, zal alles meewerken ten goede.

7.

Kijk en voel wat er in je omgaat: je gevoelens, gedachten en ervaringen geven informatie over je huidige zienswijze.

 

Woensdag 18 september geef ik een Knuffelworkshop in Dordrecht.

Informatie vind je hier 

Voor vragen, kun je hier contact met mij opnemen

Reageer

Via Sophia