Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
An apple a day

An apple a day….

Een appel per dag…

Antwoorden op vragen liggen soms zo voor de hand, dat we niet kunnen geloven dat het zo eenvoudig kan zijn. Ik ben ook iemand die denkt dat het moeilijk moet, en zo met mij de meeste mensen. We zijn zo geconditioneerd.

Wist je dat het antwoord op de oorzaak van scheurbuik al zo lang bekend was, dat niemand kon geloven dat het zo eenvoudig was? En geloof het of niet: nog steeds is een (vitamine) tekort één van de belangrijkste oorzaken van ziekten. Als het zo eenvoudig kan zijn, ja zo eenvoudig kan het in de basis zijn. Maar met gezond leven wordt weinig verdiend, dus mensen krijgen de antwoorden die ze willen en waar geld aan verdiend kan worden.

Medicijnstudie

Zo slecht kan het toch niet zijn, dat mensen medicijnen krijgen als het niet nodig is? Geneeskunde heet niet voor niets medicijnstudie; “Medicijnfabrikanten bombarderen de markt jaarlijks met zoveel nieuwe medicijnen dat een dokter vaak niet weet hoe effectief de medicijnen zijn die hij voorschrijft.” uit Censuur door dr. Gabor Lenkei

Dezelfde schrijver vertelt ook over geneeskundefaculteiten die door de stichtingsbeurzen beheerst worden. Natuurlijk weten we allang dat de geschiedenis wordt geschreven door de overwinnaar. Dat de geschiedenis soms later herschreven dient te worden. Maar weten wij ook dat het gelijk niet altijd aan de kant van de overwinnaar is? Weten wij bijvoorbeeld dat voor de meeste zoogdieren hun leven 6 x zo lang is als hun rijpingsperiode? Het menselijke lichaam is na 20 jaar ca volgroeid. 6 x 20 zou een natuurlijke levensverwachting mogen zijn. Ik ben heel wat gezonde honderdjarige tegen gekomen, ik hoop er nog vele tegen te komen.

Pschychologie van gedrag

Wat heeft dit met de psychologie te maken? Eigenlijk alles. Verwachtingen bepalen zoveel: als je denkt dat je …vul maar in, nodig hebt, dan gaat je hoofd daarmee aan de slag en heb je het nodig.

Als je verwacht dat je een bepaalde leeftijd kunt bereiken, ga je lichaam daarmee aan de slag. De gedachte geeft een bepaald gevoel, dat levert een bepaald gedrag op als we de gedachtegang lang genoeg herhalen geeft dat een gewoonte.

3% tot 5% van alle ziekten is genetisch bepaald, de andere 95% tot 97% komt door invloeden van buitenaf en hoe we dat fysiek en emotioneel verwerken.Als we geloven dat iets moeilijk is, gaan we bijvoorbeeld niet de Mir-methode gebruiken; die het lichaam opdracht geeft om oa tekorten op te heffen. Een opdracht aan het lichaam in liefde gegeven volstaat. De Neurologische Integratie methode zoals door Jeroen van der Hoff wordt gegeven werkt anders, maar stimuleert de eigen hersenen, integreert emotionele blokkades en laat het lichaam zo optimaal mogelijk functioneren. Soms kan je niet geloven dat het zo eenvoudig kan zijn. Dat heeft met onze overtuiging te maken.

Scheurbuik genezen met vitamine C, dat geloof je toch niet? Heel lang is het ook niet gelooft en daardoor zijn veel mensen overleden. Een code heeft niets met gezondheid te maken, net zo min als DNA manipulatie; maar als wij gebombardeerd worden met informatie, die ons bang maakt, dan zijn we gevoelig voor manipulatie. Dan overtuigen we onszelf, dat de ander het beste met ons voor heeft, dat zal toch wel kloppen? Blijf zelf denken! de beste psychologie is ons gezonde verstand: wij zijn goedgelovig en gemakkelijk manipuleerbaar, maar het antwoord ligt vaak dichter bij ons en bij de natuur dan we kunnen bedenken. De slogan: ‘One apple a day, keep the doctor away’ gaat nog steeds op.

Zijn er dan geen moeilijke vragen? Ja die zijn er zeker; de grootste moeilijkheid ligt in de liefde en acceptatie van onszelf. Geruststelling en liefde zijn die factoren die ons goed laten voelen en waarbij we ook kunnen voelen wat goed voor ons is. Ons eigen innerlijk gevecht, de angst niet goed genoeg te zijn, het niet waard zijn en dergelijke; houd ons af van onze eigen innerlijke waarheid. Jij en ik; we weten in de basis wat goed voor ons is, totdat we ons geloof weg geven en in iets of iemand anders gaan geloven en onze eigen waarheid afwijzen.

Zeven overwegingen bij : An apple a day…

1. Een nieuwe ontdekking gaat altijd door 3 fases: Eerst werkt het op de lachspieren, dan komt er van alle kanten zware kritiek en op het laatst vindt iedereen het volkomen vanzelfsprekend.

2. Het bewustzijn dat alles liefde is, dat we alles zullen ontvangen wat we nodig hebben, geeft ons rust om niet die dingen na te jagen die we niet nodig hebben.

3. Een gezonde geest in een gezond lichaam is gebaseerd op harmonie en geluk. Geluk heeft meer te maken met (geestelijke) groei, dan met comfort.

4. Een goede gezondheid kan alleen individuele basis bereikt worden. Alleen jij kan het besluit nemen je tekorten aan te pakken.

5. Alles moet zo simpel mogelijk, maar niet simpeler. (Einstein)

6. Ons lichaam onderdrukken en het onthouden van voeding leert ons lichaam dat er tekorten zijn. Ons lichaam reageert door vast te houden. Laat je lichaam weten dat het alles mag hebben wat nodig is, dat het het zelf mag aangeven. Voed je lichaam met liefde en geef het wat het nodig heeft; pas in het overvloedsbewustzijn ontdek je dat er niet veel meer nodig is.

7. Onze zorgactiviteiten moeten niet langer op ziekten, maar op gezondheid gericht zijn. Daarbij is het belang van persoonlijke verantwoordelijkheid en persoonlijke beslissingen essentieel.

Heb je vragen of wil je met me praten; neem contact met me op. Voor het gratis ebook, klik hier.

Reageer

Via Sophia