Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden

Bevrijding uit de gevangenis

Ik schrok wakker, dacht dat de wekker ging en keek 01.23. Bijzonder, een bevestiging; alles zal zich ontvouwen op het juiste moment, de juiste tijd en de juiste plaats. Afgelopen weekend heb ik een vliegticket gekocht voor een retreat wat ik ga volgen. In mij voelde ik een verschuiving.

Daarbij stilstaand voelde ik het deksel dat op mijn longen lag los komen. Wat wordt er vrijgemaakt?

Ik ben opgevoed als vrouw binnen een christelijke gemeenschap; de rol en de rolverdeling is duidelijk. Al generaties lang hebben de vrouwen in mijn lijn, mijn moeder, mijn oma en daarvoor meer gewild dan ze konden of mochten doen. De afgelopen periode met als sluitstuk deze reis bevrijde ik deze vrouwenlijn; ze mogen in vrijheid kiezen, welke keuze ze ook willen maken.

Waar kom ik vandaan? Opgegroeid in een groot gezin met een enorm gebrek aan eigenwaarde, gebrek aan zelfwaardering en gebrek aan zelfliefde. Ik wist wat de verwachting was van mij als vrouw. Ik zag het als een soort gevangenis, ik ging het anders doen en kwam in een soortgelijke gevangenis. Door therapie, zelfonderzoek kwam ik er achter dat ik het zelf was die de gevangenis creëerde. Maar er is meer; systemisch gezien lag het vast. Systemisch ligt de rolverdeling in mijn voorouder lijn en naar mijn kinderen en hun nakomelingen vast.

Op eigen kracht werkt niet

Het anders willen doen, op eigen kracht, werkt niet. Afgelopen week in de Creavisie (soort intervisie) was de rode draad: In de steek gelaten! In het leven zijn wij en hebben we onszelf zo vaak in de steek gelaten. Ondanks het belang dat eerst onder ogen te zien, is het daarmee nog niet verbroken. Je hebt de kracht van elkaar maar ook van de voorouders nodig om deze zaken te veranderen. Ons leven staat niet op zich, wij zijn een schakel in de (voorouderlijke) generatie en die na ons komen. Zo als mijn Sister mooi zei: wij staan op de schouders van ‘reuzen’, maar wij hebben onze eigen ontwikkeling aan te gaan.

De bevrijding van mijzelf als vrouw, de vrijheid die ik mag ervaren, de rol die ik mag innemen is verbonden, een schakel in het geheel. Graag help ik jou om je eigen stappen te maken in je leven.

Voor Black Friday weekend doe ik een aanbod voor een online 3 maanden training ‘Hoe jouw Lage zelfbeeld invloed heeft op je relatie en hoe jij je zelfbeeld kunt veranderen’, daarnaast ontvang je 2 gesprekken met de Gansmethode en Gratis het Bewustzijnspel Snakes en Ladders nu voor 750 euro ipv 1199 euro.

Klik hier voor het aanbod

Bevrijding uit de gevangenis; zeven overwegingen;

1. de realisatie wie je bent, wat je situatie is en wat je zou willen is een bijzonder belangrijk uitgangspunt.

2. Je hebt een vrije wil die je in kunt zetten. Bewustwording van je situatie is een belangrijke basis om je vrije wil te gebruiken.

3. Keuzes maken, stappen zetten het lijkt zo klein. Vergis je niet dit is het meest krachtige wat jij kunt doen. Elke stap die je maakt draagt bij aan de weg die je gaat. Je kunt niets overslaan.

4. Belangrijk om je te realiseren dat je nooit alleen staat, zelfs al denk je dat. Er zijn altijd mensen op het juiste moment daar om je een hand te geven en verder te helpen.

5. Het gaat om jouw wens en jouw verlangen. Dit zet een heel proces in gang die invloed heeft op de generatie voor je en na je.

6. Laat het leven zich aan je ontplooien; dat wat je zaait mag je ook op het juiste moment oogsten.

7. Kom in het ritme van het leven, zie elke stap als een wonder, een openbaring dat jouw wordt gegeven. Geniet van de weg.

Wil je meer informatie neem contact met me op. Voor het gratis ebook klik hier. Voor het Black-friday weekend aanbod klik hier

Reageer

Via Sophia