Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
bevrijdingsdag

Bevrijdingsdag; bevrijding van wat?

Bevrijdingsdag, waar wordt jij van bevrijd?

Bij bevrijdingsdag denken we aan oorlog, misschien wel Corona, maar waar je niet aan denkt dat je ook van jezelf bevrijd kunt worden. Op het levenspad bewegen we tussen donker en licht. Uitreikend naar het werkelijke, zoekend wat de bedoeling is. Eeuwig zoekend omdat je weet dat je van de wereld bent maar wel in de wereld.

Hoezo dan bevrijd worden van jezelf? In de zoektocht naar wat werkelijk de bedoeling is, zijn we gericht op wat ons dient in het leven. De factoren waarvan een mens denkt zichzelf te dienen en daarmee alleen maar gericht is op bestaanszekerheid, dient hij niet zijn innerlijke ziel. De wil op het leven te controleren, in de macht te hebben, ziekte en dood van zich af te houden je vast in de materiële wereld waar alles gericht is op bestaanszekerheid. De ziel zoekt ervaring in de wereld maar is onvergankelijk en ziet ons huidige leven en lichaam als een voertuig. Om de ziel te kunnen ervaren is van belang om te leven. Volledig in het lichaam en op aarde aanwezig zijn en toch niet van de aarde zijn.

Dat is een een zoektocht. Zoekend en tastend wat is de bedoeling van je ziel.

Wetend dat je hier bent. Dat dat een bedoeling heeft, een verheven doel. Daarmee levend in twee werelden; deze werkelijkheid en hetgeen waar je ziel naar streeft. Het leven op die manier vraagt van je om jezelf om jezelf te ontwikkelen. Niet teveel opgaan in wat er niet toe doet, maar ontdekken wat er wel toedoet.

Als je teveel opgaat in overleven, controle, bestaanszekerheid veilig stellen; dan leef je niet werkelijk. Dan ben je aan het overleven, en volg je niet de impulsen van de ziel om de juiste ervaringen op te doen.

Dienstbaar aan het leven

Dienstbaar zijn aan wat het leven van je vraagt, maar niet ten ondergaan aan wat het leven van je vraagt. Dan werken geest en lichaam samen aan groei. Daarin mogen en moeten ze samen opgaan, in die synergie wordt gevonden wat nodig is; Het pad tussen hemel en aarde. Daarin wordt voortdurend afgewogen wat wel wat niet. Het vraagt een aanwezigheid, een alertheid op de innerlijke signalen. Een niet weten, maar een volgen van de innerlijke raad die je ontvangt.

Je innerlijke leiding volgen is niet zomaar iets. Het leidt je langs wegen die je niet gekozen zou hebben, langs datgene wat je voor onmogelijk geacht zou hebben. Het laat je losmaken van datgene wat je lief is, waarvan je menselijker wijs van zou denken: ja dit is het; bevrijding van je gehechtheid.

Soms vraag je je af; klopt het wel, maar dan is daar die innerlijke stem die je raad geeft en zie je een stap. Eén tegelijk, dat geeft geen zicht op het grotere plaatje. Het blijkt opnieuw dat je het gewoon niet weet. Toch mag je doorgaan, een stap tegelijk. Er openen zich wegen, een innerlijk ontwaken van een nieuw bewustzijn. Niet alles is wat het lijkt. Veel wat er gepredikt wordt, klopt niet voor jou. Je mag vertrouwen, je hebt je eigen pad, je eigen ontwikkeling. Vooral door confrontatie ontwikkel je nieuw bewustzijn. Steeds opnieuw mag je zaken in een ander licht zien, steeds opnieuw mag je zoeken naar de bedoeling. Ervaren wat voor jou passend is.

Zeven overwegingen bij Bevrijdingsdag: bevrijding van wat?

1. Op bevrijdingsdag mag je opnieuw een stap maken in datgene wat je gebonden houdt waar jij je aan onderwerpt om controle te houden op het leven.

2. Welke wet gehoorzaam jij? Heb jij je eigen innerlijke wijsheid hoog of vaar je liever op de wet: zo hoort het, zo doe je dat?

3. Bevrijding gaat meestal niet over uiterlijke omstandigheden , maar datgene waar jij innerlijk door wordt tegen gehouden.

4. Niet een ander houdt je gevangen. Ook al lijkt het dat je vast wordt gezet of tegengehouden, je geest is en blijft vrij. Gebruik haar.

5. Bewegingsvrijheid heeft vooral eerst te maken met je geest. Ontwikkel zelfstandige bewustzijnsactiviteiten; wat wil jij ? Wat denk je zelf?

6. Als een mens zich niet bewust is van zijn eigen onsterfelijke aard, blijft jij gevangen in het onwerkelijke, wat hem gevangen houdt.

7. Niet een ander kan je bevrijden, alleen jij kunt je zelf bevrijden door je innerlijk werk en inzicht.

Heb je vragen of zoek je hulp? Neem contact op. Het gratis e-book kun je hier downloaden

Reageer

Via Sophia