Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
Onmogelijke opgaven

De onmogelijke opgaven

De onmogelijke opgaven, wat vraagt dat van je?

Sta je soms ook voor een onmogelijke opgaaf? Een opgave waarbij je denkt; moet ik dit echt doen? En wat doe je dan? Zeg je maar dat kan ik niet? Of wordt je bang; waar moet ik nu aan voldoen…?

Onmogelijke opgaven worden je niet gesteld. In je ogen lijken ze onmogelijk. Totdat jij je over je eigen beperkingen heen kijkt, over je grenzen, over je eigen oordelen. In je hoofd, in ons denken, in onze samenleving zijn we gewend om het op een bepaalde manier te doen. Nu wordt je uitgedaagd om nieuwe stappen te maken, nieuwe opgaven aan te gaan.

Dan voel je dit nog steeds als; moet ik dit echt wel doen? Ben ik hiervoor bedoeld? In je hart voel je wat voor jou de bedoeling is. De uitdaging ligt altijd buiten je comfortzone. En juist omdat ze daar liggen kun je ze niet overzien, wat het met je doet, wat het van je vraagt. Je weet alleen dat het je gevraagd wordt. Het komt niet voor niets op je pad.

Deze week hoorde ik opnieuw het bijbel verhaal van Abraham; hem werd gevraagd zijn zoon te offeren. Zijn liefste ‘bezit’. Geloof maar niet dat hij dat van harte deed. Maar hij maakte alles klaar, deed alles wat nodig was en stond op het punt zijn zoon te offeren. Toen werd er ingegrepen. Zijn bereidheid, zijn overgave daar ging het om.

Zo is het vaak in ons leven. Hoe het uitpakt, wat er gaat gebeuren dat weet je niet. Maar het gaat om jou bereidheid te volgen, te doen wat noodzakelijk is. Jou innerlijke leiding is hierin leidend. Ben jij bereid om over je eigen beperkingen heen te stappen om te doen wat er van je gevraagd wordt?

Wat is daarop je antwoord?

Zeven overwegingen bij een onmogelijke opgave

1. De sleutel tot het ontdekken van je eigen kracht is houden van jezelf en alles wat dat omvat; jouw energie, je pijn, je kracht maar ook jouw instincten.

2. Voluit leven betekent altijd helemaal aanwezig zijn. Alles te voelen en te ervaren wat er in je leeft.

3. Door het ontwikkelen van je eigen persoonlijkheid, ontdek je je eigen beperkingen. Je leert je eigen pijn onder ogen te zien en te helen, En je gaat die uitdagingen aan die jou helpen je verder te ontwikkelen.

4. Door steeds verder over de grenzen van je eigen ik te gaan, wordt het steeds duidelijker waar je de grens moet trekken.

5. Door het overwinnen van je oude angsten en conditioneringen vind jij je levenskracht terug.

6. tegenstellingen zijn er niet om de kop in te drukken, maar juist door ze te aanvaarden en te integreren in jezelf.

7. Wanneer je bereid bent alles wat je in jezelf aantreft te aanvaarden, kan je alles wat je overkomt met diepe gevoeligheid, bewustzijn integreren. Liefde en begrip zijn dan het licht in je leven.

Binnenkort start het programma Knel zitten tussen twee werelden, wil je informatie? Vraag het aan me

Reageer

Via Sophia