Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden

De roep volgen!

Ik volg de roep om op reis te gaan. De afgelopen dagen was het onrustig in mij maar nu begint het rustiger te worden. Ook al ben ik nog niet weg de reis is begonnen.

Ik volg Tina Spalding al enige tijd met haar video’s over de Cursus in Wonderen. Afgelopen najaar vertelde ze een retreat te organiseren in Costa Rica. Het resoneerde in mij, zou dit wat voor mij zijn? Tot nu heb ik weinig gereisd in mijn leven, het kwam er niet van.

In het navoelen of dit wat voor mij zou zijn werd ik een aantal zaken gewaar: Het zou een grote impact hebben op mijn leven en ik ontdekte dat er in mijn lichaam nog een belemmering lag die opgeheven zou worden.

Toen ik dit besprak met mijn partner was zijn eerste reactie; ‘Dan ga ik mee’. Daarna onderzochten we samen wat de belemmering in mijn lichaam was. We kwamen uit op de beperkingen die de generatie vrouwen, mijn moeder, haar moeder en verder, had ervaren in de keuzes die zij maakten. Ik droeg die belemmering met mij mee. Ik had mijn eigen glazen plafond in mij!

Voorbereidingen voor de reis

In de loop van de voorbereidingen ontdekte we dat ik alleen zou gaan. Alleen naar Costa Rica, ik voelde de spanning in mij, maar het was okay. Gisteren liep de spanning hoog op, om mij heen gebeurt er veel, ik pik die spanning op. Vandaag voelt het een stuk rustiger. Alsof de reis begonnen is, er is geen weg terug, maar het is goed.

Nog niet alle voorbereidingen zijn klaar. Ik arriveer een paar dagen voor het retreat en wil nog wat van het land zien. Door de speurtochten en de samenspraak met mensen die daar al geweest zijn, komt er steeds meer zicht op wat ik wil doen. Morgen beslis ik, regel ik de laatste reserveringen, zodat ik, zover als mogelijk, voorbereid op vakantie kan.

Wat in het gehele proces naar voren komt is de roep. Meerdere malen krijgen we in ons leven een (op)roep. Een gevoel, een weten, een wens of verlangen. Je hebt de keuze, maar weet dat het belangrijk is als de roep er is. Hoe je er gevolg aan geeft en wat de aanleiding is maak niet uit, maar je herkent hem, niet met je verstand, maar in jou.

Zeven overwegingen om de roep te volgen:

1. Onze ziel is hier om ervaringen op te doen; de roep die je ‘hoort’ komt vanuit je ziel.

2. Je ziel weet heel duidelijk wat je gedaan hebt en wat de volgende stap is, laat je leiden door je ziel, dan zit je op de goede weg.

3. Met je verstand is het niet altijd te volgen, het hoeft niet rationeel te verklaren te zijn wat de roep is. Maar er is meer in het leven wat verder gaat dan ons verstand.

4. Bijzonder is dat de ziel zoekt naar heelwording. In mijn situatie wordt er in de generatie geheeld, achteruit en vooruit. Deze reis gaat heel veel impact hebben.

5. Ik heb geen idee wat de impact van de reis gaat hebben; het is open en vrij om in te vullen, dat mag ik geheel op mijn eigen wijze doen.

6. De ontwikkeling van je mens-zijn stopt niet. De ontwikkeling van de mensheid stopt niet. Wij leveren allen op onze eigen manier een bijdrage daaraan.

7. Stem af op je innerlijk, je Hoge Zelf, je ziel; Als je weet dat iets juist is, twijfel dan niet en ga meteen daar mee aan de slag.

Als jij niet vrij bent om je eigen pad te volgen, neem dan contact met mij op voor hulp; ook ik heb in die situatie gezeten. Het nieuwe ebook komt er aan, hier kun je gratis het ebook van angst naar passie aanvragen.

Reageer

Via Sophia