Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden

De zomer een markeringsmoment

De zomer een markeringsmoment.

Veranderingen kondigen zich voortdurend aan. Je hebt geen idee wat er nu weer gaat veranderen. Er is onrust; de duidelijkheid is verdwenen. Er is weerstand; het gaat toch goed zoals het nu is? Soms zijn er verlangens; zou dat mogelijk zijn? Wat we er ook over te zeggen hebben, het enige wat je weet is dat het leven altijd veranderingen met zich meebrengt.

Als Jungiaans therapeut zie ik hoe deze voortdurende veranderingen een weerspiegeling zijn van ons innerlijk leven. Ik bevind me nu aan het einde van het werkjaar; de zomer is in aantocht. Wat moet er afgerond worden, wat is er in het nieuwe werkjaar nodig, wat vraagt het nieuwe werkjaar van mij? Concrete antwoorden blijven uit. Maar in het aftasten beginnen er lijnen zichtbaar te worden. In wat me raakt, zie ik nieuwe ontwikkelingskansen.

Een nieuw markeringsmoment

Net zoals Nieuwjaar is de zomer ook zo’n markeringsmoment. Wat komt tot bloei, wat mag ontstaan en wat werkt niet? De zon en de zomer nodigen je uit om te vertragen en meer te genieten. Juist in die omstandigheden ontstaat de grootste groei.

De natuur laat zien wat zon en regen samen tot stand brengen: alles is groen, alles groeit en bloeit overvloedig. Het oorspronkelijke plan is soms niet meer zichtbaar. De natuur neemt de overhand, het is niet onder controle te houden. Dit is precies wat je niet moet proberen te doen: houd het niet onder controle, maar volg het. Blijf erbij; je hoeft niet alles mooi of goed te vinden, maar naderhand kun je ontdekken waar wat goed voor was. Hier en daar snoeien is natuurlijk prima, het hoeft je niet te overweldigen. Maar ook dan gaat het over erbij blijven, soms wat afstand nemen en zien wat de bedoeling is.

Dit proces zien we ook in ons innerlijke leven. Dingen lijken ineens heel groots en overweldigend. Blijf erbij, wat is de bedoeling ervan? Neem soms afstand, zie wat de bedoeling was, en ga er soms bij zitten. In rust en ontspanning gebeurt de grootste ontwikkeling. Jij denkt dat je niets doet, maar het werkt door in jou. Vage plannen, concrete plannen; volg wat door jou wil stromen, wat in jou tot ontwikkeling wil komen.

Als deze bovenstaande je heeft aangesproken, neem dan een moment om stil te staan bij de veranderingen in je leven. Wil je meer ontdekken over hoe je kunt groeien en bloeien in tijden van verandering? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek met mij. Samen verkennen we wat er in jou wil stromen en tot ontwikkeling wil komen. Klik hier om je afspraak te maken en de eerste stap te zetten naar een leven in harmonie met je innerlijke natuur.

Zeven overwegingen De zomer een markeringsmoment

1. Verzet je niet tegen datgene wat zich aankondigt, beweeg mee, en laat toe.

2. Het meebewegen bied je de mogelijkheid om er bij te blijven, zodat veranderingen je niet overweldigen, ook kun je in het meebewegen, je eigenheid aan de veranderingen die komen, geven.

3 Het plan, je wensen en je verlangens mag je aan het Universum laten weten; hoe het uitpakt weet je nooit vooraf. Wees daarom heel specifiek in je wensen en verlangens.

4. Weet dat je ziel hier is om ervaringen op te doen. Het leven zal je daarvoor altijd in die omstandigheden brengen, zodat je ziel haar ervaringen op kan doen.

5. De planeten aan de hemel hebben hun loop. Het ritme van de natuur, de cyclus van het leven; het past allemaal in het grotere plan. Zij spiegelen je, nemen je mee in de volgende fase en steunen je daar waar nodig.

6. Hoe meer je je verzet, hoe minder je mee beweegt, hoe moeilijker je het leven en haar ritme zal ervaren.

7. Vertrouw erop dat het leven je het allerbeste brengt, dat je datgene krijgt waarvoor jij gekomen bent, zelfs als jij het moeilijk of niet leuk vindt.

Om een afspraak te maken klik hier. Voor het gratis ebook klik hier

Reageer

Via Sophia