Via Sophia

zingeving, verwerking, groei

Gratis Ebook

Van angst naar passie,

hoe je angst los kan laten

Ervaring en achtergronden
druk druk druk

Druk, druk druk en dan?

Druk druk druk, hoe fijn is het om druk bezig te zijn. Het leven gaat snel en de arbeidsethos is er flink ingeprent bij ons. Afgelopen week was ik n midweek weg, n werkvakantie.

Ik ben altijd wel ergens mee bezig, en toen werd het rustig.

Zullen we….?

Nee we gingen niet. We stapten uit het doen, in de rust en de ontvankelijkheid. Er ontvouwde zich een prachtige week met veel inzichten, veel inspiratie in alle rust en ontspanning.

Ik ben opgevoed met ´n flinke arbeidsethos, ik heb mezelf altijd met ´n behoorlijke dosis werk opgezadeld. De ervaring om vanuit rust te creëren is volledig nieuw voor mij.

En vond ik het moeilijk? Nee, ik moest in mijzelf de schakeling maken, mezelf toestemming geven om gewoon heerlijk te kunnen ontspannen. En toen gebeurde er de wonderlijkste dingen.

In de rust

In de rust, in de ontvankelijkheid wordt je bewustzijn wakker, er is ontspanning, alsof je geeuwt en je armen uitspreidt, je ogen opent en dan….. wonderen ziet. In ons leeft alles al. Afgelopen week heb ik een Facebook live: gegeven, over hoe wij de eerste stappen kunnen zetten naar een nieuwe wereld. De nieuwe hemel en de nieuwe aarde bestaan al. Die stappen beginnen in alle rust, in alle ontvankelijkheid. Ook al ben je het niet gewaar, dat wil niet zeggen dat het niet bestaat.

Deze tijd nodigt ons uit om van binnenuit te leven. Wordt van binnenuit wakker, zodat je weet, voelt en kunt ervaren wat er door je heen stroomt, wat je volgende stap is. Bewustzijn is bewust er zijn. Door drukte vanuit welke optiek dan ook, wordt je minder gewaar. In de rust, in de ontspanning groeit je bewust zijn. Dan kan je bewust aanwezig zijn in het hier en nu. Van binnenuit leven, voelen wat nu nodig is. Bewust zijn verhogen vraagt dus om steeds meer te zakken in jezelf, in de rust. Het vraagt van je om triggers buiten te laten. Er is zoveel dat aan je trekt. Om je uit je bewust zijn te halen, van werk tot televisie, meningen en verdeeldheid.

Wanneer je wonderen in je leven ziet en ervaart, veranker ze in je bestaan, leef ze. Alleen inzicht dat in de vorm gemanifesteerd is, kan realiteit worden.

Zeven tips bij druk druk en dan?

1. Gun jezelf de structuur om rust te ervaren. Het gaat er niet om wat je doet, maar hoe je het doet. Als je elke dag begint om eerst in je zelf aanwezig te zijn, contact te maken en zo ook de dag eindigt, dan zul je al veel meer rust in jezelf ervaren.

2. Laat aangeleerd gedrag, conditioneringen hoe het moet los. Je hoeft niet druk druk te zijn. Je mag in alle rust dezelfde werkzaamheden uitvoeren. Hoe meer rust er in jou is, hoe effectiever je zult zijn.

3. Er zullen altijd triggers zijn, waar jij uitgedaagd wordt. Bijzonder is dat ieder zijn eigen triggers krijgt, waar jij op aansluit. Zie ze als n uitdaging. Hoe ga jij ermee om. Hoe kan jij in je rust, in contact met jezelf blijven.

4. Ook al ben je het niet gewaar; dat wat je niet ziet, is er wel. We zien maar een fractie van wat er allemaal is. Zet je open voor datgene wat er nog meer is. Je zult niet meer zien dan je aankan. Sta je zelf toe om te groeien in bewust zijn.

5. Ontdek dat verandering van ritme, van zijn je wakker maakt. Het helpt om eens een ander ritme te proberen. Te ontdekken wat er dan in je zelf gebeurt. Wordt je onrustig? Zoek je afleiding? Of mag je gewoon ervaren wat er gebeurt?

6. Leef van binnenuit, wordt van binnenuit wakker. Van binnen weet je alles. Hoe vaak ik niet zeg: ´mijn lichaam weet het, alleen ik ben het me nog niet bewust´. Juist daar ligt de uitnodiging om gewoon te volgen wat je voelt.

7. Visualiseer de nieuwe hemel en de nieuwe aarde. Daar waar de leeuw en het lam vredig samenleven. Daar waar we alles naast elkaar mag leven, in verbinding. Hoe meer jij je voor kunt stellen dat alles met elkaar verbonden is, dat er alleen maar liefde is, hoe meer jij de nieuwe hemel en de aarde zichtbaar maakt.

Wil je meer rust in je leven, neem contact op. Voor het gratis ebook, klik dan hier

Reageer

Via Sophia